כך, גם טענה הנתבעת במסגרת ההליך הקודם (כפי העולה מפסק הדין) כי "לא ניתן להטיל עליה כל אחריות לעבודות, שאינן מתייחסות לעבודות איטום בדירתה, עבודות שכלל אינן כלולות בעבודות שלב א', ומאחר שהתובע ביצע רק אותן אין כל מקום לחייבה".
ויודגש, המומחה מטעם בית המשפט בהליך הקודם לא שלל את האפשרות כי הרטיבות נובעת אף מליקויים בדירת הנתבעת, כגון האפשרות לחדירת מים ממרפסת דירת הנתבעת שאינה אטומה לחלוטין, אלא סבר שיש לבצע את התיקונים בשלבים ובהתאם לתוצאות בכל שלב ושלב.
עם זאת, הטענה כי נעשו פניות רבות לנתבעת לצורך תאום בדיקת ההצפה מתיישבת עם יתר הראיות בתיק ועם הגיונם של דברים, מאשר גרסת זלבסקי בתצהירו כי אין זה נכון שהוא והנתבעת לא שתפו פעולה, אלא ההיפך הוא הנכון, הם שהציעו כי בעלי מיקצוע יבואו לבדוק את הדירה ולבצע בדיקות נוספות, אלא שנציגי התובע תאמו מועד "ופשוט לא באו".
למעשה, פניות ב"כ התובע לב"כ הנתבעת לצורך תאום הבדיקה נעשו בסמוך לאחר מתן פסק הדין בהליך הקודם ועל בסיס ההסכמות ביניהם, שקבלו ביטוי בפסק הדין, לתיאום מועד בו יבקר בעל מיקצוע מטעם התובע בדירת הנתבעת.
לדבריו, "נימצאו בדירת הנתבעת ליקויים רבים המעידים בהכרח על חדירת מים לנכס אשר יכולים להוות מקור הכשל של רטיבות בתיקרת דירת התובעים".
ואלו הליקויים שמנה המומחה: רטיבות קפילארית מימין ומשמאל לווטרינה עקב חדירת מים ממרפסת הדירה, סימנים המלמדים על תשתית ריצוף רטובה, עליה קפילארית בקיר יח"ד צפוני וקירות המסדרון, עליה קפילארית בהקף חדר שירות פנים וחוץ, עליה קפילארית בחדר שינה הורים משמאל וימין לחדר רחצה שכן לא קיים סף מדורג בכניסה לחדר רחצה הורים, אין סף מדורג בכניסה לחדר האמבטיה הכללית, עליה קפילארית במסדרון דרומי מימין ומשמאל לחדר רחצה כללי – לא קיים סף מדורג, לא קיים סף מדורג ביציאה למרפסת פתוחה, ושיפוע הריצוף במרפסת הפתוחה פחות מהמינימום הנידרש.
כך, מציין המומחה אופיר כי נימסר לו מידע בדבר נזילות הקשורות לנקוז המזגן ונזילה מהאסלה בדירת הנתבעת, הוצג לו סירטון בו נראה טיפטוף מים בחודש ינואר 2020 מחור בתיקרת דירת התובע, כי בבדיקה שערך מכון התקנים בדירת הנתבעת נמצאה תכולת רטיבות במילוי מתחת לריצוף למעלה מן המותר באיזור פינת האוכל ובאיזור הסלון, וכי בדיקות שערך במרפסת המערבית והצפונית (בה היה מצוי הג'קוזי) העלו בעייתיות בשיפועי הריצוף ובעיות איטום.
...
בכתב ההגנה המקורי טענה הנתבעת כי דין התביעה להידחות של מעשה בית דין וכן מחמת התיישנות.
מאחר וחוות דעתו של המומחה בעניין זה לא נסתרה, ומאחר ומדובר בתיקון משמעותי בדירת הנתבעת, אני מקבלת את קביעת המומחה וקובעת כי העבודות בדירת הנתבעת יבוצעו תחת פיקוח הנדסי.
לאור זאת, ועל מנת לאפשר לנתבעת להיערך בהתאם, אני מורה כי העבודות בדירת הנתבעת יושלמו בתוך 90 יום מיום המצאת פסק הדין.
לעניין ההוצאות, לאחר ששקלתי מכלול השיקולים הרלבנטיים, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע את אגרת בית המשפט כפי ששולמה, ובנוסף הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.