נוכח סרובה של המבקשת לקבל את החלטת המשיב, היתקיימה ביום 7.9.14 ישיבה נוספת בנוכחות נציגות מהסתדרות המורים, שקבלה את עמדת משרד החינוך בנוגע להעברה היזומה של המבקשת.
ביום 6.10.14 ניתנה החלטה סופית של הגב' סוניה פרץ, מנהלת אגף בכיר לכוח אדם, בהוראה הדוחה את בקשת המבקשת שלא להעבירה בהעברה יזומה לבית ספר אחר.
עיון בהוראות נוהל העברה יזומה מעלה כי קיים בו פרק ספציפי העוסק בהעברה יזומה עקב חוסר התאמה לסגל ההוראה או לאקלים הסביבתי, שקובע, כמצוטט:
" 1. עו"ה שהועלו נגדו טענות של חוסר התאמה כמצוין לעיל יובא הנושא לשיחת שימוע של עו"ה הוראה בפני המפקח על בית הספר במחוז בהישתתפות נציג הסתדרות המורים. ינוהל פרטיכל בו יפורטו טענותיו של המפקח, תגובת העובד והנימוקים להחלטתו של המפקח. הפרטיכל ייחתם ע"י המפקח והעובד. ככל שהעובד יסרב לחתום על הפרטיכל, יועבר הפרטיכל ללא חתימתו. 2. הודעה חתומה על ידי מנהלת תחום כא"ב במחוז על העברה, בצרוף הנימוקים, תשלח לעו"ה בדואר, וככל שניתן בדואר רשום עד 31 במאי של אותה שנה. העתק ההודעה ישלך לסניף המקומי של האירגון היציג. 3. הליך העירעור: א. עו"ה רשאי לערער על העברה תוך 15 יום מיום משלום ההודעה על העברתו. ... העובד יגיש את העירעור בכתב למנהלת תחום כא"ב במחוז אשר תעביר את העירעור לעורך השימוע, כמפורט להלן: יתקיים שימוע לעו"ה במסגרת הליך העירעור. השימוע יתקיים ע"י מפקח המחוז או מתאם הפיקוח או המחמ"ד במחוז ( להלן:"עורך השימוע").
...
בבג"צ פלצמן נ' ראש המטה הכללי בצה"ל (מיום 10.10.2005) קבע בית המשפט העליון את הדברים הבאים:
"עקרון מקובל הוא במשפט העבודה הישראלי כי אין לכפות על מעביד להעסיק עובד בניגוד לרצונו. גם במקרים בהם נפל פגם פסול בפיטורין, מקום שסעד של פיצוי ייטיב את נזקו של העובד בצורה נאותה, יש להעדיפו על פני כפיית העסקתו של העובד בידי המעביד. בשורש גישה זו עומדת הקונספציה כי יחסי העבודה הינם יחסים אישיים, ואין לכפות את המשכם בניגוד לרצון אחד הצדדים. נגזרת מכך ההכרה בזכות היתר של המעביד לפטר עובדים כרצונו (ג' שלו, דיני חוזים (מהדורה שניה) עמ' 529; ר' בן ישראל, דיני עבודה, שם עמ' 682). הרתיעה מכפיית יחסי עבודה מוצאת את ביטוייה גם בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א-1970, הקובע בסעיף 3(2) כי אחד החריגים לזכות האכיפה הוא מקרה שבו אכיפת החוזה היא כפיה לעשות או לקבל עבודה אישית או שירות אישי. בגישה מסורתית זו חל שינוי עם השנים, וכיום מסתמנת נכונות גוברת במשפט העבודה לאכוף חוזה עבודה. תרמה לכך התרופפות הקשר האישי בין העובד למעביד והשינוי שחל מבחינה זו באופיו של קשר ההעסקה בתורת 'שירות אישי'. אף שנקודת המוצא הנוהגת עודנה כי אכיפת חוזה עבודה היא בגדר יוצא מן הכלל, הורחבו החריגים לכך (ר' בן ישראל, דיני עבודה, שם עמ' 685)"
סוף דבר
מכאן, הגם שקבענו כי נפל פגם בהליך ההעברה היזומה בנוגע להליך השימוע, הרי שאין בפגם זה בנסיבות העניין כדי להצדיק סעד של השבה לעבודה במקיף ט' ואנו דוחים את הבקשה וקובעים כי על המבקשת לעבור ללמד בבית הספר טביב וזאת לא יאוחר מיום 11.11.14.
הבקשה למתן צו מניעה - נדחית.
בשלב זו לא מצאנו לחייב את המבקשת בהוצאות והם ילקחו בחשבון במסגרת התיק העיקרי.