מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסתלקות מזכות בעזבון: יורש

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ר' גם 16 (1) יש לפנות לתיקון צו הירושה (תמ"ש 82221/96 זעפרני נ' עובדיה, תק-מש הדברים שנכתבו ע"י פרופ' שילה בספרו פירוש לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965 (כרך ג', 2002 ), בעמ' 83 שם ציין כי זכותו של אדם להסתלק מעיזבון קיימת גם לאחר שהוצא צו ירושה אם העזבון טרם חולק, וכי הסתלקות בשלב זה תצריך פנייה לבית המשפט לתיקון הצוו, בהיותה עובדה שלא היתה בפני בית המשפט בעת מתן הצוו לפי סעיף 72 לחוק הירושה.
...
אני ממנה את ____ ככונס נכסים לצורך ביצוע פירוק השיתוף בין הצדדים כמפורט להלן.
לצורך קידום הליך פירוק השיתוף, אני מורה כבר עתה על מינוי שמאי מטעם ביהמ"ש לצורך הערכת שווי הדירה.
אני ממנה את _____.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

(ג) העברה, שיעבוד או עיקול כאמור אינם מקנים זכויות אלא כדי המגיע ליורש בחלוקת העיזבון; הם שוללים מן היורש את הזכות להסתלק מחלקו בעיזבון.
...
עוד אציין, כי אני דוחה את הטענה, שבהעדר רישום הזכויות על שם אליאס לא יכול היה האחרון להעבירן לתובע, וכי עניין זה מעיד על פיקטיביות העסקאות, באשר אין מניעה לעשות עסקות במקרקעין גם קודם לרישום זכות הבעלות של המוכר בלשכת רישום המקרקעין.
הטענה בדבר אישורי המיסים באשר לטענת זקנון, כי אישורי המיסים שצורפו על ידי התובע מתייחסים לחלק שקנה מאת מארון חרש, הרי שגם דין טענה זו להידחות.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, נקבע שם כי "בהתקיים נסיבות המעלות חשד לפגיעה בזכויות צדדים סמוכים, ייבחן מעמדו של היורש שבחר לנטוש את ירושתו במסגרת הדינים הכלליים הרלוונטיים ­קרי דיני פשיטת הרגל אם הוכרז החייב פושט-רגל [...]". מהאמור לעיל נובע כי לפי סעיף 96 לפקודה, כאשר יורש מסתלק מחלקו בעזבון, ונעשה פושט רגל בתקופה של עד שנתיים ממועד ההסתלקות – פעולת ההסתלקות בטלה כלפי הנאמן; ולפיכך – לאו הסתלקות היא.
...
ביום 23.11.2020 קיימנו דיון בערעור, ובסיומו החלטנו להחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי לצורך הכרעה בשאלה אם החייבים היו כשירי-פירעון במועד ההסתלקות.
יישום הדברים בענייננו מוליך כאמור למסקנה כי הסתלקות החייבים מחלקם בעיזבון אביהם היא הענקה של נכס ששייך להם, ולכן בטלה כלפי הנאמן לפי סעיף 96 לפקודה.
לפיכך, אין לפנינו "הסתלקות" תקפה, כמובנה בסעיף 6 לחוק הירושה, וממילא אין לאפשר לחייבים להיבנות מסעיף זה. בשולי הדברים, יצוין כי יש לדחות את טענת המערערים, שלפיה ההסתלקות נעשתה בתום לב ועל כן אינה בטלה.
סוף דבר: בשים לב לכל האמור לעיל, אציע לחבריי לדחות את הערעור, ולחייב את המערערים בהוצאות המשיבים, בסכום של 3,500 ש"ח לכל אחד מהמשיבים.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 1 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965, (להלן: חוק הירושה), קובע כי "במות אדם עובר עזבונו ליורשים". משמעות הדבר היא כי הירושה 'נופלת' לידי היורש מיד עם מות המוריש, ומרגע זה ועד להסתלקות היורש הוא בעל הזכות על חלקו בעיזבון המוריש.
...
סיכומו של דבר א. מכל המקובץ לעיל עולה כי היתקיימו תנאי סעיף 96 לפקודה, ולא הוכח קיומו של חריג המצדיק את מניעת ביטול ההענקה.
לפיכך, אני קובעת כי הסתלקותה של החייבת מזכויותיה במניות לטובת צאל בטלה.
אני מורה כי 13.6% ממניות החברה יירשמו ברשם החברות על שמו של הכנ"ר, וייגרעו מהמניות הרשומות כיום על שמה של לאה צאל.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כך גם לא ניתן להיתעלם מכך שאין כל היגיון כי הנתבע התחייב לפצות את האחים בגין קבלת הזכויות במשק, הן מהטעמים שנמנו לעיל והן מהטעם שאפילו היה נקבע מנגנון של פיצוי האחים, הרי שהיה על בית המשפט להפחית את המיסים וההיטלים שהיו צריכים הצדדים לשלם באם היה המשק נמכר לצד ג' ואת אלה הכרוכים בפעולת ההורשה, מה שהיה מגדיל באופן משמעותי את הגירעון שהיה נגרם לנתבע בגין קבלת הזכויות במשק ובהיתחשב גם בגובה החוב שרבץ על המשק במועד הסתלקות האחים מחלקם בעיזבון.
...
נוכח קבלת הערעור, אשר הוגש על החלטתי בה הוריתי לסלק על הסף את עתירת התובע לקבלת פיצוי בגין הוויתור על חלקו היחסי במשק, מחמת התיישנות, הרי שבפסק דין זה תתבררנה טענות התובע כפי שהועלו בכתב התביעה הראשון ולא בזה המתוקן.
אשר על כן, גם דינה של עתירה זו להידחות וכך אני מורה.
לסיכום אשר על כן, התביעה נדחית ביחס לעתירת התובע לקבלת פיצוי בגין הויתור על חלקו במשק וביחס לעתירתו לקבלת פיצוי בגובה 60,000 ₪ בגין המיטלטלין שהיו לו בבית הסוכנות הישן הניצב במשק.
התביעה מתקבלת ביחס לעתירת התובע לקבלת רווחים, פירות והכנסות המתקבלות מהמשק, החל ממעד העברת הזכויות במשק ע"ש הנתבע ועד בכלל, כשסכום זה נושא הפרשי ריבית והצמדה ממועד קבלת כל תקבול ותקבול ועד למועד פרעונו המלא של התשלום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו