מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם שותפות להקמת אתר אינטרנט משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובע טען בתצהירו כי הוא שחתם על הסכם להקמת אתר אינטרנט לשותפות, וכי הוא ששילם את דמי הקמת האתר (סעיף 13 לתצהירו).
כל שהוכח הוא שהיה בין הצדדים מו"מ להקמת שותפות ו/או להקמת חברה לצורך מיזם משותף, אך לא הוכח שהמו"מ לא הבשיל לכדי הסכם מחייב.
...
לאחר שמיעת עדויות עדים אלה, מסקנתי היא שעדות איש מהם לא הועילה לתובע להוכיח קיומה של שותפות בינו ובין הנתבע.
מכיוון שכך, ומאחר שהתובע טוען בתביעה להפרת הסכם, וקיומו של הסכם לא הוכח, הרי שדין התביעה להידחות.
סוף דבר, שהתביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעת טענה שפעלה לקידום המיזם המשותף, הוציאה כספים לקבלת תו תקן בפולין ופנתה לקוחות, הקימה אתר אינטרנט וכן יצרה קשר עם יצרנית הבירה קארלסברג (ס' 11-8 לכתב התביעה המתוקן).
בענין אתר המכירות האינטרנטי, הנתבעים טענו שלא הפרו את ההסכם, אלא שמדובר בניסיון שיווקי באמצעות אתר מכירות בנלאומיEBAY , ושהיו מסרבים להצעות רכישה של המוצר המופנות למדינות הנקובות בהסכם (סעיף 21 לכתב ההגנה המתוקן).
הנתבע 2 הוסיף והסביר: "אטען כי התובעת הפרה את חוזה נספח א' ולא יתכן כי יסופקו 400 מכשירים במחיר אשר סוכם לגבי 1000 יחידות. ברור היה אפוא במועד זה לאור פירוק השותפות והניתוק שבין יובל לאפי כי התובעת לא תמלא אחר החיוב החוזי ולכן סירבתי לאספקת המכשירים במחיר אשר היה מיועד ל- 1000 יחידות..." (ס' 15 לתצהירו).
...
בחקירתו הבהיר, כי בסופו של דבר לא נכרת הסכם בין התובעת לחב' קארלסברג וזאת משום שהנתבעת לא סיפקה את ההזמנה מיולי 2013; לכן, התובעת החמיצה את ההזדמנות להתקשר בהזמנה עם חב' קארלסברג.
אשר על כן, התביעה מתקבלת כמפורט לעיל.
הנתבעים ישלמו לתובעת את הסכום הנפסק, ביחד ולחוד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי הסכם זה, יקימו הצדדים אתר משותף באנטרנט בתחום תיכנון ועיצוב הבית, כאשר כל צד היה אמור לתרום את חלקו להצלחת האתר המשותף על פי התמחותו.
לעניין התכנים המופיעים באתר אשר הוקם על ידי השותפות, הרי שניתנה לשותפות הסכמה לשימוש בהם ובטול זכותה של השותפות לעשות שימוש בכתבות צריך שיעשה על פי דין ובתום לב. אין באמור כדי להפקיע את זכויותיה של החברה בתכני ובסימני המגזין, אך מרגע שהועברו לשותפות בהסכמה, כל עוד פורקה השותפות כדין, סבורני, שהיא רשאית להמשיך ולהותיר אותם במתכונת כפי שפורסמה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים שוכנעתי, כי אכן הסכומים הנטענים על ידי התובעים מופרזים וכי יש גם לקחת בחשבון את העובדה, שכפי שהיה קיים סיכוי להצלחת המיזם, קיים היה גם סיכון שהאתר לא יצליח.
עוד ישלמו התובעות שכנגד לתובע 2 סך נוסף של 10,420 ₪, כאמור בנספח ו' לכתב התביעה.
עוד שוכנעתי, כי נוכח מסקנות פסק הדין אשר יש בהם כדי להביא לסיומה הפורמאלי של השותפות, יש להעניק לתובעות שכנגד סעד בדמות של צו מניעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במהלך חודש יולי 2007 התקשרו התובעים עם הנתבע ושותפיו בהסכם להקמת מיזם משותף למכירת משקפיים באנטרנט (להלן: "הסכם המיזם המשותף").
נכון למועד הקמת חברת אופטימקס, הנתבע ושותפיו החזיקו יחד ב-70% ממניות החברה, ואליה הכניסו את פעילות מכרית משקפי ראייהף משקפי שמש ועדשות באמצעות אתר אינטרנט מקוון, פעילות אשר נוצרה על ידי חברת קונקט, היזמים ועל ידי התובעת במיזם המשותף.
...
טענות הנתבע בתשובה לבקשה לא צורף תצהיר בתמיכה לה, ומשכך יש לדחות את הבקשה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובות, ובהתאם בדין ובהלכה הפסוקה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
כך גם אם יתברר כי התביעה העתידית תוגש לסעד שהוא חלופי לסעדים נשוא תביעה זו. לאור כל האמור לעיל, מתקבלת הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ההסכם אוחז שני עמודים ונראה כי גם הוא לא נערך על ידי עו"ד. בהסכם תואר הנתבע כבעל עסק שנקרא "ווב סייט סטודיו", וכי העסק כולל שירותי בניית אתרים, שירותי קידום אתרים בגוגל, פייסבוק ואינסטגרם; שירותי פיתוח אפליקציות; שירותי איחסון אתרים; מתן קורסים במסחר אלקטרוני וקידום רשתות חברתיות; ואתר מכירות בשם "איזי טו שופ". בהסכם המקדים צוין כי העסק "הוערך במשותף" בסכום של 1,500,000 ₪ וכי סכום זה יהיה הבסיס לאחוזי השותפות.
בהסכם המקדים צוין כי הנתבע הוא בעל עסק שכולל: שירותי בניית אתרים, שירותי קידום אתרים בגוגל, פייסבוק ואינסטגרם, שירותי פיתוח אפליקציות (פרט לפיתוחים בדו טנט), שירותי איחסון אתרים, קורסים במסחר אלקטרוני וקידום רשתות חברתיות, ואתר המכירות "איזי טו שופ". במבוא להסכם השותפות צוין כי הצדדים מעוניינים להקים שותפות רשומה שעיקר עיסוקה הקמת אתרי אינטרנט וקידום אתרים.
...
התוצאה המסקנה מן האמור, שיש לקבל את התביעה.
אשר על כן, אני מחליט לקבל את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסך של 564,223 ₪.
כמו כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע הוצאות משפט (לרבות אגרה) בסכום של 15,000 ₪ ובשכ"ט עו"ד ומע"מ בסכום כולל של 45,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו