השלב הראשון:
תיק מספר 602-08-18
חומרת העבירות
העבירות שבהן הורשע הנאשם, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע תקופה פחותה משנתיים ימים, נהיגה כאשר הוא בלתי מורשה לנהיגה על סוג הרכב עליו נהג, מסוג מונית, נהיגה ללא רישיון רכב אשר פקע מעל 6 חודשים ונהיגה ללא ביטוח, הנן חמורות כל אחת מהן ובודאי כאשר הן מיצטברות האחת לשנייה, כשיש בהן איתות ברור של זילזול בחוק, בהוראות ובצווים ומכאן בחיי אדם.
כאשר נהג שכזה אשר בית המשפט מצאו מסוכן ונקט כנגדו בענישה מסוג זה, מראה בהתנהגותו כי אינו מקבל עליו את הדין, תוך שממשיך ונוהג בכבישי הארץ, ובעניינינו אף מגדיל לעשות, כאשר נוהג על גבי רכב מסוג מונית, אשר איננו מורשה לנהוג עליו ובעניין זה אף נוטל אחריות על חיי הנוסעים אותם מסיע ומתייצג כמי אשר מורשה לעשות כך על פי החוק, הרי שבכל אלו יש כדי להצביע על אותו זילזול עמוק ותהומי של הנהג האינדיוידואלי, כאשר שומה על בית המשפט להטיל עונש חמור של מאסר בפועל, בדרך כלל.
נסיבות ביצוע העבירה:
סעיף 40 ט(א) לחוק, מציין רשימה של נסיבות הקשורות לבצוע העבירה, כאשר בחינת הנסיבות הקשורות בבצוע העבירה מעלה כפי שנירשם לעיל, כי ביצוע עבירת הנהיגה בזמן פסילה הייתה ביום 30.7.18 בעיר תל אביב, בסמוך לשעה 17:30, דהיינו בעת בה התנועה עמוסה, כשנסע במונית כשידע על דבר הפסילה שניתנה לו כשנה קודם לכן (לתקופה של 4 חודשים), כשידע שרישיון הנהיגה שלו איננו בתוקף וכי הנהיגה שלו איננה מבוטחת.
...
לפיכך, נראה לי כי שיקול זה והעובדה כי התרשמתי כפי שהתרשם שירות המבחן, שהנאשם שינה מדרכיו והוא מתכוון להישאר על דרך המלך, ולהלך בה, נראה לי כי אעדיף אותה בשלב הזה על פני שיקול הגמול.
בסופו של דבר, ולאחר ששקלתי את כלל השיקולים הנוגעים והצריכים, לשקילת חומרת העבירות, ההליך שעבר, ועוד יעבור, תחת עינו הפקוחה של שירות המבחן ובית המשפט, עברו התעבורתי מצאתי שיש ליתן את הבכורה להליך השיקומי אותו עובר הנאשם.
אני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן:
פסילה בפועל של 22 חודשים.