מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העברת מורה לבית ספר אחר על ידי משרד החינוך

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

תחת העמותה מתנהלות מסגרת חינוכיות שונות, מעון פרטי המפוקח ע"י משרד הרווחה לרווחת הדיירים המתגוררים במקום, מעון יום שקומי לילדים אקסטרניים, גנים ובית ספר מוכר שאינו רישמי שהנו מוסר המתוקצב ע"י משרד החינוך מגילאים 3-21.
טענה זו לא גובתה בהוכחות, ואין להסיק מפסיקה לעניין מוסדות מוכרים שאינם רישמיים בהיעדר קיום לעובדה מהותית זו. הוכח כי גם בהעסקתה בבית ספר אחר לא קיבלה התובעת שכר כמורה אלא כסייעת: "עבדתי בבית ספר דרור בבית הכרם כסייעת. הייתה לי תעודת הוראה באותה עת. קבלתי שכר כסייעת אבל סוכם איתי שאני אקבל שכר בתור סייעת ש. הייתה לך תעודת הוראה ולא עבדת כמורה עבדת כסייעת וקיבלת שכר כסייעת. ת. נכון, זה מה שסוכם איתי." (עמ' 9 ש' 20-24).
הוראות חוק חינוך מיוחד, תקנות חינוך ממלכתי (מוסדות מוכרים) תשי"ד ופסק דין בוסי, אינם חלים במקרה זה, מאחר ולא מדובר במוסד מוכר שאינו רישמי על ידי משרד החינוך.
עניין זה בא לידי ביטוי גם בעדות גב' פישהיימר אשר נשאלת "ש. למה לטענתך חני פוטרה. ת. כי היא לא עמדה בקריטריונים המקצועיים ולא הצליחה לנהל צוות, ועם כל ההדרכה שנתנו לה, היא לא הצליחה להטמיע את המידע ולהעביר אותו לקבוצת הילדים" (עמ' 22 ש' 1-2).
...
משהוכח מעמדה כמי שאינה עובדת הוראה, ולא במוסד של חינוך רשמי לא מוכר, אינה זכאית לתשלומים וזכויות של עובדת הוראה והתביעות הנוגעות לסטאטוס זה נדחות.
מתקבלת תביעת התובעת לתשלום רכיבים אחרים כמפורט לעיל, בשיעור סכום השתכרותה במעמדה על פי ההודעה שניתנה לה. הנתבעת תשלם לתובעת כלהלן: הפרשי שכר חודשי בסך 4,320 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת שכ"ט ב"כ התובעת בסך 2000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

28.4 המלצת המפקח להעביר את התובע בהעברה יזומה לבית ספר אחר, איננה מחייבת את משרד החינוך ואין בהמלצה זו כדי להקנות לתובע זכות להעברה יזומה, הן לנוכח העובדה שבאותו שלב לא ניתן לדעת בודאות מה יהיה תקן בית הספר, עם פתיחת שנת הלימודים ועובדות אלו מתבררות בודאות רק בסמוך לפתיחת שנת הלימודים, בחודש אוגוסט והן לאור העובדה שהמפקח איננו הגורם המוסמך להחליט על העברה יזומה והדבר נמצא במסגרת סמכותם הבלעדית דל מנהלת המחוז וועדת השיבוצים.
כפי שעולה מנוהל העברה יזומה, העברת מורה עקב אי התאמה לאקלים בית הספר כגון עקב סיכסוך עם מנהל בית הספר או עם צוות המורים הנו כלי שנועד לשימוש על ידי מינהלי בית הספר והמפקחים ולא על ידי המורה (עמ' 22 ש' 14-16 לפרוטוקול).
...
לפיכך, התביעה להפרשי שכר בגין השלמת משרה – נדחית.
אשר על כן, התביעה לתשלום שכר/דמי מחלה – נדחית.
על יסוד כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך הדברים, ביום 1/11/16 נשלח לתובעת מכתב שנחתם על ידי גב' עוזר וכותרתו "השעיה מבית הספר וזימון לשיחת בירור" במכתב צויינו הטענות שהושמעו כלפי התובעת אשר הצדיקו לדעתה של גב' עוזר השעיה מידית וזימון לבירור ובכלל זה יחסה לתלמיד ה.מ., התססה של ההורים והכפשת מנהלת בית הספר (נספח א' לתצהיר התובעת).
ב"כ התובעת טען בסיכומיו כי חוזר מנכ"ל משרד החינוך איננו מאפשר העברה של מורה לבית ספר אחר במהלך שנת הלימודים אלא שטענה זו לא נתמכה בכל ראיה / הפניה קונקרטית, ואין לדעת על מה היא מבוססת.
...
הכרעה נסיבות סיום העסקתה של התובעת - העובדות לאחר שעיינתי בעדויות ובראיות מטעם הצדדים הגעתי למסקנה ברורה לפיה נפלו פגמים בהתנהלותם של הנתבעים ובאופן בו טיפלו בעניינה של התובעת.
אשר על כן, אני קובעת כי בנסיבות העניין התובעת זכאית להשלמת פיצויי פיטורים בסך 5,136 ₪.
כללו של דבר בתוך 30 יום הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין עגמת נפש (כמפורט לעיל) בסך 40,000 ₪ וכן השלמת פיצויי פיטורים בסך 5,137 ₪.
יתר עילות התביעה נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בעירעור נטען כי ההחלטה היא פוגענית, בלתי סבירה, לא מידתית, חסרת תום ובלתי שויונית – וזאת בין השאר בהיתחשב בכך שהחלטה בדבר העברה לא התקבלה בעיניין קרובי מישפחה אחרים המועסקים בבית הספר, כמו גם בהיתחשב בותק של התובעות בבית הספר, בהיתחשב בהסכמה שניתנה מטעם משרד החינוך והנהלת בית הספר לעבודה משותפת ועוד.
הנאמר בסעיף זה חל על כלל עובדי ההוראה (ובכלל זה מורים, מנהלים ומורים בתפקידי הדרכה), בבתי ספר רישמיים ובבתי ספר מוכרים שאינם רישמיים, המתוקצבים או הנתמכים על ידי משרד החינוך והמפוקחים על פי חוק הפיקוח על בתי ספר התשכ"ט-1969.
...
על יסוד האמור אנו קובעים שלא מצאנו פגם בהחלטת הנתבעת בדבר ביטול יחסי הכפיפות ונטילת תפקיד ריכוז מקצוע המתמטיקה בבית הספר מידי גידו בשנה"ל תשע"ו. מדובר בהחלטה מקצועית וסבירה המתיישבת עם הוראות התקנון ותכליתו.
הטענה בדבר רמת התלמידים דינה להידחות בהיעדר זכות קנויה לברור את התלמידים לפי רצון עובד ההוראה, מה גם שלא הובאה כל ראיה שיש שוני ברמה כנטען.
על יסוד האמור והמפורט לעיל, דין התביעה על כל רכיביה – להידחות.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

החל משנת 2015 מועסקת התובעת על ידי משרד החינוך בבית הספר כמורה לכיתות א'-ב', בהקף משרה קבוע של 10 ש"ש, כאשר בשנת 2016 הוגדלה משרתה ל-12 ש"ש קבועות.
הנוהל ממשיך וקובע כיצד תידון ועדת השיבוצים בכלל הבקשות וקובע מנגנון נקוד - "באשר לאופן "על מנת ליצור תעדוף נכון ואבחנה בין שיבוץ מורים בעלי מחויבות לשבוץ לבין שיבוץ מורים שאין כלפי בקשתם מחויבות, ישנו מקדם בהתאם לסיבת השיבוץ, עלפי הפרוט הבא...מורה קבוע המבקש השלמת משרה, בהתאם לנהלים הקבועים, מקבל עדיפות שנייה בשיבוץ וסימלו בנקוד הוא 7000 ... בנוסף, יבואו בחשבון הקריטריונים הבאים בקביעות הניקוד: "מצב משפחתי, ותק, דרגת השכלה, מקום מגורים... הצטיינות,... מבחני בקיאות..." (עמודים 27-28 לנוהל); כאשר מקרה של העברה יזומה על ידי משרד החינוך יקבל עדיפות על כל יתר הבקשות, מבלי להתייחס לניקוד: "במקרים בהם יוזם המשרד העברתו של עו"ה ממוסד חינוכי אחד למוסד חינוכי אחר (העברה יזומה בהתאם לנוהל העברות יזומות כפי שמתפרסם מעת לעת...), יטופל מקרה זה בעדיפות עליונה. למען הסר ספק, הניקוד האישי אינו נילקח בחשבון לקביעת עובד ההוראה שיועבר בהעברה יזומה..." (סעיף 2 עמוד 23 לנוהל.
(ראו סעיף ג.2 בעמ' 16 לנוהל) ומן הכלל אל הפרט; התובעת אינה מאזכרת את הוראות הנוהל, ואינה טוענת לעמידתה בהוראותיו או לחלופין להפעלה לא נכונה של ההוראות המפורטות בו, על ידי משרד החינוך; תחת זאת, כל טענותיה מתבססות על כך שמנהל בית הספר הבטיח, ואף העביר בפועל, 9 ש"ש קבועות למשרתה.
...
על כן, לא נתנו משקל לכך שמשרד החינוך לא התנגד להעלאת הטענה, שכן יתכן וכלל לא הבחין בה. מעבר לאמור נציין, גם לגופו של ענין דין הטענה להידחות זאת מקום בו דחינו את הטענה לפיה התובעת זכאית ל-21 ש"ש פרונטליות קבועות.
סוף דבר- תביעות/בקשות התובעת למתן צווי מניעה, צווי עשה ופסקי דין הצהרתיים - נדחות.
התביעה לתשלום עוגמת נפש - נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו