בית דין איזורי לעבודה בחיפה
פ"ה 27377-11-13
05 ינואר 2014
לפני:
כב' השופטת עפרה ורבנר
נציג עובדים - מאיר בוחבוט
נציגת מעסיקים - מיכל אדמתי
המבקשת:
לובה אוסמו
ע"י ב"כ עו"ד נחלה נעים
המשיבה:
מדינת ישראל /משרד הבריאות - בית חולים לגליל המערבי - נהריה
ע"י ב"כ עו"ד אברמוביץ-הלוי (פרקליטות מחוז חיפה (אזרחי)
החלטה
במסגרת סיכומיה, הוסיפה המבקשת וטענה, כי המשיבה ניהלה עימה משא ומתן שלא בתום לב לאחר שהוגשה הבקשה, שכן במסגרת אותו משא-ומתן הוצעו לה הצעות שונות לתפקידים חלופיים במסגרת בית החולים, אך לאחר שנתנה הסכמתה לאחת מההצעות, חזרה בה המשיבה מן ההצעה, ולבסוף לא נחתם הסכם בין הצדדים.
באשר למהותה של הפררוגטיבה הניהולית של המעסיק, קבע בית הדין הארצי כדלקמן:
"למעביד הפררוגטיבה לנהל את מפעלו על הצד הטוב ביותר והמועיל ביותר לפי הבנתו ושיפוטו. פררוגטיבה זו מקנה למעביד סמכויות שונות כגון הסמכות.... או להביא לשינויים בתנאי העבודה... או להעביר עובד מתפקיד לתפקיד – הכל, כמובן, בכפוף למיגבלות המסייגות סמכויות אלה, מכוח חוק, הסכם קבוצי או חוזה אינדיווידואלי (דב"ע לה/ 3-1 עריית רמת גן - מרצ'ל, פד"ע ו', 337 בעמ' 343).
...
בשלב זה, לא הוכח לפנינו, כי קיימת משרה פנויה ומתאימה יותר שניתן היה לשבץ אליה את המבקשת והמשיבה לא עשתה כן.
איננו מוצאים מקום, בשלב זה, להורות על מתן הסעד המבוקש ע"י המבקשת על יסוד טענתה, שעניינה חזרת המשיבה מההצעה שהוצעה במסגרת המשא ומתן שנוהל בין הצדדים.
באשר למאזן הנוחות, משהגענו למסקנה, כי החלטת העברת המבקשת נעשתה בתום לב, על מנת לאפשר המשך תיפקוד תקין של המכון, וכאשר מובהר בזאת למשיבה, כי אין מקום שתאייש את התפקיד שמילאה המבקשת במכון איוש של קבע על-ידי מאן דהוא אחר, הרי אין המדובר במצב בלתי הפיך, כך שאם המבקשת תצליח לשכנע במסגרת ההליך העיקרי, שהיו מעורבים שיקולים זרים בקבלת החלטת המשיבה להעבירה למחלקה אחרת, ניתן יהיה להחזירה למכון.
לאור כל האמור, והמפורט לעיל, הבקשה נדחית.