כמו כן התבקש צו עיקול זמני עד לסך של 10 מיליון ₪ על זכויותיו של מר אהרון בנכסי מקרקעין הרשומים על שמו והידועים כגוש 18987 חלק מחלקה 372 וגוש 10987 חלק מחלקה 247 וצו האוסר על מר אביאל וחברת אקסלוסיב להעביר את מניותיה של חברת אקסלוסיב, המוחזקות על ידי מר אביאל, או לבצע כל פעולה בהן שיש בה לגרוע מחלקו.
וכך קובע סעיף זה שכותרתו "עבירות שנתגלו בפרוק":
"התברר תוך פירוקה של חברה שאדם שהשתתף בייזומה או בייסודה או שהיה או הנו נושא משרה בה או כונס נכסים, מפרק או מפרק זמני שלה, השתמש שלא כהוגן בכסף או בנכס של החברה, או עיכבם אצלו, או נעשה חב או אחראי עליהם, או עשה מעשה שלא כשורה או שלא כדין במשא ומתן הנוגע לחברה, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הכונס הרישמי, המפרק, נושה או מישתתף, לחקור בדבר היתנהגותו של האדם ולכפות עליו החזרת הכסף או הנכס או חלק מהם בצרוף ריבית בשיעור שייראה לבית המשפט, או לכפות עליו תשלום כסף לזכות החברה ככל שייראה לבית המשפט כפצוי על מעשיו, ואין נפקא מינה אם העבריין עלול להיתבע עליהם בפלילים".
בדומה להוראות סעיף 373, לשם תחולתו של סעיף 374 לפקודת החברות, יש להוכיח קיומם של כמה תנאים: החברה מצויה בהליך פירוק; הוגשה בקשה על ידי הכונס הרישמי, מפרק, נושה או מישתתף; מדובר במי שהשתתף בייזומה או בייסודה של החברה, או מי ששמש כנושא משרה בה כמפורט בהוראות הסעיף.
גם אם אקבל כל האמור במסמכים ואניח כי אלו כן שילמו סכומים והזרימו כספים לחברה ופרעו מקצת מחובותיה, אין בכך כדי להמעיט או להקהות מעשיהם, שהיו הפעלת חברה במירמה, העדפת נושים והברחת נכסים, ודי בכל אלו כדי לחייבם כמבוקש על ידי בעלי התפקיד לשלם באופן אישי את חובות החברה.
...
בעניין זה מקובלת עליי טענת המפרקים לפיה מאחר שפעילות החברה הועברה לחברת אקסלוסיב ב-8/2018 וחברת אקסלוסיב אשר לה למעשה בוצעה הענקה הנטענת כבר יצרה חובות רבים וממילא ההענקה מבוססת על הסכם למראית עין, כמפורט לעיל, הרי אין כל טעם כיום בביטול הענקות שבוצעו.
לסיכום
נוכח כל האמור לעיל, מצאתי לקבוע כי המשיבים פעלו כנטען על ידי המפרקים באופן המחיל עליהם אישית את כלל חובות החברה בהתאם להוראות סעיפים 373 ו-374 לפקודת החברות.
מאחר שהיקפם של כלל חובות החברה טרם הוברר, ובכללם החובות למס הכנסה, הרי שהמשיבים ישלמו יחד ולחוד את מלוא חובות החברה לאחר שהמפרקים יסיימו מלאכתם ויכריעו בכלל תביעות החוב שבפניהם.