כעולה מהחומר שלפניי, הערייה עיקלה חשבונות בנק של העותר בגין חובות החברה כבר בשנת 2011, שלחה לעותר בשנת 2016 מכתבי דרישה לפי פקודת המסים (גביה) בהתייחס לחובות החברה, וכן שלחה לעותר בשנת 2017 מכתבים שכותרתם "דרישה לתשלום ארנונה כללית מבעל שליטה". העתירה, שבה נטען, בין היתר, כי לא ניתן להפעיל הליכי גבייה כנגד העותר בשל חובות החברה, הוגשה, כאמור, רק בשנת 2022.
סעיף זה מאפשר לגבות את חובות החברה מבעל השליטה אם היתקיימו הנסיבות האמורות בסעיף 119א לפקודת מס הכנסה, דהיינו מקום בו היה לחברה חוב סופי והיא התפרקה או הפסיקה פעילותה, ולפיכך יש לראות את נכסיה כמי שהועברו לבעל השליטה ללא תמורה, אלא אם הוכח אחרת.
שנית, מפני שפסק דין אושא מלמדנו כי העותר עושה שימוש בעקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה על מנת לחמוק מתשלום חובותיו, ויותר מכך, כי לא ניתן להסתמך על הצהרותיו באשר למועד שבו החברה הפסיקה פעילותה, ולפיכך ממתי הפך העותר, שהוא בעל השליטה בחברה, להיות "בעל הזיקה הקרובה ביותר לנכס" (ראו: רע"א 422/85 חברת בתי גן להשכרה בע"מ נ' עריית תל אביב, פ"ד לט(3) 341), באופן המצדיק להטיל עליו את החיוב בארנונה ולנקוט כנגדו בהליכי גבייה כדין "נישום".
לאמור לעיל ניתן להוסיף כי בפסק הדין בעירעור שהוגש על עניין פורר (עע"מ 3802/21 עריית רחובות נ' אברהם פורר (7.6.2022)) בוטל בהסכמה סעיף 15 הנ"ל.
טענה נוספת ואחרונה בפי העותרים היא כי בכל מקרה הם שילמו את כל חובות הארנונה נשוא דרישות התשלום, ואין הם חייבים לעירייה דבר.
...
סבורני כי בנסיבות העניין, בחינת "מאזן הנזקים" מובילה למסקנה כי אין מקום לקבל את טענת העותרים לשיהוי והתיישנות.
עם זאת, לאחר שנתתי דעתי לנסיבותיו של המקרה דנן, הגעתי למסקנה לפיה אין בספק זה שהעליתי בעניין פורר כדי להועיל לעותר:
ראשית ועיקר, על שום שטענה זו עצמה מועלית בשיהוי ניכר כפי שהבהרתי לעיל.
סוף דבר – העתירה נדחית.