מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכמים עם מרבית דיירי בית משותף להקמת מרפסות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי: במהלך שנת 2011 ביקש התובע לבצע שינויים בדירתו, בין היתר, ביצוע הרחבה בדירה ובניית תוספת לחדר יציאה על הגג, מרפסת גג ו-2 פרגולות בשטח הגג (להלן: "עבודות ההרחבה" או "השפוץ בדירה").
התובע, מישפחת כהן ומשפחת רוב חתמו ביחד על הסכם עם קבלן החיזוקים ביום 02.04.11 (להלן: "ההסכם") (ההסכם צורף כנספח ד' לתצהיר התובע).
ביום 17.04.11 החליטה כב' המפקחת ליתן צו מניעה זמני, האוסר על הקמת קירות הנוגעים בקירות החיצוניים של דירת הנתבעים בכפוף להפקדת ערבות בנקאית בסך 250,000 ₪.
היתייחסות לטענות הנתבעים: הטענה בדבר "עסקת השוחד" של התובע ומשפחות כהן ורוב: לטענת הנתבעים, בין התובע לבין משפ' כהן ורוב נרקמה עסקת שוחד, לפיה התובע ישלם למשפ' כהן ורוב את מלוא עלות בניית החיזוקים, שנדרשים לצורך הרחבת שלושת הדירות, ובתמורה משפ' כהן ורוב' (יו"ר ועד הבית בבית המשותף) יקדמו ויעבירו מול הדיירים את מהלך הבנייה לשידרוג דירת התובע.
...
התייחסות לטענות הנתבעים: הטענה בדבר "עסקת השוחד" של התובע ומשפחות כהן ורוב: לטענת הנתבעים, בין התובע לבין משפ' כהן ורוב נרקמה עסקת שוחד, לפיה התובע ישלם למשפ' כהן ורוב את מלוא עלות בניית החיזוקים, שנדרשים לצורך הרחבת שלושת הדירות, ובתמורה משפ' כהן ורוב' (יו"ר ועד הבית בבית המשותף) יקדמו ויעבירו מול הדיירים את מהלך הבנייה לשדרוג דירת התובע.
הערעור לביהמ"ש המחוזי על תוצאת פסק דינה של המפקחת נדחה וכך גם נדחה הערעור בגלגול נוסף לביהמ"ש העליון.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומורה, כי הנתבעים ישלמו לתובע, בגין הפיצוי ששולם לקבלן החיזוקים, סכום של 29,712 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הוצאת צו המניעה ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 5930-11-18 נציגות דיירי הבית המשותף ברח' שאול המלך 1, תל אביב ואח' נ' גינדי החזקות דירות מפוארות (2006) בע"מ ואח' לפני כבוד השופט גרשון גונטובניק התובעים: .1 נציגות דיירי הבית המשותף ברח' שאול המלך 1, תל אביב על-ידי באי-כוחם - עורכי-הדין גבי ספרן ועמית סבג שרף, יפה ושות' נ ג ד הנתבעות: .1 גינדי החזקות דירות מפוארות (2006) בע"מ .2 גינדי החזקות ר.א.ג.ל בע"מ .3 מגדל השופטים בע"מ .4 א. דורי בניה בע"מ על-ידי ב"כ עוה"ד זוהר לנדה, דפנה קליין, יתיר מדר ודור פריימן ברנע, ג'פה, לנדה ושות' 5. א. דורי בנייה בע"מ ובעניין המודיעים לצדדים השלישיים .1 גינדי החזקות דירות מפוארות (2006) בע"מ .2 גינדי החזקות ר.א.ג.ל בע"מ .3 מגדל השופטים בע"מ .4 גינדי החזקות בע"מ 5. א. דורי בנייה בע"מ על-ידי ב"כ עוה"ד זוהר לנדה, דפנה קליין, יתיר מדר ודור פריימן ברנע, ג'פה, לנדה ושות' נ ג ד 1. אלומיניום קונרקשיין פרו בע"מ ואח' בקשה מטעם הנתבעות 4-1 לסילוק על הסף החלטה
הנתבעת 1, גינדי החזקות דירות מפוארות (2006) בע"מ (להלן: גינדי דירות), חתמה על חוזים עם הדיירים, שבהם התחייבה לבנות את הפרויקט ולמוסרו להם לאחר הגמר.
לפיכך הגישו הנציגות והדיירים את תביעתם נגד גינדי ודורי (להלן: התביעה או התביעה הראשית), בה עתרו לפצוי בסך כולל של 65 מיליון ₪, בגין ליקויי בנייה שונים שנתגלו במערכות השונות של הבניין כגון: באבני החיפוי החצוני של הבניין, בקירות המסך של הבניין המהוים את מרבית קירותיו החיצוניים, במיתחם הבריכה, בדלתות היציאה למרפסות, במערכות השליטה והבקרה של מועדון הדיירים ועוד.
כמו כן דורי המחתה לגינדי את זכות התביעה שלה וגינדי הישתתפה באופן ישיר בהקמת הפרויקט, ובמגעים הרבים שהתקיימו מול התובעים בעקבות גילוי הליקויים, כך שהחומר הראייתי הרלוואנטי לתביעה מצוי גם בידי גינדי.
...
שיהוי אין בידי לקבל את טענת השיהוי שהעלו גינדי.
לפיכך אני נעתר לבקשת הסילוק בחלקה בנוגע לרכיב זה בלבד ומצד התובעים 4-3 בלבד.
אין בידי לקבל טיעון זה. ראשית, התובעים ציינו בתביעתם כי יש להרים מסך בין התבעת 1 לנתבעות 4-2, לאור היותן שייכות לאשכול חברות אחד, מבחינת מבנה האחזקות, ומבחינת קיומם של מנהלים משותפים, ולאור העובדה שקבוצת גינדי החזקות כולה הייתה זו שטיפלה בשיווקו, בנייתו ובמ

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתא"מ (שלום ראשל"צ) 54440-06-12 השבחת נכסים מרכז – מ.ל.ט.ש בע"מ נ' חזן (17.11.2013) דובר בחברה קבלנית שהתקשרה בהסכם עם מרבית בעלי הדירות בבית משותף שלפיו תבנה תוספת מרפסות לדירותיהם.
מבלי לקבוע מסמרות בשאלה באלו נסיבות עצם הקשר בין דיירים בבית משותף עשוי לגבש את היסוד הנוסף המקים חובת הישתתפות בעילת עשיית עושר, הפסיקה שהוצגה לא ראתה לעשות כן עד כה בנסיבות דומות, וגם סעיף 31(א)(2) ו-(3) לחוק המקרקעין קובע אחרת במקרה של השבחה ושיפור בין שותפים ממש.
...
התביעה שכנגד נדחית.
ההודעה לצד שלישי בתביעה שכנגד נדחית.
בתביעה שכנגד ישלמו התובעים שכנגד (דנציג) לנתבעת שכנגד (אבידן) שכר טרחת עורך דין בסך של 9,360 ש"ח. בהודעה לצד שלישי תשלם המודיעה (אבידן) לצדדים השלישיים (קדר) שכר טרחת עורך דין בסך של 12,870 ש"ח. כלל הסכומים כוללים מע"מ. הסכומים כולם ישולמו תוך 30 יום ממועד פסק הדין שאם לא כן יישאו ריבית פיגורים כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשם השלמת התמונה מציינים הנתבעים, כי הבית המשותף הוא פרי יוזמה שלהם עצמם ושל בני הזוג לאופר אשר רכשו את הקרקע במשותף והקימו עליה את ביניין המגורים.
שנית, מרבית הטענות שהועלו על ידי שיבר ביחס לבניה בנגוד לדין וללא היתר בוצעו ככל הנראה בתוך התקופה המותרת ולא חרגו מעבר לשבע השנים הקבועות בדין.
המסמך האחד הוא הסכם השתוף מיום 29.12.2022 בו נקבע בסעיף 7.2 כך: "...בתקנון הבית המשותף ייקבע כי השמוש בכל אחד מחלקי הבניין ישמש למגורים בלבד ולא לשום שימוש אחר, ובנוסף לכך תיאסר כל בניה הפוגעת בחזותו החיצונית של הבניין ללא הסכמת שאר הדיירים". עוד הודגש והובהר בהסכם השתוף, כי זכויות אשר יועברו לצד שלישי כלשהוא, יהפכו את הצד השלישי לצד להסכם השתוף כך שהוראות ההסכם יחולו גם עליו.
" ראו גם דבריו של כב' השופט י' כהן באותו פסק דין, אשר הוסיף וחידד כך: "אותה התכונה שמעניק החוק להסכם רשום, שכוחו יפה כלפי כל אדם אחר, היא המקנה לו אופי של זכות קנינית או זכות חפצית." המסמך השני הוא התקנון המוסכם בו נקבע בסעיף 7 כך: "בעל דירה לא יבצע שינויים כלשהם במרפסות ובקירות החיצוניים של הדירה, אלא אם קיבל הסכמה בכתב של כל בעלי הדירות בבניין". שטראובר הפנו בסיכומיהם לרע"א 3463/11 עיזבון המנוח אהרוני שלמה ואח' נ' עופר מרכזים בע"מ (נבו, 16.01.2013)‏‏ תוך שימת דגש לכך שתקנון מוסכם של בית משותף הוא הסכם בין בעלי הדירות לבין עצמם, ומשנרשם בפנקס הבתים המשותפים ניתן לו מעמד קינייני.
...
אין ספק כי בכל אחד מהסעדים המבוקשים בתביעה שכנגד קיימת סטייה מחזות הבית כפי שהייתה בתום הבנייה וקיימים שינויים שאינם רק שינויים פנימיים, ממועד האכלוס ועד לרגע זה. בנסיבות אלה, ומאחר שהצדדים לא הגיעו ביניהם להסכמות, אין מנוס מקבלת התביעה ומהשבת המצב לקדמותו.
סיכומו של דבר, כפי שהוסבר מעלה, ועל בסיס הצטברות הראיות שנפרשו בפניי, לאחר שבחנתי את עמדות הצדדים ושקלתי את נסיבות העניין, הגעתי למסקנה לפיה דין התביעות שתיהן להתקבל.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת כך שחדר העגלות יהיה מעתה בשימוש משותף לכלל הדיירים כראוי לרכוש משותף, ולא יהיה בשימושו הייחודי של שיבר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפי התובעת, דירתם של הנתבעים 1-2 (להלן: "מישפחת נדב/ הנתבעים 1-2"), משתרעת על שטח של 170 מ"ר, והם עושים שימוש בשטח של כ- 288 מ"ר מהחצר המשותפת, הן בחזית והן בעורף של הבית המשותף, והם הקימו מבנים אשר משמשים את בני משפחתם למגורים.
בסיכומיה התייחסה התובעת לעניין הרחבה דומה, כאשר היא מבקשת מביהמ"ש לקבוע כי ההרחבה במרפסת שלה בקונטור של דירת הנתבעים 1-2,מהוה הרחבה דומה, כהגדרתה בדין , ולא שימוש ברכוש משותף, הגג, כאשר הרכוש המשותף הנו גג הרעפים עליו מוצבים הדוודים, והגג שנוצר מעל ההרחבה של דירתה.
זאת בהתאם להסכמות שהתקבלו באספת הדיירים, כמקובל וכנהוג ביתר הבתים המשותפים, הסכמות שעוגנו בהסכם מחייב לפיו נוהגים דיירי הבית המשותף, ואין נפקות אם מדובר בהסכם בכתב או בע"פ לצורך העניין.
(ההדגשה שלי ב.ג.) המערערים שם לא השלימו עם האמור בפסק דינו של בית המשפט המחוזי הנ''ל, אך בקשת רשות העירעור שהם הגישו לבית המשפט העליון, תיק רע''א 8186/07 נדחתה על פי פסק דינה של כב' השופטת ע. ארבל (פורסם בנבו) יש לציין את ההלכה הכללית לפיה הפעלת זכות קניינית כפופה אף היא לאיזוני אינטרסים ולעקרון תום הלב, ודומה כי הדברים חלים ביתר שאת ביחסי שכנים בבית משותף לגביהם נידרש איזון עדין בין צרכים שונים של הדיירים, נסיבות משתנות, חילופי דיירים ויחסים ארוכי טווח שנבנים במהלך השנים לרוב ללא מסגרות משפטיות פורמאליות (ראו רע"א 6339/97‏  רוקר נ' סלומון, פ''ד נה(1) 199 (1999) ת.א. (שלום הרצ') 7101-06-08 צינר נ' בן דוד (15.4.2012)).
...
לעניין הגג, אני מורה לתובעת ולנתבעים 5-6 לאפשר גישה בטוחה לגג לשימושם של כלל הדיירים.
מתן הגישה לתובעת לעשות שימוש באותם שטחים ברכוש המשותף, יחייבו אותה לשאת בחלק היחסי בהוצאות האחזקה של אותם שטחים, כגון מים, גינון, נקיון וכיו''ב. באשר לתבעה שכנגד, וכפי האמור לעיל, דין תביעה זו להידחות.
  לנוכח התוצאה אליה הגעתי אני מורה על חיובם של הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכר-טרחת עורך-דין בסך 10,000 ש''ח לתשלום בתוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו