העובדות
בחודש אוגוסט 2011 נחתם הסכם קבוצי "עוז לתמורה". בהסכם זה נקבע מודל תגמול דיפרנציאלי למורים המועסקים בבתי ספר מצטיינים, המבטא הישגים בתחומים לימודיים וחברתיים-ערכיים.
...
ערעור זה נדחה לגופו ביום 18.12.2019, בקביעה כי אין בסיס להיעתר לטענות המערער בדבר שוויון וסבירות אמות המידה שנקבעו, שכן ההחלטה התקבלה במסגרת שיקול הדעת המנהלי והמקצועי של הגורמים הרלוונטיים.
דיון והכרעה
לאחר שעיינו בחומר שלפנינו ושמענו טיעוני הצדדים, הגענו למסקנה כי אין מקום להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא, ואנו מאמצים אותו מכוח סמכותנו לפי תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, ואשר חלה מכוח תקנה 28(א) לתקנות בתי משפט לענינים מינהליים (סדרי דין), תשס"א-2000.
כמוסבר בתשובת משרד החינוך אל העותר (מיום 28.3.2022), לא ניתן לפרק את המודל ולמסור נתונים חלקיים מתוכו, מאחר שבכל שלב נעשים עיבודים סטטיסטיים רבים, אשר בסופו של דבר מובילים לגיבוש רשימת בתי הספר באופן המיטבי, לרבות מרכיבים שעניינם חיזוי עתידי לעומת ביצוע בפועל.
נוסיף ונאמר כי לא ירדנו לסוף דעתו של המערער מדוע המדדים אינם שוויוניים, ובנושא זה קיים מעין מעשה בי-דין בפסק דינו של בית משפט זה בעע"מ 2717/19 חדד נ' משרד החינוך (18.12.2019) שם נאמר:
"המערער העלה טענות הנוגעות לשוויון ולסבירות של אמות המידה שנקבעו. בית המשפט המחוזי קבע בצדק כי לא הונח בסיס לקביעה כי המדיניות בנושא אינה סבירה, בהינתן שקול הדעת המינהלי והמקצועי בתחומים אלה. לאחר ששמענו את טענות הצדדים כך סבורים גם אנו".
סוף דבר, הערעור נדחה.