מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם קיבוצי לקיצור שבוע העבודה

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 1.12.96 פורסם צו הרחבה להסכם המסגרת משנת 1995 (מספר 7010/1995) ובמסגרתו הופחת שבוע העבודה ל - 43 שעות על ענפים מסוימים המנויים בו, וביום 1.7.00 נחתם צו הרחבה המרחיב את ההוראה בדבר קיצור שבוע העבודה ל - 43 שעות לכלל המשק למעט חריגים מסוימים ועובדים שחלות עליהם הוראות מיטיבות בהסכמים קבוציים.
...
דין הערעור המופנה כנגד הקביעה כי זכאי העובד לגמול מנוחה שבועית עבור עבודתו במוצאי שבת, חרף כך שבגין עבודתו ביום שישי בערב ניתנה לו מנוחת פיצוי וכן שולם לו גמול מנוחה שבועית - להידחות.
זאת, נוכח הנסיבות הספציפיות של מקרה זה, ומהטעמים המפורטים בסעיף 93 לעיל.
לא מצאנו לחייב את המעסיקה בתשלום הוצאות ליתר המתייצבים בהליך בשים לב להיות השאלה שהתעוררה ראויה לליבון.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענה הנתבעת, כי עיקרון ההאחדה המשיך לחול גם בהסכם הקבוצי אשר נחתם בענף השמירה בשנת 2008 (להלן: הסכם קבוצי 2008), אשר הורחב בצו ההרחבה משנת 2009 (י"פ 5977 התשס"ט, עמ' 4936, להלן: צו ההרחבה 2009) וכן בהמשך לכך, בהסכם הקבוצי בענף השמירה משנת 2014 (להלן: הסכם קבוצי 2014) ובהסכם הקבוצי הכללי בדבר קיצור שבוע העבודה במשק הישראלי משנת 2017 (מספרו 7019/2017, להלן: הסכם קבוצי 2017), אשר בכולם, לטענת הנתבעת, לא קיימת הבחנה בין משך העבודה ביום למשך העבודה בלילה.
...
מניין שעות המנוחה השבועית אינו נגזרת של המועד בו סיים התובע את עבודתו ביום שלפני כן, אלא נגזר מהוראות החוק ומכניסת וצאת השבת ועליו להיעשות לטעמנו בהתאמה לשעות אלו, על מנת שניתן יהיה לאפשר לעובד מנוחה ביום השבת.
לסיכום, לאור כלל הטעמים אותם מנינו לעיל, אנו דוחות את טענת הנתבעת לפיה התובע אינו זכאי לתגמול מנוחה שבועית בגין עבודתו במוצאי שבת.
סוף דבר- בנסיבות מקרה זה לא מצאנו כי יש מקום לשנות את הקביעות אשר נפסקו בפסק הדין בעניין זכאות התובע לתשלום גמול שעות נוספות בגין עבודת לילה בשעה השמינית ואילך וגמול מנוחה שבועית, בגין עבודתו במוצאי שבת.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר עניינה של בקשת הצד ב"תאונת דרכים" קיבוצית, שכן ההסתדרות והמשיבות (להלן ביחד- מגדל) טענו, כל אחת בתורה, בין במפורש ובין במשתמע, כי עובר לחתימתו של הסכם קבוצי משנת 2015 אשר כונן את היחסים הקבוציים במגדל, במסגרתו נקבעה הוראה לעניין מיכסת ימי חופשה, הן לא היו ערות לצוו ההרחבה מיום 26.8.1990 בדבר הנהגת שבוע עבודה מקוצר במיגזר העיסקי (להלן- צו הרחבה), וליתר דיוק לסעיף 4 לצוו שעניינו מיכסת ימי חופשה.
...
כך או כך, אפילו מגדל היתה מוכיחה כי הצדדים הסכימו על עלות תקציבית מסוימת וניהלו משא ומתן לאורה ובגדרה, הרי שנוכח מיהותה של הזכות הקוגנטית, העובדה כי במשך שנים ארוכות (החל משנת 1995) מגדל זכתה מן ההפקר, וכי אין עסקינן לדוגמא בבקשה "להנות מהטוב בכל העולמות" בזכויות שעניינן מענק, בונוס או תוספת שכר (בשינויים המחויבים ראה עניין נופך), לא מצאנו כי יש בטיעון של מגדל כדי להכריע את הכף לטובתה.
לסיכום, במקרה דנא, צו ההרחבה חי ובועט החל מיום פרסומו על מגדל חברה לביטוח והחל משנת 2009 על עובדי מקפת עם קליטתם כעובדי מגדל, והוא ממשיך לחול גם לאחר חתימת הסכם 2015 והסכם 2019 לצד הסכמים קיבוציים נוספים.
משכך לא מצאנו לקבל את טענות מגדל בעניין זה. סוף דבר אשר על כן, אנו קובעים כדלקמן: בהתייחס לסעד המבוקש בסעיף 27.1 לבקשת הצד- ניתן בזאת סעד הצהרתי, שלפיו על המשיבות ועובדיהן חלות ההוראות המיטיבות בצו ההרחבה לצד ההוראות המיטיבות בהסכמים הקיבוציים, לרבות הסכם 2015 והסכם 2019, בעניין ימי חופשה, ביחס לכל שנה ושנה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מכוח סעיף 5 להסכם הקבוצי הכללי בדבר קיצור שבוע העבודה לחמישה ימים (וצו ההרחבה של אותו הסכם) הפך היום הששי ליום פנוי שעבודה בו תיחשב בנסיבות מסוימות לעבודה בשעות נוספות ולא לעבודה ביום המנוחה השבועית.
...
נקדים ונציין כי מצאנו לנכון לדחות את עיקר הערעור ולקבלו באופן חלקי בכל הנוגע לתחשיב גמול השעות הנוספות, במובן זה שהעניין יחזור לבית הדין האזורי על מנת להכריע בשאלות שנותרו להכרעה והדרושות לכימות סכום הזכאות.
הוצאות משפט לא מצאנו הצדקה להתערב בחיוב המערער בתשלום הוצאות משפט למשיבה.
סוף דבר ערעור המערער נדחה בעיקרו, למעט בכל הנוגע לתחשיב גמול עבור עבודה בשעות נוספות, אשר לגביו מוחזר הדיון לבית הדין האזורי כאמור בסעיף 36 לעיל.
לאור התוצאה, המערער ישלם למשיבה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום של 5,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לדעת בית הדין, לא עולה מכוונת ההסכם הקבוצי בדבר קיצור שבוע העבודה, כוונה של הצדדים ליחסי העבודה לשנות באופן מהותי את תנאי הזכאות לגמול עבודה בשעות נוספות, ועל כן לא ניתן לקבוע שהתובעת קפחה את זכות כספית של עובדיה בכך שבימי ה' שבהם עובדי התובעת הועסקו למעלה מ-7.6 שעות אך טרם הועסקו באותו שבוע 42 שעות, היא לא שילמה גמול עבודה בשעות נוספות בעד העבודה לאחר 7.6 שעות.
...
בעניינים אחרים שהעלתה התובעת, בית הדין מצא שלא נמצאו פגמים בהחלטת חטיבת הביקורת.
התוצאה התביעה נדחית ברובה.
כן מתקבלת התביעה בעניין דמי ההבראה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו