מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העברת חוב לצד שלישי

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על כן, זו טענת הנושה, הוא זכאי לפעול כנגד צד ג' להעברת סכומים שחב בהם צד ג' כלפי החייבת, עד לגובה החוב הפסוק.
...
עם זאת, סבורני כי הדברים נכונים שעה שהמחלוקת היא בין הנושה לנאמן או שאינה מצריכה בירור עובדתי מעמיק, בין היתר בטענת "פרעתי". במקרה שלפנינו, עמדת המנהל המיוחד לא היתה בשל טענת פרעתי והדברים לא התבררו.
סוף דבר נוכח כל האמור, אני מורה כדלקמן: כיוון שלא התבקש על ידי הנושה להמשיך בפעולות הגבייה [ולבטל את השהיית ההחלטה המתירה] – אין צורך לעסוק בסעד זה כעת.
בכפוף לאמור לעיל, בקשת צד ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע ניסה להבריח את חובו כלפי התובע על דרך של העברת החברה לאיבריק, מתוך סברה מוטעית כי אם יעביר את החברה לצד ג', יהא פטור מההתחייבותו כלפי התובע.
...
אשר על כן, אני דוחה את טענת הנתבע כי נוכח הפרת ההסכם על-ידי הנתבע, בטלה התחייבותו מכוח כתב ההתחייבות.
הנתבע לא הגיש הודעת צד ג' נגד איבריק, ולפיכך עליו לשאת בחבות זו. ה – סופו של דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת.
כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט (החזר חלקי של אגרת בית המשפט) בסכום כולל של 6,500 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 30,000 ₪.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

שלא שבפסק הדין המצוטט אין מדובר במכירת נכס וחלוקת תמורתו, כשמבוקש שחלק ממנה לא יחולק (אלא יועבר לצד ג') בשל חוב לצד ג', ועל כן הכרעה בעיניינו של החוב או השבתו בפועל אינה עומדת בזיקה לפירוק השתוף.
...
מכל מקום נציין בקצרה כי המשיבה מצידה הפנתה אף היא לכמה פסקי דין שאף מהם עולה אותה מסקנה כי פסיקת בית הדין במצבים ממין זה עשויה לחייב אך ורק במישור של יחסי הצדדים עצמם ולא במישור של יחסיהם עם צד ג'.
המסקנה מכל האמור עד כה היא כי יש לדחות את הערעור ולקבוע כי בדין סגר בית הדין קמא את התיק, שכן העניין היחיד שלא הכריע בו הוא עניין החוב הנטען לאם המערער, חוב שאף המערער אינו תובע בגינו דבר לעצמו ואינו טוען כי פרעו, אלא דובֵר בעניינו בשמה של האם.
י. לאור האמור בית הדין פוסק ומורה כדלהלן: הערעור נדחה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אינני סבורה כי במועד בו נחתם הסכם העברת המניות או גם במועדים השונים שצוינו על ידי האב בשנת 2015, בהם הוסכם על העברת מניות, בתחילה תמורת ויתור על הצורך בהשבת משיכות כספיות לחברה, ולאחר מכן בתשלום נוסף של 500,000 ₪, שכזכור חלקו גם לא הועבר לחייב אלא לכסוי חובותיו לצדדים שלישיים, לא ידע האב על הסתבכות בנו.
...
לפיכך אני מורה על בטלות הענקה, ומורה לרשם החברות לרשום 50% ממניות החברה על שם החייב, באמצעות הנאמן.
עוד אני מורה לחברה לשלם לקופת הכינוס מחצית מהרווחים המגיעים לחייב כבעל מניות, בגין זכאות החייב לחלקו במניות החברה החל ממועד צו הכינוס ועד התשלום בפועל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין.
כמו כן אני מורה לאב להשיב כספים לקופת הכינוס, אם שולמו לו כאלה מתוך הנחה שהאב הוא הבעלים של כל מניות החברה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקיים ממועד כל תשלום שבוצע לאב ועד ההשבה בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

השיטריות שמשו ומשמשים כאמצעי ישיר לתשלום בין הקונה למוכר, ובנוסף מאפשרים להעביר חוב לתשלום בידי צד ג' או שישולם לצד ג' בכפוף להצגת השטר (ראו עניין טל טריידינד בפס' 6).
...
על כן, ולנוכח האמור, בשים לב לכל קונסטלציה אפשרית שנבחנה לעומק, עת הנטל הוא על הנתבע, הרי שגם אם כפות המאזניים היו מאוינות (50%-50%), אין מנוס אלא לקבל את התביעה.
אי לזאת, הנתבע ישלם לתובעת סך של 8969.58 ₪ כשהם נושאים ריבית והצמדה מיום המצאת האזהרה בתיק ההוצאה לפועל.
כן ישלם הנתבע לתובעת סך של 4800 ₪ שכ"ט עו"ד וכן 1200 ₪ הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו