מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם קיבוצי כללי בענף ההובלה בישראל

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקות הטעונות הכרעה בנוגע לתביעת התובע לגמול עבודה בשעות נוספות, על בית הדין להכריע במחלוקות אלו: מה היו שעות עבודתו של התובע? האם ההסכם הקבוצי בענף ההובלה חל על הצדדים? השאלה בעיניין זה הנה, למעשה, האם הוכיחה הנתבעת כי הנה חברה בהתאחדות בעלי מפעלי ההובלה בישראל, ארגון המעבידים שהנו צד להסכם הקבוצי הכללי בענף התובלה (להלן: "ההתאחדות").
...
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפרשי פיצויי פיטורים בסך 9,863 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 14.10.14 עד לתשלום בפועל.
בהתחשב בכך שהתובע זכה במקצת תביעתו, ואילו תביעתו לגמול עבודה בשעות נוספות ולפיצוי בגין פיטורים שלא כדין נדחו – תשלם הנתבעת לתובע שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת היתאחדות בעלי מפעלי הובלה בישראל (להלן –התובעת) על חברת בס"ד מזל חדש בע"מ (להלן – הנתבעת) חל צו ההרחבה בענף ההובלה מיום 13.5.2007 (להלן- צו ההרחבה), שכן עיסוקה בענף ההובלה והיא מעסיקה עובדים שתפקידם הקבוע הוא נהיגת רכב משא להובלת מטענים שמשקלו עולה על 4 טון ; ולפיכך עליה לשלם לתובעת דמי טפול אירגוני מקצועי.
זאת ניתן ללמוד הן מסעיף 16 להסכם הקבוצי הכללי בענף ההובלה מיום 5.1.2006 אשר הורחב כאמור בצו הרחבה, במסגרתו נקבע, כי ההסכם יחול "על כל עובד המועסק אצל על מעסיק, לרבות מעסיק אשר אינו נימנה על המעסיקים בענף ההובלה" והן מתכלית הצוו והגיונם של דברים; אחרת, המשמעות היא, כי צו ההרחבה לא יחול על עובד בודד, שכיר, המועסק בחברה אלמונית או פלמונית שעיסוקה בהובלה.
...
בשים לב לאמור לעיל, הגענו למסקנה כי הצו חל על הנתבעת.
לאחר שבחנו את עדויות הצדדים, החלטנו ליתן את הסעד המבוקש, אך בחלקו בלבד.
אשר על כן, ומאחר שהוכח כי לנתבעת משאית אחת בלבד, הנתבעת תשלם לתובעת בגין השנים 2014- 2016 דמי טיפול ארגוני בסך 860.5 ₪ בלבד.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי על הצדדים חלות הוראות ההסכם הקבוצי הכללי בענף ההובלה שבין היתאחדות בעלי מפעלי ההובלה בישראל לבין ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל שמספרו 7058/96 וההסכמים הבאים מכוחו, לטענתו סוכם בינו לבין הנתבעת כי יקבל שכר של 7,000 ₪ נטו מדי חודש ולפי סכום זה הוא דורש את זכויותיו מכח צו ההרחבה.
...
בסעיף 10 לתצהירו הצהיר התובע כי הוא היה עובד חודשי , עובד חודשי לא זכאי לתשלום נפרד עבור ימי חג, מה עוד שהתובע לא הציג ראשית ראיה בגין ימים בהם עבד לפני או אחרי חג. לאור זאת דין רכיב זה להידחות.
אנו דוחים טענה זו, התובע לא הוכיח כי התשלומים הועברו באיחור וממילא לא הוכיח כי נגרם לו נזק ובכלל זה הפסד זיכוי מס ולכן דין רכיב זה להידחות.
סופו של דבר, על הנתבעת לשלם לתובע כדלקמן:- הפרשי פיצויי פיטורים בסך של 5,224 ₪ הפרשי פנסיה בסך של 63 ₪ 17 ימי חופשה בסך של 4,947 ₪ החזר ניכויים בסך של 1,032 ₪ סכומים אלו ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מחומר הראיות שהוצג לתיק עולות העובדות הבאות: התובעת הנה ארגון מעבידים והנה צד להסכם הקבוצי הכללי בענף ההובלה שנחתם בין היתאחדות מפעלי הובלה בישראל לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה.
...
לאור כל האמור, אנו קובעים שהתובעת לא הרימה את הנטל ולא הוכיחה את תביעתה.
לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום של 10,000 ₪ אשר ישולם תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דמי טיפול ארגוני (ד"ט) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ד"ט 10903-01-17 לפני: כב' השופטת דגית ויסמן נציגת ציבור (עובדים), גב' ניצה פרידמן נציג ציבור (מעסיקים), מר אסי מזרחי התובעת היתאחדות בעלי מפעלי הובלה בישראל תאגיד 589957687 ע"י ב"כ עו"ד מסארוה הנתבעת שלמה תייר בע"מ ח.פ. 513446591 ע"י ב"כ עו"ד שמריהו פסק דין
התובעת היא ארגון מעסיקים כמשמעו בחוק והיא צד להסכמים קבוציים כלליים בענף ההובלה, מיום 19.5.1999 (מספרו 7021/1999) וכן הסכם קבוצי מיום 5.1.06 (מספרו 7003/2006), שהוראותיו הורחבו בצו הרחבה מיום 13.5.2007 (פורסם בי"פ 5663 התשס"ז, עמ' 2696 (להלן – הצוו או צו ההרחבה).
...
לא מצאנו בטענות הנתבעת כל טיעון המצדיק שלא לראות בה כעסק הפועל בענף ההובלה.
האבחנה שהוצגה בסיכומי הנתבעת, בין הפצת מוצרים לצריכה עצמית (ללקוחות של סנו בלבד), לעומת הפצה ללקוחות חיצוניים, לכל היותר מחזקת את המסקנה כי הנתבעת עוסקת בהובלה בלבד ואינה עוסקת במסחר.
לאור כל האמור לעיל, וכאשר המסקנה המשפטית מבוססת בראש ובראשונה על התיאור העובדתי שהנתבעת עצמה מסרה לגבי אופי פעילותה, אין מדובר במקרה בו מתעורר ספק לגבי תחולת הצו.
סוף דבר - התביעה מתקבלת ועל הנתבעת לפעול כדלקמן: למסור לתובעת בתוך 30 ימים מקבלת פסק דין זה פרטים אודות מספר נהגי ההובלה אותה העסיקה בשנים 2014 -2015; לשלם לתובעת דמי טיפול ארגוני מקצועי בסך 18,149.48 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2017 ועד התשלום בפועל; לשאת בהוצאות התובעת, לרבות שכ"ט עו"ד, בסך 7,500 ₪ שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, עד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו