לצורך אותה פרשנות, וכאחד מהכלים בהם נעשה שימוש לצורך ההכרעה בסוגיה שבפני, מצאתי להקדים ולסקור את הנתנים העובדתיים כפי שהוצגו על ידי הצדדים כמו גם ההכרעות המשפטיות השונות, כמפורט להלן;
רקע עובדתי בתמצית
התובע-המבקש (להלן: "התובע" או "רוני"), הנתבע 3 (להלן: "הנתבע" או "צחי") ומר דוד כהן (להלן: "דוד"), אשר אינו צד להליך הנוכחי, התקשרו בהסכם אשר עניינו שתוף פעולה עסקי בתחום הנדל"ן.
בתחילת הדרך הוסכם, כי חלוקת הרווחים ממיזמי הנדל"ן השונים תהיה שויונית – 1/3 לכל אחד, זאת על אף שההשקעה הכספית במיזמים לא הייתה שווה (צחי השקיע את מרבית הכסף, רוני השקיע פחות ודוד לא השקיע כלל), והיא אף לא תיאמה את אחזקותיהם של הצדדים במספר חברות אשר באמצעותן הם פעלו.
לאחר מכן, ובאותה דרך, תשלום הריבית, ולבסוף יחולקו הרווחים באופן שווה בין השותפים – 1/3 לכל אחד.
לשיטתו, פסק הבוררות של כב' הבורר זמיר, אמור היה לעסוק בתגמולם של דוד ושלו, בגין המאמץ שהשקיעו בתיווך עסקת ההלוואה שנטלה החברה משפאר-סיטון-הניג, וסיווגה של ההלוואה כהלוואת בעלים, הנו סיווג מלאכותי אשר נועד אך ורק על מנת ליצור בסיס משפטי לתגמולם, באמצעות ריבית (המדמה את עמלת התיווך), וזאת כפצוי נגדי לקביעת כב' הבורר אינגבר ביחס לשעורי הריבית האסטרונומיים בהם הוא מצא כי יש לפצות את צחי בגין השקעתו.
...
בסוגיה זו, מצא כב' הבורר זמיר להכריע בין הצדדים כמפורט להלן:
"גם טענתם של המערערים בדבר הזהות העקרונית בין הלוואת הבלון לבין הלוואת שפאר סיטון הניג מוצדקת. בהלוואת הבלון לווה צחי מיליון ₪ והשקיעו בפרויקט, תוך התחייבות אישית מצדו לפרוע אותה; רוני ודוד נטלו הלוואה של מיליון ₪ לצורך השקעה בפרויקט, תוך התחייבות אישית מצדם לפרוע אותה. ההלוואה שניטלה משפאר סיטון הניג צריכה להיחשב אפוא כהשקעת בעלים מצד רוני ודוד (המלווים אינם בעלים, גם אם הם מקבלים את כספם בסופו של דבר באחוזים מתוך הרווחים). כך, הריבית בגין הלוואת הבלון, 4%, צריכה להשתלם לידי צחי לפני חלוקת הרווחים, ואילו הריבית בגין הלוואת שפאר סיטון הניג, 4%, תשתלם לידי רוני ודוד לפני חלוקת הרווחים. עם חלוקת הרווחים, יקבל כל צד 33%, ואז ישלמו רוני ודוד מתוך חלקם את החזר ההלוואה לשפאר סיטון הניג, בהתאם להסכם ביניהם".
מהותית, בין הצדדים ניטשת מחלוקת באשר לפרשנותו של סעיף 11 דלעיל, ובעיקר בהתייחס לקביעתו לפיה לאחר חלוקת הרווחים ישלמו רוני ודוד, מתוך חלקם, את החזר ההלוואה לשפאר-סיטון-הניג, בהתאם להסכם ביניהם.
לאחר שחזרתי ועיינתי בטענות הצדדים, בסיכומיהם, בפסקי הבוררות ובמסלול הנספחים, באתי לכלל מסקנה את סעיף 11 לפסק הבורר יש לפרש כפי פרשנות הנתבעים, ולא כפי טענות התובע.
כפי שיפורט בשורות הבאות, אף הראיות הנוספות, החיצוניות לכתובים, אינן מכוונות למסקנה על פיה יש לאמץ את הפרשנות המוצעת על ידו, ואפרט;
הנסיבות אשר הובילו למתן פסק הבוררות, מצביעות על כך, שהחלטת כב' הבורר זמיר, ניתנה בנוסח כפי שניתנה, לא בכדי.
זאת ועוד;
גם מהתנהלות הצדדים בעקבות פסק הדין של כב' הבורר זמיר, עולה כי פסיקתו הייתה מקובלת עליהם.