מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסרת שלט בחירות: עירייה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין, כי מר בוסקילה שהיה אחד המתמודדים בבחירות, הסיר מועמדותו כחודש לפני הבחירות, ועבר לתמוך במבקש, לאחר שנים שתמך ופעל במועצת העיר מטעם סיעתו של לחיאני, דהיינו סיעתו של המשיב.
על פי תצהירו של עו"ד מאיר, היועצת המשפטית טענה בפניו כי הופעל עליה לחץ כבד ע"י בכירים בערייה, לבטל את כתב האישום, או למצער, להגיע להסדר טיעון מקל עם רובין, כאשר בתמורה לכך, שימש בית העסק כ"מטה בחירות" של המשיב, כאשר הוצבו בו מספר רב של שלטי תמיכה במשיב (נספח 33 להמרצת הפתיחה), ומר גבי רובין שימש כפעיל מרכזי במטה המשיב.
...
כאן המקום לציין, כי בכל הנוגע להוכחת פוטנציאל ההשפעה, אני סבורה כי במקרה שלפנינו בעת עריכת האומדנה של פוטנציאל ההשפעה, די בקביעה כי הליקויים שהוכחו עלולים היו להשפיע על מחצית הפער בין המתמודדים, כפי שנקבע בפסיקה במספר מקרים.
לאור כל האמור הנני נעתרת לבקשה ומורה על ביטול הבחירות.
הנני מחייבת את המשיב לשלם למבקש, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 50,000 ₪ בתוספת מע"מ. ניתן היום י"א בניסן, התשע"ו (19 אפריל 2016), במעמד הצדדים ובאי כוחם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

כנגד הסרת השלטים העלתה החברה את הטענות הבאות: לאור האישור שניתן על-ידי ראש הערייה הקודם לא הייתה הערייה רשאית להסיר את השלטים; על אף שראש הערייה החדש הורה להסיר רק את החומר הפרסומי הנוגע למערכת הבחירות אשר הסתיימה זה מקרוב, סילק קריאף את השלטים עצמם, לרבות שלט עליו לא היה חומר פירסומי הקשור לבחירות; הסרת השלטים של החברה, לעומת אי הסרת שלט חוצות של בעל עסק אחר, שאין בידיו היתר כדין, מהוה אכיפה בררנית הנובעת מעוינות אישית ומשיקול פוליטי.
...
מסקנה זו נלמדת ממספר טעמים: * ראובן אדרי, שהינו האחראי על מחסני העירייה, הדגיש כי הצהרתו לפיה אין במחסני העירייה כל שלט או ספסל פרסום השייך לחברה מבוססת על בדיקה שהוא עצמו ערך במחסנים.
עם זאת, סבורני שיש רגליים לטענה זו, לאור תוכנו של ההסכם.
התוצאה לאור האמור בפסקה 19 לעיל, הנני מחייב את העירייה (הנתבעת מס' 2) לשלם לחברה (התובעת) 5,605 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

