בתביעה נטען כי המועצה נושאת באחריות לפצוי התובע על נזקיו בשל רשלנותה הבאה לידי ביטוי, בין היתר, בכך שלא דאגה לחבר את הרשת לקרקע המיגרש, לא דאגה שהרשת לא תהא גבוהה יותר מאבן השפה, לא דאגה שהרשת לא תהיה רוטטת, וכך נוצר הסיכון לכניסת רגלו של התובע למרווח בין הרשת לאבן השפה.
ככל שהתובע נפגע מהתאונה כפי שנטען על ידו, הרי שהארוע ארע בשל רשלנותו הבלעדית, חוסר זהירות מצידו והיעדר שיקול דעת, באופן שיש להטיל עליו אשם תורם בשיעור 100%.
המועצה יכולה הייתה לצפות את התרחשותו של הנזק ברמה העובדתית, והיתה צריכה לצפותו ברמה הנורמאטיבית, שכן בית הספר הוא מבנה שבאחזקתה ובפיקוחה, ומחובתה לדאוג לאיתור מפגעים בטיחותיים בו ומניעתם.
באשר לחובת הזהירות הקונקרטית של משרד החינוך, קבע בית המשפט העליון לא אחת, כי המדינה איננה בגדר "מבטחת על" ואין להרחיב את אחריותה לכל ליקוי בטיחותי המתרחש בארץ בכל זמן נתון: ראו: ע"א 7008/09 ג'אבר עדנאן נ' עבד אל קאדר (מיום 7.9.10) (להלן: "פס"ד ג'אבר), פסק דינו של כב' השופט עמית שם נידונה אחריות הערייה כמחזיקה בנכס ובמתקן שלא היה תקין וכן אחריותה ברשלנות שילוחית, בהיותה המעסיקה של המורה ואחראית לרשלנותו. שם אף נבחנה השאלה אם הפר מנהל בית הספר את חובת הזהירות הקונקרטית המוטלת עליו, הרי אין חולק לגבי חובת הזהריות המושגית של מנהל בית ספר כלפי תלמידיו, ומתוקף זה אחריותה השילוחית של הערייה. שם אף נידונה סוגית אחריותו של משרד החינוך בהיותו מפקח ונוכח "אי וידוא" ביצוע עבודות התיקון כפי שהוכח שם.
בפסק דין ג'אבר הבהיר כב' השופט עמית שאין להרחיב את אחריות משרד החינוך לכל ליקוי בטיחותי בבתי הספר בארץ, שהרי אין באפשרות משרד החינוך לפקח על כל בתי הספר בכל רגע נתון.
...
בהתחשב במהות הפגיעה, ובעזרה לה נזקק התובע לאחר האירוע, וכן בהתחשב בעזרה לה יזקק בעתיד, אני קובעת פיצוי בסך של 15,000 ₪ בגין ראש נזק זה.
הוצאות רפואיות ונסיעות:
התאונה הינה תאונת עבודה, כךשכל ההוצאות הרפואיות מכוסות על ידי המל"ל מכוח חוק הביטוח הלאומי ותקנות הביטוח הלאומי (מתן טיפול רפואי לנפגעי עבודה), תשכ"ח- 1968.
לסיכום:
בהתאם לפיצויים שנקבעו לעיל, ולהפחתה בגין אשם תורם, ולאחר ניכוי תגמולי המל"ל, ישלמו הנתבעות ביחד ולחוד לתובע סך של 62,496 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך 6,000 ₪ (כולל שכר מומחים) ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 11,000 ₪.
אני דוחה את ההודעה לצד שלישי, ומחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לצד השלישי הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪.