מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העברת רישיון להפעלת מונית זכות ציבורית

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יש להפריד בין רישיון נהיגה למונית שמאפשר הסעת נוסעים במונית, ובין רישיון להפעלת מונית וקבלת מספר זכות ציבורית המכונה גם מספר ירוק ומאפשר לרכוש ולהפעיל מונית וכן להשכיר את המונית ו/או את רישיון ההפעלה.
ככל שמדובר בעיניין שבפניי, טענתו של התובע הייתה כי חרף העובדה ששולם לנתבע, שהוא בעל הזכות הציבורית, כל החוב שהיה מגיע לו מאת רפי ששכר ממנו את הזכות הציבורית, הוא לא העביר לתובע שטר מכר ועל כן נגרמו לתובע נזקים שכן לא יכול היה להפעיל את הרכב לא כמונית ולא בכל דרך אחרת.
...
מכל האמור לעיל, מבקש הנתבע לדחות את התביעה.
לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות, מצאתי כי נקודת ההכרעה היא בשאלה היא האם הודיע הנתבע לתובע, כי הוא מסכים להעביר לידי התובע שטר מכר באותה עת שבה רפי שוחח עם הנתבע בטלפון בנוכחות התובע, שבה הודיע הנתבע במפורש לרפי כי אין כל בעיה עם החוב וכי הוא יכול להמשיך ולבצע את העסקה של מכירת המונית לתובע.
אין גם כל ראיה למספר הימים שבו לא עובדת המונית בחודש, ועל כן אין מנוס מלקבוע הערכה כללית לגבי פיצוי לתובע עקב אי העברת שטר המכר לידיו.
כמו כן, אני מורה לנתבע להמציא לתובע לאלתר את שטר המכר.
סה"כ ישלם הנתבע לתובע סך של 16,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 8.10.07 נחתם בין הצדדים הסכם, לפיו התובע שהנו הבעלים החוקי של רישיון הפעלת מונית והזכות הציבורית (המדליה), השכיר את הזכות הציבורית לנתבע שהנו בעלים של המונית, בתמורה לדמי שכירות חודשיים בסך 1,500 ₪ לחודש ותוקף ההסכם היה מיום 8.10.2007 עד 10.2008.
ביום 18.10.2009 ניתן פסק דין בו הורה בית המשפט למשרד הרשוי להעביר את הבעלות במונית ע"ש הנתבע, ולמחוק את מספר הזכות הציבורית של התובע מרישיון הרכב (ה"פ 175215/09).
...
בנוסף הנתבע נהג במידתיות ובסבירות, כאשר סבר שהתובע נותר חייב לו את סכום פתיחת תיק ההוצל"פ. משכך אני דוחה את הטענה ללשון הרע בתפיחת תיק ההוצל"פ התלונה ללשכת עורכי הדין.
לאור האור, אני דוחה גם ראש נזק זה. סוף דבר התובע לא הוכיח את תביעתו.
התביעה נדחית על כל רכיביה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עובדות וטענות הצדדים מדובר בתביעה כספית בגין הפרת הסכם שבה התובע הוא בעל רישיון להפעלת מונית כפי שמכונה בלשון המדוברת הבעלים של "הזכות הציבורית" (להלן – "הזכות הציבורית") והנתבע הנו בעל המונית שהזכות הציבורית "הורכבה" על מוניתו.
התובע טוען, כי ביולי 2010 מכר את מוניתו והשכיר את הזכות הציבורית שלו לנתבע בהתאם להסכם שנערך ביניהם בעל פה ברחבת בלינסון בפ"ת, בנוכחות נהגו של הנתבע, מר עזרא דוד המכונה "עוזי". במשך 3 שנים הכל היתנהל כשורה והנתבע היה מעביר לתובע את הכסף כל חודש באמצעות הנהג עוזי, למעט מספר פעמים שהיו איחורים והנתבע היה מביא את הכסף בעצמו ומתנצל על האיחור.
...
לאור כל האמור, אני קובע, כי הנתבע ניצל בצורה צינית את המצב המשפטי שהיה עד לתיקון החוק, בכוונה להתחמק מאחריות להסכם השכירות אליו הגיע עם התובע.
לכן, אני קובע, כי הסכומים בתביעה אותם אני מקבל הינם כדלקמן: א. סכום 6,000 ₪ החוב עד 2014.
לאור כל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סכום של 23,385 ₪, עבור החוב על השימוש בזכות הציבורית ובנוסף סכום של 1,615 על עגמת נפש, על התלאות שעבר ו"הטרטור" שנגרמו לתובע בגלל דרך התנהלותו של הנתבע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת קיבלה את הרישיון בהיותה מחזיקה בזכות הציבורית ואמורה היתה להעביר אותו לנתבע.
הנתבע טוען, לראשונה בחקירתו, כי סוכם עם התובעת להוריד את מספר הזכות הציבורית ממונית זו ולכן ניגש עובד התובעת בשם נסאר למשרד הרשוי על מנת להפקיד את רישיון הרכב ואילו הנתבע חיכה לו במכס במטרה לבטל את הזכות הציבורית, לשלם את המכס ולהוציא רישיון חדש כדי שיוכל להפעיל את הרכב להסעות בלי מונית.
...
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט בסך כולל של 10,000 ₪.
התביעה נגד הנתבע נדחית.
מאחר והגנת הנתבעים נוהלה במשותף ונוכח התוצאה המעורבת, התובעת תשלם לנתבע הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 8,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע רכש בשנת 2008 זכות ציבורית להפעלת מונית (להלן: "רישיון המונית הראשון"), תוך שהוא הסתייע באדם שלישי (להלן: "ברנס") שעוסק בניהול זכויות ציבוריות להפעלת מונית, ואף היתקשר עמו בהסכם לפיו אותו אדם ינהל עבורו את הרישיון שרכש, לרבות איתור שוכר, גביית דמי שכירות ועניינים אחרים.
ביום 11.4.2011 היתקשר התובע עם הנתבע בהסכם (להלן: "הסכם 2011") לפיו העביר התובע לנתבע סך של 95,000 ₪ אשר, על פי לשונו, "שווה לחצי זכות ציבורית להפעלת מונית", והנתבע התחייב לשלם לתובע סך חודשי של 1,600 ₪, תשלום אשר כולל, על פי לשון הסכם 2011, "תשלום קודם וכן תשלום זה". עוד נקבע, כי ככל שהנתבע יבקש לקבל את השקעתו בחזרה, יהיה על התובע להחזיר לנתבע את השקעתו תוך 60 יום מיום ההודעה על ביטול ההסכם.
...
בדיון שנערך בפני ביום 9.5.2017, לאחר חקירת הנתבע, החלטתי כי בסיכומיהם יתייחסו הצדדים לשני עניינים מרכזיים שבמחלוקת: (1) טענת הנתבע כי לכאורה אינו נדרש לשלם לתובע סך של 95,000 ₪ בהתאם לאמור בהסכם 2014 משסכום זה כבר שולם לטענתו לתובעים; (2) טענת הנתבע כי אינו נדרש לשלם סך של 31,700 ₪ מתוך התשלום של 120,000 ₪.
סוף דבר: קבעתי כי יש לאפשר לנתבע להתגונן בקשר עם הטענה כי הוא חב לתובעים סך של 95,000 ₪ מכוח הוראות הסכם 2014, וכן בקשר לטענה כי הוא חב סך של 2,300 ₪ מתוך התשלום של ה-120,000 ₪ מכוח הסכם 2014, וזאת בתנאי ובכפוף להפקדת סך של 20,000 ₪ בקופת בית המשפט בתוך 30 יום.
קבעתי כי אין לאפשר לנתבע להתגונן בקשר לטענת התובעים כי הוא חייב להם סך של 31,700 ₪ כיתרה מן התשלום של 120,000 ששולמו לנתבע על ידם במסגרת הסכם 2014, וזאת מן הנימוקים שפורטו לעיל.
לאור קביעותי לעיל אני קובעת את התיק לתז"פ לבחינת ההפקדה ליום 20.7.17.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו