מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שכירות לזכות ציבורית למונית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע 2 (להלן – "הנתבע") עוסק בתיווך בעיסקאות להשכרת זכויות ציבוריות להפעלת מוניות לבעלי מוניות.
ביום 20.6.2012 נכרת בין הצדדים (התובעת, מצד אחד, והנתבעת – באמצעות הנתבע, מהצד השני) הסכם שכירות, במסגרתו שכרה הנתבעת מהתובעת את הזכות הציבורית של התובעת לתקופה של 12 חודשים.
לא עלה בידי הנתבעים להניח תשתית עובדתית ומשפטית המקימה עילה להתערב בהוראה בהסכם השכירות המזכה את התובעת בתשלום הפצוי המוסכם.
...
עם זאת, התובעת לא הייתה מחויבת להיעתר להצעה.
כל עוד מצא בית המשפט כי מתקיים יחס סביר כלשהו, ולו דחוק, בין הפיצוי המוסכם לבין הנזק הצפוי במועד הכריתה, יותיר בית המשפט את הפיצוי המוסכם על כנו ולא יפחיתו.
התביעה אפוא מתקבלת, בחלקה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לייפוי הכוח, במהלך השנים נחתמו בין המערער לבין אוחיון, כשלוחו של המשיב, חוזי שכירות בהם השכיר אוחיון למערער בשם המשיב את הזכות הציבורית ואת רישיון המונית של המשיב.
בסעיף 12 להסכם מיום 17.5.2011 הוסכם בין הצדדים, כי המערער יהיה רשאי להשתמש בזכות הציבורית בכל תקופת ההסכם כרצונו, מבלי לשלם תמורה בגינה, בכפוף להסכם מיום 18.2.2011, כדלקמן: "יצוין, כי צד ב' לא ישלם תמורה עבור השמוש לזכות [כך במקור- ר.ל.ש] הציבורית הנ"ל וזאת בכפוף ובהתאם להסכם שנחתם בין הצדדים ביום 18.2.11 ומצורף להסכם זה ומהוה כחלק בלתי נפרד מהימנו". המערער טען, כי אוחיון לא קיים את התחייבויותיו כלפיו מכוח ההסכמים השונים.
...
קביעות עובדתיות אלו, אשר נסמכו על מהימנות הראיות והעדויות שהוצגו בפני בימ"ש קמא, הן קביעות עובדתיות מהותיות, מנומקות ומבוססות אשר אין מקום להתערב בהן, ומצביעות על כך, שדין הערעור להידחות.
לאור כל האמור, דינו של הערעור להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע מס' 1 היה בכל הזמנים הרלוואנטיים לתביעה המחזיק או הבעלים של זכות ציבורית למונית שמספר הזכות הרשום הנו 10554 (להלן: הזכות הציבורית), ואשר הושכרה לידי מתווך רכב לצורך השכרתה.
הנתבע 1 מבסס טענתו על מסמכים אשר צירף לכתב הגנתו כגון הסכם שכירות בין המתווך לבין הנתבע 2 (להלן: הסכם השכירות) וכן תצהיר החתום על ידי הנתבע 2, לפיו הוא האחראי לכל עבירה, דו"ח או תביעות כספיות או משפטיות שיוגשו כנגד בעל הזכות הציבורית.
לצורך הוכחת בעלות על רכב אין חובה להמציא אישור על רישום הרכב על שם הטוען לזכות הבעלות ממשרד הרשוי.
...
הצדדים לא חקרו את המצהירים על תצהיריהם, ומשלא נחקרו העדים ולא עלה בידי להתרשם באופן ישיר מן העדים, הרי שאין בידי לקבל טענות אלו.
משמצאתי כי התובע לא הוכיח כי הנתבע 1 הינו הבעלים על רכב צד ג', הרי שסבורני כי דין התביעה להידחות.
התביעה כנגד הנתבע 1 נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בין היתר טען המבקש, כי לא גרם כל נזק למשיב וכי המשיב הוא זה שהתחמק ממנו מאחר ולא הצליח למצוא שוכר אחר לזכות הציבורית להפעלת המונית; כי המבקש החזיר את כל ציוד המונית בזמן וכי יש לו כעת הוכחה לכך; וכי העיכוב בהשלמת ההעברה והפעולות שנדרשו לסיום ההסכם נגרם באשמת המשיב שכן היתחמק וסרב לחתום, ולכן השמאי לא יכול היה להנפיק את הטופס של האובדן הכללי עבר הרכב שניפגע בתאונה (ראו עמודים 5-6 לבקשה).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה, בפרוטוקול הדיון בבית משפט קמא, בפסק הדין ובכל המסמכים אשר צורפו לתיק בית המשפט מצאתי כי דינה של הבקשה להידחות, כאשר לא סברתי כי יש לבקש את תגובת המשיבים, זאת בהתאם לסמכותי לפי תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984.
על רקע האמור קבע בית המשפט, כי מחדלו של המבקש הסב נזק למשיב ועל כן מצא לנכון לפסוק למערער פיצוי, זאת אף בהסתמך על ההסכם בין הצדדים אשר קבע פיצוי מוסכם גבוה.
נוכח כל האמור, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אציין כבר עתה, כי על אף שתביעת המבקש הוגשה ביחס לזכויות הציבוריות בשתי מוניות, אזי בסיכומיו לא חזר המבקש על טענותיו בכל הנוגע לזכות הציבורית, שנרשמה על מונית 80-836-26.
בהתייחס להעברת הזכויות במונית, נטען, שהזכות הציבורית של המשיב נרשמה על מונית בעל מ.ר. 93-241-26, ואף למשיבה יש זכות ציבורית במונית אותה היא משכירה לצדדי ג'.
סוף דבר מכל האמור, השתכנעתי כי הסכם העברת הדירה למשיבה, נעשה בחוסר תום לב כדי להבריח את חלקו של המשיב בדירה מנושיו ולא שיקפה מציאות אמיתית ומכאן כי יש לבטלה בהיותה הסכם פקטבי וחוזה "למראית עין", הדברים יפים אף בכל הנוגע להעברת הזכות הציבורית במונית השייכת למשיב.
...
סוף דבר מכל האמור, השתכנעתי כי הסכם העברת הדירה למשיבה, נעשה בחוסר תום לב כדי להבריח את חלקו של המשיב בדירה מנושיו ולא שיקפה מציאות אמיתית ומכאן כי יש לבטלה בהיותה הסכם פיקטיבי וחוזה "למראית עין", הדברים יפים אף בכל הנוגע להעברת הזכות הציבורית במונית השייכת למשיב.
לפיכך אני קובעת כי העברת מחצית הדירה לידי המשיבה היא הסכם פיקטיבי ועל כן יש לבטלה ולהורות על השבת הרישום של מחצית מהזכויות בדירה על שמו של המשיב, והטלת עיקול על זכויות המשיב בדירה לטובת המבקש.
עוד אני מורה על ביטול רישום הזכות הציבורית במונית מס' 13299 על שמה של המשיבה והעברת הרישום חזרה על שמו של המשיב, וכן מורה על הטלת עיקול על זכות זאת לטובת המבקש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו