המסחר במניות החברה הופסק; רשות ניירות ערך פתחה בחקירה; שניים מבעלי השליטה- אייזיק ופנסו- שהתחייבו בתחילה לפצות את החברה בגין הנזקים שנגרמו לה, חזרו בהם מהתחייבותם; יו"ר הדירקטוריון משה כחלון, התפטר באופן מיידי מתפקידו; משרד רואי החשבון שליווה את החברה- משרד EY- הודיע על משיכת כל הדו"חות וחוות הדעת מטעמו בקשר לחברה בשנתיים האחרונות, ועוד כהנה וכהנה צרות שנחתו בזו אחר זו על ראשה של החברה, לרבות הגילוי בדבר העברה כספית של 50 מליון ₪ מקופתה של החברה לקופתה של יונט הפרטית.
מקורות נוספים לבצוע ההסדר הם תקבולים אפשריים בעקבות תביעות שתוגשנה נגד בעלי שליטה, רואי חשבון וגורמים נוספים, כאשר התקבולים מהתביעות יחולקו "פרו- ראטה". מקור פוטנציאלי נוסף לתשלום לנושי החברה הוא כספים שיתקבלו ממשקיע עתידי, כנגד הקצאת מניות.
לו היה עסקינן בחברה סולבנטית, בהחלט היה מקום להדרש לסוגיה זו, וממילא החוק מחייב כנוס אסיפה של בעלי המניות לשם אישור ההסדר במקרה כזה, ולא רק אספת נושים, אלא שמה שקובע במקרה דנן הוא שמדובר בחברה חדלת פרעון, ושניתנה הסכמתם של הנושים להקנות לדירקטורים הבלתי תלויים את ההגנה האמורה, כחלק מאותה עסקת חבילה שבאה לביטוי בהוראות ההסדר.
...
משכך, בקשתו של הנאמן להתמנות כמשקיף בישיבות דירקטוריון החברה- נדחית.
יחד עם זאת, וכפי שכבר ציינתי בהחלטתי מיום 22.9.2022 במסגרת ה"סיבוב" הקודם של הבקשה לכינוס אסיפות, בסופו של דבר עדיף כמעט תמיד להותיר את הבחירה בענין זה בידיהם של הנושים, נוכח הכלל הידוע לפיו בית המשפט לא יתערב בשיקול דעתם של אלה בבואם להעריך את מידת כדאיותו הכלכלית של ההסדר המוצע להם, ולא יחליף את שיקול דעתם הכלכלי בשיקול דעתו שלו.
סוף דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, אני מאשר בזאת את הסדר החוב של החברה, בכפוף לביטולה של ההוראה הכופה המחאת זכויות תביעה פרטיות של נושים נגד צדדים שלישיים, ושל ההוראה האוסרת על הגשת תביעות בין הנושים לבין עצמם.