על החלטה זו הגישה המערערת ערעור לבית דין זה (ב"ל 51349-11-19) וביום 05.05.20 ניתן פסק דין בהסכמה להשיב את עניינה של המערערת לועדה הרפואית לעררים, באותו הרכב, "על מנת שתיתן דעתה לטענות בסעיף 7 לערר מיום 22.7.19 בעיניין תיסמונת דום נשימה בשינה".(להלן:"פסק הדין")
ביום 25.11.20 היתכנסה הועדה לעררים מכוח פסק הדין וקבעה כך:
"הועדה קראה את פסק הדין מתאריך 05.05.20 ב"כ התובעת שהגיש ביום 22.07.19 טוען ללא כל הנמקה וסימוכין רפואי כי לתובעת דום נשימה המצדיקה קביעה של 40% נכות.
בעיניין זה מן הראוי להיתמקד בשתי נקודות חשובות: הראשונה היא שהטבלה בספר התדריך עוסקת כאמור במספר ההפסקות של הנשימה ללילה ולא רשום צפיפות, והשנייה היא שדרגת הנכות תקבע בהתאם לסעיף 3(ד) או 5(1)(ג) לספר במבחנים של הביטוח הלאומי.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העירעור להיתקבל, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן:
א. פסק הדין המחזיר הורה לועדה שתיתן דעתה לטענות בסעיף 7 לערר
מיום 22.7.19 בעיניין תיסמונת דום נשימה בשינה, שם נטען כדלקמן:
"יתרה מכך, וביחס לבעיה הקשורה לדום נשימה, ובשים לב לחומרת בעיה זו כפי שהדבר בא לידי ביטוי במסמכים הרפואיים ותוצאות הבדיקה, אין כל ספק כי היה על הועדה להעניק לעוררת נכות גבוהה יותר בגין ליקוי זה. בנסיבות העניין, יש לקבוע לעוררת נכות בשיעור של 40% לפחות לפי סעיף 3(ד) או לחילופין סעיף 5(1)(ג). בנוסף, העוררת תטען כי קביעת הנכות בגין מחלה זו אינה מנומקת. כאמור, בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי בדבר קביעת דרגת נכות ניתן לקבוע נכות בגין מחלת דום נשימה בשינה לפי תקנה 3 או תקנה 5 אולם הועדה לא רשמה כל הסבר או נימוק בדבר קביעתה. יש להבהיר כי העוררת עברה בדיקה ונערך רישום שינה במשך של פחות מחמש שעות (4:43 שעות) במהלכה תועדו 94 הפסקות נשימה. מכאן, המסקנה המתבקשת היא שיש לקבוע לעוררת נכות בשיעור של 40% לפחות"
סעיף הליקוי 3(א) ו- (ב) קובע:
מחלות הבלוטות להפרשה פנימית (בלוטות התריס, מצר התריס, יתרת המוח, יתרת הכליה)
הפרעות בפעילות (יתרה, מיעוטה או בלתי סדירה) עם סימנים קליניים ברורים (לא ממצאים מעבדתיים למיניהם בלבד)
.
...
מנגד, טען המשיב כי דין הערעור להידחות וזאת מהנימוקים שלהלן:
א. לטענת המשיב, הוועדה יישמה את פסק הדין המחזיר אשר מכוחו
התכנסה.
הרכב הוועדה- הואיל ועניינה של המערערת הוחזר לוועדה באותו הרכב מכוח פסק דין, והוועדה לא יישמה את פסק הדין המחזיר, דין הערעור להתקבל באופן שעניינה של המערערת יוחזר לדיון בפני ועדה רפואית לעררים בהרכב אחר, על מנת לדון בערר המערערת מראשיתו.
סוף דבר
הערעור מתקבל, באופן שעניינה של המערערת יוחזר לוועדה רפואית לעררים (נכות כללית), בהרכב חדש, על מנת שתדון בערר המערערת מראשיתו.
לא יונחו בפני הוועדה לעררים בהרכבה החדש פרוטוקולים קודמים של ועדות רפואיות לעררים, פסק הדין מיום 05.05.20, ופסק דין זה.
המשיב ישלם למערערת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,000 ₪, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין למשיב.