מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שיתוף במקרקעין דו משפחתי משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה שניתנה בבקשה ביום 20.3.13, צויין כי מה שמנע השלמת הרישום באותה עת היה סרובו של מר שחר נחמד, הבעלים של 50% מהזכויות בחלקה, לחתום על תקנון הבית המשותף בטרם יעוגנו בגדריו זכויות הבניה שהוקנו לו על פי הסכם שתוף וחלוקה במקרקעין בין הבעלים המקוריים של החלקה (דדש) לבין רימר ז"ל, שאת זכויותיו ירש.
לדבריה, מאחר ובכל 25 שנות עבודתה כשמאית לא נתקלה במצב בו נעשתה הבחנה, לצורך בחינת ירידת ערך, בין רישום בפנקס הזכויות לבין רישום בית משותף בבתים דו משפחתיים צמודי קרקע, ולא נתקלה בתקדים לירידת ערך במקרה כזה, מצאה לנכון להתייעץ ולשאול את עמיתיה בטרם קביעתה הסופית בעיניין (עמ' 29 לפרוטוקול, שו' 25-17).
...
נוכח מסקנתי שלעיל, דינה של התביעה להידחות.
בסיכומו של דבר, העריכה המומחית את שווי הזכויות בנכס בסכום של 3,715,000 ₪ ומסקנתה היתה שלא קיימת פגיעה בשווי השוק של הנכס עקב אי רישומו בפנקס הבתים המשותפים.
טענה זו דינה להידחות, שכן אין מתקיימים בענייננו התנאים הקבועים בסעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979, ובנסיבות בהן קיים הסכם תקף בין הצדדים אין לקבוע כי הנתבעים קיבלו טובת הנאה "שלא על פי זכות שבדין". סיכום סיכומו של דבר, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש והמשיב הם שכנים בבית דו משפחתי בעל קיר משותף הממוקם במיגרש בשטח של 933 מ"ר בעיר רעננה (להלן: המיגרש) שבו הם רשומים כבעלים במשותף.
בהתייחס לתביעה שכנגד, קבע בית המשפט קמא כי הבעלות הרשומה בפנקסי המקרקעין אינה קובעת את הסדרי החזקה בין הצדדים, ואלה אמורים להיקבע לפי הסכם שתוף במקרקעין, אשר בנסיבות העניין מעולם לא נחתם.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, על נספחיהן, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
בקשת עיכוב ביצוע מתקבלת אפוא רק בהתקיים שני תנאים מצטברים – מאזן הנוחות (כאשר זה נוטה לטובת המבקש) וסיכויי הערעור (כאשר אלה טובים).
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המקרקעין נמצאים בבעלות משותפת (מושאע) , עליו בנוי מבנה "דו משפחתי" בעל חלקים משותפים, בהתאם להסכם השתוף, המבקשת בעלת הזכויות בבית המגורים הבנוי בחלק הדרומי של המקרקעין , והמשיבים בעלי הזכויות בבית המגורים הבנוי בחלק הצפוני של המקרקעין, כאשר לשתי יחידות הדיור שטחים משותפים כחדר מדרגות, שביל כניסה, קירות משותפים וכמפורט בהסכם השתוף.
...
בנוסף, איני מקבל את הטענה כי אין בסמכות הבורר ליתן צווי מניעה.
לאור כל האמור לעיל הבקשה נדחית .
אני מחייב את המבקשת לשלם למשיבים הוצאות הבקשה בעניין בסך 10,000 ₪ , צמוד ונושא ריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

סעיף 10: הצדדים יפעלו לפי החלטתם המשותפת, לרשום בית משותף עם/או הסכם שתוף על פי עקרונות חוזה זה, והחוזה שנחתם ביניהם ביום 17.7.91, שיכלול במפורש זכות כל בעל לנהוג בחלקתו מנהג בעלים לכל דבר לרבות קבלת היתר בניה ובניה.
סוף סוף מדובר בשתי דירות בבית דו משפחתי הבנויות בקיר משותף וחולקות מבואת כניסה משותפת.
אדרבה, הסכם השתוף המאוחר משנת 2001, אשר נרשם בלישכת הרשם המקרקעין, הוא זה המבסס את זכויותיהם של הצדדים בכל הקשור לשימוש וחזקה בחלקה (לעניין ההבחנה בין דיני הקניין לדיני החוזים בכל הקשור להסכם שתוף במקרקעין, ר' והש' ע"א 269/74 מנחם בוקובזה נ' הממונה על המירשם (1974)).
...
סוף דבר היתר הבניה משנת 1991 אכן תומך לכאורה בעמדת התובע לעניין דרך הגישה לכלי רכב באמצעות הרצועה הדרומית, וכפי הנראה הדבר גם עלה מההסכם שנחתם באותה שנה ואשר איננו מצוי בידינו.
לנוכח כל האמור, אני מורה על דחיית התביעה.
בקביעת שיעור ההוצאות הבאתי בחשבון בין היתר את נושא התובענה, את מידת מורכבותה, את משך ואופן ניהול המשפט על ידי הצדדים, את החלטתי מיום 13.6.19 ועוד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, ביום 09/12/2013 הם רכשו מאת ירון וענת אקשטיין בית דו משפחתי הצמוד לביתו של הנתבע והבנוי על מקרקעין משותפים הידועים כגוש 12255 חלקה 325.
על המקרקעין חל הסכם שתוף במקרקעין אשר נחתם ביום 27/2/2008 בין הנתבע לבין מישפחת מגל- הם הבעלים המקוריים של בית התובעים.
...
ביום 18/1/24 ניתנה החלטתי לפיה לצורך קיום הוראות הסכם השיתוף , על הנתבע למסור מפתח לתובעים.
לאור האמור, אני דוחה את הבקשה לפיצול סעדים- הבקשה התבקשה בשל נזקים אפשריים שאולי ייגרמו לתובעים עד מתן צו עשה ככל שהנתבע לא יתן בידיהם מפתח לצורך כניסה למקלט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו