דוקא בהיתחשב בשימוש המסחרי (למסעדה) רב השנים הנטען, אין מקום לבוא בטרוניות למאשימה על כי מצאה להמתין כ-10 שנים מתחילת מתן תוקף לתב"ע החדשה, על מנת לאפשר לבעלי הנכסים העיסקיים החורגים, להסדיר את הפסקת השמוש באופן מסודר, ואף לנהל כל דין ודברים (כפי שלכאורה עולה מפיהם) מול הרשות המקומית או כל גוף אחר, במסגרת הפסקת הפעילות והעברת עסוקם למקומות המיועדים לכך.
בנסיבות אלה, לא רק שהנאשם לא טרח להביא כל ראיה להוכיח את טענתו כי החברה החלה לשלם במקומו את דמי השכירות בעבור הנכס בתחילת שנת 2007, אלא שחומר הראיות מעיד על כך שהחברה החלה לשלם דמי שכירות, בעקבות הסכם כזה או אחר שנחתם עימה (שלא הוצג ובאם נחתם) רק לאחר מתן פסק דין המוסכם לפינוי ב-3/2011.
...
בעת התרת הגשת התב"ע, טרם החל הנאשם כלל בהבאת ראיותיו, ומקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה כי הוראות בתב"ע שבתוקף לא היו שנויות במחלוקת, עד שב"כ הנאשם החדש (דהיום), העלה טענה זו בשלב מאוחר.
הנני סבורה שניתן ללמוד מהדברים אשר פירטתי ארוכות בהכרעת הדין, כי הנאשם נקט בטקטיקות שונות, הציג דברים שונים, ואף נמנע מלהציג דברים רבים, וקיים קושי רב, בקבלת טענתו דהיום, כי "מזה מספר חודשים", אינו קשור כלל לעסק נשוא האישום, ואינו מחזיק בשטח יותר, ובעצם "התנתק" ממנו והותיר אותו בידי – אחיו? החברה? מאן דהוא אחר?
בנסיבות המתוארות, באם הנאשם אכן עזב את השטח ואינו קשור כלל לנעשה בו, מבחינה מעשית, פיסית או משפטית, הרי שאין כל סיבה שלא להעתר לבקשת המאשימה, ליתן לו צו איסור שימוש מיידי.
אין אכן מחלוקת, שהנאשם הציג קבלה אודות תשלום דמי שכירות של 15,000 ₪ בחודש לבעלים, בגין השטח המשמש למסעדה, ומקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי גם נתון זה מדבר בעד עצמו, כאינדיקציה אחת מיני רבים, באשר לרווחיות של ניהול עסק שכזה, באותו מקום המיועד לשמש למגורים.
באם יש בסיס אמיתי לטענתו כי אינו בשטח, ובעצם אחרים, לא יתנו לו להיכנס לשטח על מנת לבצע צו הריסה שיפוטי, הרי שטענה שכזו לא יכולה להישמע אלא אם הוא יעמוד באותם התנאים, הכוללים הוכחה כי נקט בכל ההליכים אשר ברשותו על מנת לקיים את הצו ולאכוף אחרים על פי הוראות הדין, לאפשר לו לעשות כן.
לאור כל האמור הנני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן:
תשלום קנס בשיעור 300,000 ₪, או 20 חודשי מאסר תחתיו.