[הודעת ועדת הבריאות הבין-קיבוצית, שעניינה "הקף משרת אחות חברת קבוץ מטעם קופת חולים כללית בקבוץ", לפיה - הוסכם בין ברית התנועה הקיבוצית לבין הכללית, שנושא תקני האחיות בקיבוצים ישמר לפי מפתח תקינה בהתיישבות העובדת, משנת 1985 – תצהיר מר משה דיין, מטעם הכללית - נ/8, נספח כל/4; סעיף 7 להסכם מסגרת בין ברית התנועה הקיבוצית לבין הכללית, מיום 20.2.96 - נ/8, נספח כל/3; מיסמך "מפתחות תקינה", מיום 3.4.95 - נ/8, נספח כל/5; מיזכר מיום 1.2.87 - ת/1, ת/3, ת/4, ו-ת/6, נספחי ה'].
...
לדעתנו - לא ניתן לומר, שמדובר באבחנה טכנית-פורמאלית, גרידא, ומקובלת עלינו עמדת הנתבעות, שהוראות ההסכמים הקיבוציים ברורות, ולפיהן רק מי שעבד אצל המעסיקים החתומים עליהם באופן ישיר, וצבר שם את הוותק הנדרש, זכאי לקבל "מענק יובל", מאותם מעסיקים.
כמו כן, מקובלת עלינו טענת הנתבעות, כי לפי סעיף 29 לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985, אין הכללית יכולה להנהיג שינויים בשכר, אלא, בהתאם למה שהונהג או הוסכם לגבי כלל עובדי המדינה, או שניתן להסדר החורג אישורו של שר האוצר.
על כן, אין להסיק מכך שהותק בעבודה במרפאות הקיבוצים, בעת שלא הונפק לתובעות תלוש משכורת על ידי הכללית, נלקח בחשבון כוותק מקצועי, לגבי תקופת ההעסקה הנדרשת לשם "מענק יובל".
סיכום
התביעות נדחות במלואן, שכן, תקופות העבודה של כל אחת מהתובעות במרפאת הקיבוץ בו היתה חברה, שעה שאף אחת מהן לא היתה בגדר עובדת של קופת החולים, לא צריכות להילקח בחשבון, כחלק מתקופת ההעסקה הנדרשת, לצורך תשלום "מענק יובל".
כיוון שעסקינן בשאלת פרשנותו של הסכם קיבוצי, ושעה שחלק מהתובעות כבר פרשו לגמלאות, אנו מוצאים לנכון שלא להשית עליהן תשלום הוצאות לזכות מי מהנתבעות, וכל צד ישא בהוצאותיו.