כבר נפסק כי "ניתן לבטל בחקיקה הסדרי פנסיה הקבועים בהסכמים קבוציים" (ס"ק (ארצי) 1002-04 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים בסמינרים ובמכללות - מרכז השילטון המקומי (30.9.09)).
...
העידה על כך אשתו, הגב' בלילי (עמ' 23 לפרוטוקול):
"אני יודעת שב-2005 שבתאי שכל את הבן שלו בצבא, ואימא שלו מתה מצער, וזו הייתה שנה מאוד קשה. ומאותה שנה שבתאי לא בדיוק מפוקס, הוא מתהלך חי מת. אז אני זאת שמנהלת את הבית מ-2005, אבל בענייני כספים שלו, של הביטוחים וכל מיני דברים כאלה, אני לא מתערבת. אני מתנהלת מול משרד הביטחון, שאנחנו צריכים עזרה כי הבן שלי עבר עכשיו התמוטטות נפשית, אז אנחנו יותר בקטע של איך לעזור למשפחה".
נסכם - אנו קובעים כי טופס הבקשה למשיכה לא נערך במשרדי מבטחים, בצורה מסודרת ופורמלית, אלא בבית שכנה של התובע ואשתו עובדת מבטחים לשעבר; הסכום שנמשך היה נמוך במידה כזו שמעיד על היעדר כוונה וגמירות דעת מצד התובע לוותר בגינו על זכויותיו הפנסיוניות; מבטחים לא שלחה לתובע הודעה על ביטול הפוליסה; מבטחים לא העבירה את כספי התובע לקופת תגמולים ופיצויים; מבטחים המשיכה לנהל את כספי התובע ככספים פנסיוניים; מבטחים לא מילאה את חובותיה בדין להגיש לתובע דיווחים שנתיים על כספי הפוליסה שנותרו אצלה; כובד משקל האחריות למחדל שהוביל לפגיעה בתובע הוא על מבטחים.
אם כן, נחה דעתנו כי המקרה דנן נופל לגדר אותם מקרים בהם יש מקום לתקן את העוול בדרך של השבת המצב לקדמותו - "המשותף לאותם המקרים הוא תרומת קרן הפנסיה עצמה, בין לבדה ובין עם אחרים, ליצירת שגיאת השיוך או לאי גילויה מקום שהיתה לה היכולת לעשות כן. במצבים מעין אלה, כפי שנפסק בעניין בהאג'ת, תיקון השגיאה באמצעות השבת המצב לקדמותו יכול שייעשה בדרך של הענקת סעד של אכיפה תחת סעד של פיצוי כלפי 'המפר' - קרן הפנסיה" (עניין בראל).
סוף דבר
התביעה כנגד דן נדחית.