עיון במייל זה מעלה כי התובעת אינה טוענת כנגד רכיב העמלות אותו מקבלת היא אלא טענתה היא:" הבעיה העיקרית שלי כרגע היא ההרגשה שאני מקבלת משימות ואחריות על דברים שנמצאים הרבה מתחת לרמת היכולות והמסוגלות שלי. למרות שגם בסיכום מטה מצויין אזכור לפרוייקטים בפועל איני מקבלת פרוייקטים ובפרט מאז שהגיע עמי למחלקה שלנו. "
יצוין כי הנתבעת לא הסכימה לשנות את תנאי העסקתה ולמעשה הלכה למעשה התובעת במהלך כל תקופת העסקתה קיבלה שכר יסוד של 7000 ₪ ו2500 ₪ ע"ח עמלות כמפורט בתלושי השכר של התובעת.
הלכה היא כי מעביד אינו יכול לשנות את תנאי השכר של העובד באופן חד צדדי וכי שינוי שכזה מהוה הפרה של הסכם ההעסקה, אשר בעקבותיה רשאי העובד להגיש תביעה להפרשי שכר או להתפטר מעבודתו מחמת הרעת תנאים מוחשית.
משמדובר בשינויים מהותיים בעקרי תוכנו של ההסכם הרי שיש לראות בהם תנאי ההיתקשרות חדשים היוצרים הסכם חדש המבטל את ההסכם הראשוני עליו חתמה.
...
רביעית, התובעת היא זו שטוענת כי מנכ"ל הנתבעת נתן לה התחייבות להשתכרות של 14,000 ₪ ומשכך אנו סבורים כי התובעת היא זו שהיתה לדאוג לזימונו לעדות, במיוחד שעה שהגישה בקשה לזימון עדים רבים בתיק זה. משכך הימנעותה מלזמנו לעדות, תפעל לחובתה.
(ב)(1) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר עד המועד האמור בסעיף 24(ג), בניגוד להוראות סעיף 24(א), או כי המעסיק מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולם לעובד, כולם או חלקם, בניגוד להוראות סעיף 24(ב), רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה), בשל כל תלוש שכר שלגביו פעל המעסיק כאמור;
(2) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק ביצע הפרה כאמור בפסקה (1) בשני חודשים לפחות בתקופה של 24 חודשים, חזקה היא כי המעסיק ביצע את ההפרה ביודעין, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחרת;
(3) פיצויים לדוגמה כאמור בפסקה (1) יהיו בסכום שלא יעלה על 5,000 שקלים חדשים, ואולם רשאי בית הדין לעבודה, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצוי בסכום אחר; הסכום הנקוב בפסקה זו יעודכן ב-1 בינואר בכל שנה (בפסקה זו – יום העדכון), בהתאם לשיעור עליית המדד החדש לעומת המדד הבסיסי; לעניין זה..
נוכח האמור, אין אנו סבורים כי יש לפסוק פיצוי כלשהו לתובעת.
סוף דבר
בתוך 30 ימים מקבלת פסק הדין תשלם הנתבעת לתובעת:
שעות נוספת: בסך של 39,125 ₪.