בקשר לכך טוענים העותרים:
1) על פי חוק ההסדרים במשק המדינה (תקוני חקיקה והשגת יעדי תקציב) התשנ"ג – 1992, ניתנה לשרי הפנים והאוצר סמכות לקבוע סכומים מיזעריים או מירביים לתעריפי הארנונה שהרשות המקומית רשאית להטיל.
על יסוד החוק הנ"ל, הותקנו תקנות ההסדרים במשק המדינה, שהטילו הגבלות על עידכון תעריפי ארנונה, למעט חריגים שעל פיהן ניתן להעלות שיעור ארנונה באישור שר הפנים ו/או שר האוצר.
כנגד עמידה ביעדים של עידכון תעריפי הארנונה, זכאית העיריה לקבל מענקים והיתרי מלוות, ובהיעדר ביצוע העלאה של תעריפי הארנונה תצטרך העיריה להחזיר מענקים שקבלה בשל עידכון תעריפי הארנונה.
...
בסופו של דבר, לאחר אותה ישיבה מיום 30.11.11, אושרה ההעלאה על ידי שרי הפנים והאוצר גם לשנת 2011 וגם לשנת 2012, ולאור זאת טוענים העותרים, כי החלטות המועצה הן לשנת 2011 והן לשנת 2012, התקבלו שלא כדין, תוך הצגת מצג שלא היה נכון, וביחס לאישור העלאה לשנת 2011 טען ב"כ העותרים שמדובר בהעלאה רטרואקטיבית שלא כדין.
גם לגוף העניין, נראה לי שאין באמור כדי להצדיק את ביטול ההחלטה.
באשר לטענה, כי האישור ניתן באופן רטרואקטיבי לגבי שנת 2011, נראה לי שאין לקבל את הטענה, לאור העובדה שהחלטת המועצה ניתנה עוד לפני תחילת שנת 2011, ואישור שר הפנים ושר האוצר ניתן אף הוא בסוף שנת 2011, בטרם הסתיימה אותה שנה, וכאמור, דיון זה אינו מתייחס לאישורי שרי הפנים והאוצר, שאינם בסמכות בית משפט זה, אלא להחלטת המועצה שניתנה במועד.
לאור האמור, אני דוחה את העתירה.