פירוש חוק העזר סעיף 2 לחוק העזר קובע, בעקרו, כי "לא יציג אדם שלט, לא יפרסם מודעה, ולא ירשה ולא יגרום להצגה או לפירסום של שלוט, אלא לפי רשיון מאת ראש העיריה". כיוון שהעותרים הציגו שלוט (שלפי ההגדרה בסעיף 1 לחוק העזר הוא "שלט" או "מודעה") ללא רשיון, השתמש ראש העיריה בסמכותו, לפי סעיף 16 לחוק העזר, כדי להסיר את השלוט.
החוק החל גם על בחירות לעיריות ולמועצות מקומיות, מטיל הגבלות על פירסום מודעות מודפסות בתעמולת בחירות, בקובעו - בין היתר - איסור הדבקה, התקנה וצביעה של מודעות על מבנים ועל מקומות צבוריים.
...
המסקנה היא, שהוא לא הרים את הנטל להראות כי היה טעם טוב להחלטה להסיר דווקא את הכרזות שכוונו נגד ראש העיריה, ורק אותן.
לפיכך המסקנה הלכאורית נעשית מסקנה חלוטה: הסרת הכרזות על ידי פקחי העיריה היתה בגדר אכיפה בררנית, שפגעה בשוויון, בניגוד לחוק.
ת השופטת ט' שטרסברג-כהן]: מקובלת עלי עמדתו של חברי השופט י' זמיר בכל הקשור לפגמים בהם לקה חוק העזר הנדון ולהיקף תחולתו.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינו של פס"ד זקין הוא בעתירה שהוגשה על ידי תושבי ביניין בעיר באר שבע לאחר שפקחי הערייה הסירו שלטים אשר הופנו נגד ראש הערייה, בטענה כי הם נתלו בנגוד לחוק העזר העירוני, זאת בעוד לא הוסרו שלטים אחרים אשר נתלו באותו ביניין שעסקו בתעמולת בחירות לטובת ראש הערייה.בהנתן העובדה שיש בחוק העזר העירוני כדי לפגוע בחופש הביטוי, נקבע בפס"ד זקין כי יש לפרש בצמצום את חוק העזר כך שלא נידרש רישיון לסוג הכרזות שנתלו על ידי התושבים באותו מקרה.
...
כך הממונה אישר במסגרת חקירתו כי לעיתים מתייעצים עימו לגבי מספר העבירות [ר' עמ' 5 לפרוטוקול ש' 24-27] כי נהוג ששיטור עירוני יגיע למקום אירוע שבו יש דיווח על תליית מודעות [ר' עמ' 5 לפרוטוקול ש' 17-18] בנוסף אישר הפקח במסגרת עדותו כי הפיקוח מבצע אכיפה של סעיף העבירה במקרים שבהם ניתן לזהות את הגורם אשר תלה את המודעות [ר' עמ' 9 לפרוטוקול ש' 17-19 ות/2-ת/3 ) באשר לטענה לעניין ההחלטות שנתנו בעניינו של ראש העיר במסגרת מערכת הבחירות של שנת 2018 דין טענה זו להידחות.
בשים לב לעובדה שאין מדובר באותה עבירה, הרי שדין הטענה בדבר אכיפה בררנית להידחות.
אני דוחה אפוא את הערעור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

להסיר ספק, המשיבה אינה צד להליכים שבין העותרת למוניות כלנית בע"מ. מכל מקום, לטענת העותרת, לאחר שנדחתה בקשת מוניות כלנית בע"מ לצוו מניעה זמני, המציאה העותרת את ההחלטה למשיבה, ובתגובה הודיעה המשיבה ביום 15.10.23כי היא עומדת על החלטתה מיום 30.3.23, ואין בהחלטה על דחיית הבקשה לצוו מניעה זמני כדי לשנות את החלטתה.
העותרת טוענת שההחלטה מיום 30.3.23 מנוגדת לחוק העזר האמור, שבו נאמר שיש להגיש לראש העיריה בקשה להיתר חניית מונית בטופס בקשה שיפורסם באתר האנטרנט, אשר לא פורסם, ולא היתכנסה ועדה בענין זה ולא ברור על סמך מה ניתן היתר המשיבה מיום 30.3.23.
כמו כן נטען שההחלטה מטיבה עם תחנת מוניות אחרת משיקולים זרים ולא מקצועיים שעה שעל תחנת המוניות מתנוסס שלט בחירות התומך בראש העיר, "דבר המעלה לכאורה חשד לשוחד פוליטי". על כן ביקשה העותרת לבטל את ההחלטה מיום 30.3.23.
...
לאחר כל ההזדמנויות שניתנו לעותרת, ועל פי תקנה 6 (ב), דין העתירה להיות מסולקת על הסף.
שמעתי את דברי המשיבה, שכעת תדון בבקשה ותחליט בה. על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.
על פי התעריף המינימלי של לשכת עורכי הדין, וההתנהלות הדיונית של העותרת, אני מחייב את העותרת לשלם למשיבה שכר טרחת עורך דין בגין העתירה בסך 14,040 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו