בבית המשפט העליון
בג"ץ 3260/23
לפני:
כבוד השופט נ' סולברג
העותר:
פלוני
נ ג ד
המשיבים:
1. הועדה להעברת כלואים לבית סוהר אזרחי
2. קצין מישטרה צבאית ראשי
3. מפקד כלא "נווה צדק"
4. קצין הרפואה של כלא "נווה צדק"
5. שירות בתי הסוהר
עתירה למתן צו על-תנאי ובקשה לצוו ביניים
בשם העותר:
עו"ד אופירה אלקבץ-רוטשטיין; עו"ד אשר הלפרין; עו"ד יוסי אלבז; עו"ד אילון גונן
בשם המשיבים 5-2:
עו"ד יונתן ציון מוזס
][]החלטה
אי-הכשירות נקבעה על-ידי הועדה להעברת כלואים לבית סוהר אזרחי (ועדה מעין שיפוטית שבראשה עומד שופט צבאי) (להלן: הועדה), לאחר שזו בחנה חוות דעת מקצועית-רפואית, מאת מפקד המרכז לשירותי רפואה בצה"ל, שממנה עולה בבירור, כי לעת הזאת, לאחר תחילת טפולי הכימותרפיה, לא יוכל העותר להוסיף ולרצות את מאסרו בין כותלי המתקן הצה"לי, משום שהדבר עלול לסכן אותו מבחינה רפואית.
...
] לאחר עיון בבקשה למתן צו ביניים, בתגובת המשיבים 5-2 (להלן: המשיבים), ובתשובת העותר לתגובה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
אם כן, מאזן הנוחות (שכידוע, לו משפט הבכורה), מוביל למסקנה ברורה, כי אין לקבל את דרישת העותר, ולהורות על הותרתו במתקן הצה"לי, מאחר שהדבר עלול לסכן את חייו, פשוטו כמשמעו.
על כן, כבר מטעם זה, אין להעתר גם לבקשה חלופית זו. אמנם, העותר טוען בתשובתו לתגובת המשיבים, כי פנה למשיב 4, בבקשה לאפשר לו לשהות בבית הוריו של כלוא אחר, החל מבוקרו של יום 26.4.2023, "ועד להתבהרות תמונת המצב", כשלדבריו, "הכוונה הברורה היתה עד לקבלת סיכום אשפוז בעניינו וקבלת חוות דעת מפורשת מטעם קרפ"ר שב"ס על אפשרות קליטתו בהתאם להנחיות הרפואיות", ברם, מתגובת המשיבים עולה, כי המשיב 4 הבין בקשה זו באופן מצומצם יותר, וסבר כי זו התייחסה לשלב שעד להבהרה הכללית שנמסרה מטעם שב"ס, כי יש באפשרותם לקלוט את העותר.
דא עקא, לאחר עיון בטענות הצדדים, סבורני כי בשלב זה, במסגרת בקשה למתן צו ביניים, אין מקום להורות על הוצאתו של העותר ממשמורת כליאה, על יסוד השערה בלבד, כי מסוכנותו פחתה.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.