מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

העברת זכויות בניה בין מגרשים

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

האמירה בסיור הקבלנים כי "יותר ניוד זכויות בנייה בין המגרשים" אינו תומך בעמדה כי ניתן להקים מגדל משרדים ומסחר בן 17 קומות, בהקף של 20,000 מ"ר. "במצב המוצע", אין זכר ל-20,000 מ"ר בייעוד תעסוקה למגדל משרדים או ל"תמהיל של מלונאות", כפי שהציגה התובעת לעירייה ביום 06.12.2017, והדבר ממילא לא הועבר לבחינה של הנתבעות עד לאחר המועד שנקבע לקיום ההתחייבויות במיכרז.
...
אין בידי לקבל את טענת התובעת כי פעלה למיצוי זכויותיה במסגרת של עתירה מינהלית, כנדרש בהלכה הפסוקה.
סוף דבר – התובענה המינהלית נדחית על הסף.
התובעת תשלם לנתבעות הוצאות משפט בסך 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תכנית מפורטת ש/33 קובעת את הזכויות והמגבלות הקיימים בקרקע עד היום: א. ייעוד קרקע- מלאכה ותעשייה; ב. חלוקה למגרשים ביניהם מיגרש 76 ו-77; ג. גודל מיגרש מיזערי 1,000 מ"ר; ד. סה"כ שטחי בנייה מותרים- 50% משטח המיגרש (בכל הקומות), אין מיגבלה בדבר מיקום המבנה במיגרש או איבחנה בין סוגי מ"ר בנוי (שטח מקורה).
כפי שצוין במכתב מיום 12.8.2004 (ת/5) מהיועץ המשפטי דאז של הנתבעת, עו"ד אריאל דר, בנוגע להעברת הזכויות מזלצר, "הנכס המוחכר לכחלון הוא השטח שהיקפו מסומן בצבע אדום, מיגרש ב' בשטח של 517 מ"ר המהוה את חלק מהחלקות 6 ,7 בגוש 10099. השטח שהיקפו מסומן בתכלת ומהוה חלק מחלקה 6 בגוש 10099 הוא הנכס המוחכר לאוחיון בשטח של 485 מ"ר מיגרש א'". לא רק שהזכויות במקרקעין היו שונות בעת העברת החכירה מזלצר לתובע ולאוחיון, גם הבניה היתה שונה בין שני החלקים, ולא לפי אותו יחס.
...
להסיר ספק, אני דוחה את הצעת גב' אברמוביץ שיוחכר לו שטח נוסף.
סוף דבר על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה בעיקרה ומורה כדלקמן: התובע יהרוס את החלק החורג בקומה השניה, וימציא לנתבעת ולועדה המקומית חתימת השותפים בחלקה, כדרישתה בהחלטה מיום 10.7.16.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט שהם אגרת התביעה, הוצאות המומחים ועוד שכ"ט עו"ד בזיקה לתעריף המינמלי המומלץ בסך 29,550 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

שטח זה חורג מזכויות הבניה במיגרש בהתאם לתב"ע, אך אושר על ידי הוועדה המקומית, על יסוד הסכמת בעלי הזכויות במיגרש 409 בשלמות באותה עת – אלקריף ובתם מירב – שלפיה, זכויות הבניה על-פי התב"ע לא יתחלקו בין המגרשים באופן יחסי לגודלם, ויועברו למגרש 409א זכויות בניה ביתר, על חשבון זכויות בניה במיגרש 409ב. לוי רכש ממירב את זכויותיה במיגרש 409ב ביום 17.09.2013.
...
(5) התביעה נגד עירית קריית שמונה נדחית.
(6) ההודעה של אלקריף נגד הצדדים השלישיים, נדחית ללא צו להוצאות.
התביעה שכנגד מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הנתבעת הפניתה לכך ששותפות מרינה אשקלון ניהלה אתה משא ומתן למכירת המקרקעין, כאשר חלק מהפגישות נערכו במבנה, מצג זה לא עורר בה ספק שהתובעת הכירה את ההסכם שבין שותפות מרינה אשקלון לעריית אשקלון לפיו השותפות קבלה מגרשים בשטח המרינה בתמורה לייבוש המרינה ואכן משנפתרה סוגיית דמי ההיתר, הועברו הזכויות במיגרש ע"ש מרינה אשקלון, כך שמכלול הנסיבות הובילו אותה למסקנה כי שותפות מרינה אשקלון היא הבעלים של המקרקעין.
במסגרת הליך שהתקיים בתא"ק 12797-02-19 של בית משפט השלום באשקלון, בתביעה שהגישה שותפות מרינה אשקלון נגד הנתבעת, בסמוך להגשת התביעה כאן ושגם התובעת היתה צד לו, לפינוי המבנה מהמקרקעין, טענה שותפות מרינה אשקלון כי היא התחייבה לבנות עבור עריית אשקלון את המרינה באשקלון ובתמורה הייתה אמורה לקבל זכויות בנייה במס' מגרשים, ביניהם מיגרש מס' 6.
...
בסופו של דבר גם רשיון שלא ניתן לביטול בשלב זה דורש, בנסיבות הענין ולשם איזון של שיקולי הצדק שבעקבותיהם הוחלט כי אין לבטל את הרשיון, כי לפחות ישולמו לבעלים דמי שימוש.
" בת"א (טבריה) 7-07-07 עירית טבריה נ' פרוספר אל-עמי כרספיל תמר נסים שי  ( פורסם בנבו 8.11.09) נקבע כך: "סבורני כי השימוש רב השנים שעושה הנתבע במרכז הימי בין לטובתו ובין לטובת הנתבעת (כך נטען וטענות אלה לא הופרכו) וזו אינה דורשת ממנו דמי שימוש על פני כל השנים, מונע ממנה היום מלתבוע דמי שימוש. לכל היותר זכאית היא לגבות דמי שימוש החל ממועד הגשת התביעה אולם בקשה לפיצול סעדים לא הוגשה ואין לפניי דרישה לסעד כזה בכתב התביעה." הנני סבורה, כי נוכח משך זמן החזקת הנתבעת במקרקעין והעובדה שנעשתה אליה פניה הן מצד התובעת והן מצד השותפות, כשהנתבעת מבקשת לשכנע את השותפות והתובעת, כי היא זכאית להישאר במקרקעין, כי נכון יהיה לקצוב את התקופה שבגינה הנתבעת זכאית להמשיך להחזיק בנכס ללא תמורה, כתקופה בת מספר חודשים, המשקפת הן את תקופת אי הוודאות והן את תקופת ההתארגנות (אם כי בעניינה של האחרונה, הנתבעת טענה, כי משרדיה ממוקמים במבנה אחר, כך שתקופת ההתארגנות אינה אמורה להיות ארוכה יותר מחודשים ספורים).
אני מורה לפיכך על דחיית התביעה, ללא צו בדבר הוצאות.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עם זאת, בסיור למציעים שנערך שבוע לפני המועד האחרון להגשת ההצעות הובהר כי "על פי החלטת הערייה יוּתר ניוד זכויות בניה בין המגרשים ובילבד שמס' יח"ד לא ישתנה מ-450" (פרוטוקול מפגש המציעים מיום 20.8.2017 שצורף על ידי המערערת כנספח 3.2).
בעקבות זאת, ביום 18.1.2018 – כחודש לפני המועד האחרון להעברת יתרת התמורה – הגישה המערערת המרצת פתיחה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע (ה"פ 44377-01-18; להלן: המרצת הפתיחה) ובה ביקשה להצהיר כי בהתאם לפרשנות מיסמכי המיכרז היא רשאית לקדם תכנית סטאטוטורית חדשה שבה זכויות הבנייה יחולקו באופן שונה מ"המצב המוצע" שהוצע על ידי הערייה.
...
כל מסקנה אחרת הייתה מובילה לכך שהיינו מאפשרים למערערת להכניס "דרך החלון" את הטענות שפסק הדין בעניין ביטול הזכייה הוציא "דרך הדלת". עד כה דנתי בפגמים הנוגעים לניסוח המכרז ולחוזה התשתיות.
בשים לב לכך ובהינתן הכלל לפיו יש לפרש בצמצום את ההליכים הנדונים בבית המשפט לעניינים מנהליים כתובענה מנהלית, אני סבורה כי המסלול המתאים לניהול הליך שעניינו חילוט ערבות במכרז הוא עתירה מנהלית.
במקרה הייחודי שלפנינו, בהינתן הקביעות השיפוטיות החלוטות בהליכים הקודמים, תוצאה זו מקובלת עליי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו