לשם הנוחות תיקרא להלן התובעת והנתבעת שכנגד: "התובעת" והנתבעים והתובעות 2-3 שכנגד: "הנתבעים".
זהות הצדדים וההסכמים בניהם:
התובעת ניהלה מסעדה ומזנון בפארק המצוי בקריית מוצקין, הידוע בשם ה"חי פארק" (להלן: "הפארק"), תחת השם המסחרי "אל גאוצ'ו". הנתבעת 2 ניהלה את הפארק מטעם הנתבעת 3, אשר זו האחרונה היתה אחראית על הפעלת הפארק.
הנתבע 1 היה בעת הרלוואנטית לאירועים נשוא כתב התביעה מנהלו של הפארק מטעם הנתבעת 2 ויקרא להלן: "מומי".
בין התובעת לנתבעת 3 נערכו ונחתמו שני הסכמי שכירות כדלקמן:
ביום 01.06.2001 נחתם הסכם שכירות ראשון, אשר לפיו ניתנה לתובעת הרשאה לנהל ולהפעיל מסעדה ומזנון המצויים בפארק, ואכן התובעת החלה להפעיל את המסעדה והמזנון החל ממועד זה (להלן: "ההסכם הראשון").
...
ובסופו של יום, לאחר שקבע את הממצאים העובדתיים הרלוונטיים, הגיע לכלל מסקנה, כי אין חולק כי האמירה בה השתמש המשיב כלפי המערערת, הינה מכוערת וגסה, ומצידי אוסיף, אולי אף מלמדת על חוסר תרבות ודרך ארץ, עם זאת וחרף האמור, קבע בית המשפט כי לאור הנסיבות והרקע בהן נאמרה, אין לראות בה משום לשון הרע".
כב' השופט מאיר שמגר בע"א 723/74 עיתון הארץ בע"מ נ' חברת החשמל בע"מ, פ"ד לא(2) 281, חידד היטב את משמעות המבחן האובייקטיבי בקובעו כי:
"המבחן בדבר קיום לשון הרע לפי סעיף 1 איננו מתמצה בתחושת העלבון הסובייקטיבית של הפרט… אלא יסודו אובייקטיבי הינו מה השפעתם או זיקתם של דברי לשון הרע להערכה לה זוכה הפרט – התובע בעיני הבריות".
אני מקבל את טענת התובעת, כי מדובר בפרסום "עניין ציבורי", אשר בא כמחאה על מעשיה של חברת ניהול, כשלוחה של רשת המתנ"סים, ואני מאמין שעשתה כך "בתום לב" וכביקורת לגיטימית.
על כן, אני דוחה את התביעה שכנגד לעניין ראש נזק זה.
דין התביעה ודין התביעה שכנגד אפוא להידחות ולאור התוצאה אליה הגעתי, והגם שהתביעה העיקרית היתה על סכום גבוה יותר, יישא כל צד בהוצאותיו.