בבע"מ 7916/03 פלונית ופלוני נ' פלוני, פ"ד נט (5) 183, בעמוד 189 נקבע כי השאלה האם פסק דין המאשר הסכם למזונות מהווה תביעה ראשונית, אם לאו ייבחן באופן הבא:
"על-פי מבחן זה, די בכך שעניין מזונות הילדים נידון לגופו, גם אם לא הוגש בעיניין זה הליך נפרד בשם הילדים, ובלבד שבית-המשפט בחן כדבעי את ההסכם שנערך בין בני-הזוג באספקלריה של טובת הילדים, ככל שהוא נוגע למזונותיהם".
עוד נקבע כי הנטל להוכיח כי היתקיים דיון בתביעה ראשונית למזונות רובץ על כתפי הטוען לכך (בע"מ 7916/03 הנ"ל בעמוד 190|):
"הנטל להוכיח שהתקיים דיון ענייני בסוגיית מזונות הילדים בטרם אישר בית-המשפט את ההסכם, רובץ על הצד המבקש להסתמך על אותה הסכמה, ובמקרה שבפנינו – על האב" בדומה נקבע בע"א 413/85 רוט נ' רוט, פ"ד מ(1) 835 כי השאלה הדרושה לבחינה הנה האם יש אינדיקציה לכך שבית המשפט לא בחן כדבעי את מזונות הקטינים בטרם אישור הסכם פשרה בין ההורים, כנדרש הימנו.
כל הטיעון הזה של ב"כ המשיבה היה שלא לפי סדרי הדין, שכן זכרו לא נכלל בעקרי הטיעון (תקנה 446(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984).
גם החלטות בית משפט קמא, מיום 16.1.05 ו-7.6.05, עליהן מסתמך חברי, כב' השופט אורנשטיין, לא צורפו לתיק המוצגים מטעם המשיבה (תקנה 444 לתקנות).
...
קביעת בית המשפט, ניתנה לאחר שבית המשפט בחן את מכלול הראיות שהובאו לפניו ובמסגרת זו, תצהירי הצדדים, חקירתם, האסמכתאות שצורפו, ונתן דעתו גם לאלה שהיה על המערער לצרף ולא הוגשו, ולאחר שהגיע למסקנה שמן הראוי לפסוק את סכום המזונות על דרך הערכה.
מאחר ועניין זה לא עלה ואיש מן הצדדים לא היתייחס לכך – אסתפק בהערה זו.
ז' המר, שופט סג"נ סיכומו של דבר, כאמור בחוות דעתו של השופט אורנשטיין.
הערעור נדחה ללא צו להוצאות.