מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם רכישת דירת עמידר בהצעה בלתי חוזרת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בינו ובין עמידר נחתם הסכם לרכישת 3 דירות החדר שאוחדו לת"ח 12 והוא שילם את התמורה המבוקשת.
עוד טען, כי בהמשך הציעה לו עמידר להישתתף במיכרז פנימי, בין בעלי הדירות בבניין, לרכישת גג הבניין וזכויות הבניה, ת"ח 13 והצמדות.
עוד טענו, שהן מנועות מלמסור כל מידע אודות זהות רוכשי הזכויות האחרים בבניין, אלא אם ביהמ"ש ייתן צו גילוי המורה להן לעשות כן. כתב התשובה לכתב ההגנה התובע טען בכתב התשובה כי הנתבעות מנסות להטעות את ביהמ"ש, כשהן חוזרות וטוענות כי "החדר מתחת לגג". החדר נמצא מעל הגג, שנמכר לו ועניין זה ניתן להוכחה בנקל.
...
באשר לצו מניעה, הנתבעות טענו שהתובע עצמו צירף כנספח 6ז מסמך לפיו הבהיר עו"ד שטרית, מטעמן, כי הנתבעות תעכבנה תחת ידן את המשך הרישום עד לסיום המחלוקות שבין בעלי הזכויות בבניין, בינם ובין עצמם, מכאן שהמסקנה שהתביעה מיותרת והוגשה בחוסר עילה ו/או מבלי שהייתה הצדקה לסעד הנתבע בה, ודינה להידחות.
עוד טענו, שיש לדחות את התביעה מחמת התיישנות או למצער מחמת שיהוי שכן התובע מסתיר בחוסר תום לב כי סירב לחתום על מסמכי המכר עוד בשנת 1999, לאחר זכייתו במיכרז, מחמת העובדה שחלק על כך שאין החדר מתחת לגג כלול במימכר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם לכך, לא אחת נקבע כי משלוח שוברי תשלום, על ידי חברה משכנת לדיירים המבקשים לרכוש דירה, מהוה הצעה בלתי חוזרת שעם קבלתה משתכלל הסכם תקף (ראו עת"מ (ת"א) 1343/06 בדש נ' עמידר – החברה הלאומית לשיכון בישראל (17/08/2009), עת"מ (ירושלים), 575/04 זאדה נ' עמידר – החברה הלאומית לשיכון בע"מ (24/09/2004); עת"מ (ת"א) 2776/04 גדידיאן נ' עמידר החברה לשיכון עולים בע"מ (22/10/2009)).
...
למעלה מן הצורך אציין, כי אף אם היה מדובר בהבטחה שלטונית, ייתכן שהיה צידוק לסטות ממנה בנסיבות העניין לנוכח כל האמור לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור מתחייבת המסקנה כי בין עמידר נכרת הסכם מחייב אולם לעמידר עמדו עילות בדין לביטולו.
על כן אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

סעיף 2(א) לחוק קובע את זכותו העקרונית של הזכאי: "זכאי רשאי לרכוש את הדירה הציבורית שבה הוא מתגורר במחיר ובתנאים האמורים בסעיף 3, ובהתאם להוראות חוק זה, ולצורך זה יגיש בקשה". סעיף 1 לחוק מגדיר מיהו "זכאי", וזו לשונו: "מי שמתגורר כדין או על פי חוזה, תקופה של חמש שנים רצופות לפחות, בדירה ציבורית, ואין ולא היו בבעלותו, או בבעלות קרובו, מהמועד שבו חתם על חוזה להשכרה ציבורית, דירה או מקרקעין אחרים, ששווים עולה על 350,000 שקלים חדשים". סעיף 3 לחוק קובע את התנאים הכספיים לרכישת הדירה הציבורית.
ב"כ העותרת פנה לעמידר ביום 6.4.21, ובקש לשנות את תנאי הרכישה לנוכח מגוריה של בתה של העותרת בדירה באופן המקנה לעותרת הנחה נוספת [נספח 2 לעתירה].
אכן, כאשר הדין מורה כי יש לפנות במסלול מינהלי מסוים של השגה או ערר, לא ניתן לסטות ממנו באמצעות פניה חוזרת לאותה ערכאה מנהלית, או לעקוף אותו בהגשת עתירה מנהלית לבית המשפט לעניינים מינהליים.
לחוק הדיור הצבורי יש תכלית סוציאלית של צימצום מימדי העוני, פיתרון מצוקת הדיור בישראל, ומתן אפשרות לאלה שידם אינה משגת לרכוש דירה במחיר מסובסד [ראו בדברי ההסבר להצעת חוק הדיור הצבורי, התשנ"ח-1998, ה"ח 2702, 306].
...
כיוון שכך טענה העותרת, ורק על כך העמידה את עתירתה – לא הצליחה העותרת להראות כל כשל חוקי או חוסר סבירות בהתנהלות המשיבים, ולכן דין העתירה להידחות אף לגופה.
סיכומו של דבר, דין העתירה להידחות, וכך אני מורה.
מצד שני, בשים לב למהות העתירה ולכך שהצדדים הסכימו כי אכריע בתיק על יסוד הכתובים בלבד ובכך הביאו לחיסכון בזמן שיפוטי, אני סבור כי יש למעט בפסיקת הוצאות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום -2.2.1963 נחתם הסכם בין עמידר למנוחה שלפיו השכירה זו למנוחה את הדירה בשכירות מוגנת.
אשר לבית הכנסת קבע כי עריית לוד הפקיעה אותו והמשיבה הודיעה שהיא חוזרת בה מן התביעה בקשר למבנה זה. בעירעור שבפנינו טוענת המערערת שלא היה מקום לאשר את בקשת המשיבה לתיקון כתב התביעה; שהיא דיירת מוגנת ושאין לה דירה אחרת המתאימה למגוריה; שהיה מקום לפסוק לה דמי פינוי.
המשיבה הוכיחה כי ביום 28.4.1996, שנים רבות לפני שהמנוחה נפטרה, חתמה המערערת על הסכם פיתוח לרכישת דירה בשטח של 86 מ"ר. הדירה מצויה ברח' האלה 5 בלוד (דירה מס' 15).
נציין כי בדיון בפנינו טענה המערערת: "בקשר לדירה ברחוב האלה היא נקנתה כי הגעתי לגיל מאוחר וצריך לגור מחוץ להורים אבל אי אפשר לעזוב את המשפחה. בנתיים כשאבי נפטר, אז חבר שלו שיודע איזו מצוקה יש בבית, של 5 ילדים , ,,,אותו חבר הציע לי להכניס אותי לעסק ואני לא אשת עסקים...לעניין הדירה, לא יודעת איך נודע להם שיש לי דירה. אני לא ראיתי את האנשים, אני לא מכירה אותם בחיים לא דיברתי איתם אבל הם ידעו שיש לי דירה כנראה והתחילו עם כל מיני איומים. צריך להבין את הסיטואציה – אני אדם שאין לו בן ולא בעל ולא אב ולא אח, אף אחד שיעזור לי. התחילו איומים בטלפונים. ניתקתי טלפונים והזנחתי את הדירה 20 ויותר שנים. הסיפור עם החבר והעסק והנושים היה לפני 20 ומשהו שנים, אין לי תאריכים מדויקים. אני מניחה שאף אחד לא גר בדירה. אני מפחדת ללכת". אנו סבורות שלא די בדברי המערערת כדי לקבוע שלא הייתה לה דירה אחרת למגוריה במועד שבו נפטרה המנוחה.
...
מכל מקום לא מצאנו שיש מניעה לעשות כן, כפי שנפסק: " זאת ועוד, סעיף 20(ב) נוקט לשון "דירה אחרת" למגורים, היינו גם הדירה של הקרוב שהלך לעולמו שימשה למגוריו של מי שטוען לזכות בה ואין צורך להוכיח כי לדירה האחרת יש מעמד בכיר יותר או מועדף בעיני בן המשפחה או בעיני צד שלישי.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 27.3.2022 הגיש המנוח למשיבה 1 (להלן: עמידר) בקשה לרכישת הדירה על פי חוק הדיור הצבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט-1998 (נספח 3 לעתירה).
נטען כי שליחת הודעת האישור היא בגדר הצעה בלתי חוזרת, והמשיבים לא יכלו להיתנער ממנה.
ממילא לא קמה כל זכות ליורשים להחיות את ההסכם שפקע.
...
העותרים טוענים שיש לבטל את ההחלטה לפיה אין לאפשר להם לרכוש את הדירה.
מכאן שלגוף העניין התקבלה הדעה ההפוכה לזו שמעלים העותרים, ולפיכך דין העתירה להידחות.
דין העתירה להידחות גם בשל טיב הזכות שעל הפרק.
ממכלול טעמים אלה אני מורה על דחיית העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו