חשש זה קיבל ביטוי מפורש גם בדברי ההסבר לחוק (הצעת חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006, ה"ח הממשלה 256, 269 בתאריך 25.2.2004):
"החשש במקרים אלו הוא מפני קנוניה בין התובע המייצג לבין הנתבע, כך שהתובע המייצג יפיק תועלת אישית מן הפשרה על חשבון חברי הקבוצה. למעשה, במצבים בהם מושג הסדר פשרה, נוצר אצל התובע ניגוד עניינים בין טובתו האישית ובין האינטרסים של הקבוצה, דבר המצדיק פקוח מוגבר הן על ידי בית המשפט והן על ידי חברי הקבוצה".
לפיכך נקבע, כי בית המשפט הדן בפשרה במסגרת הליך של תובענה ייצוגית אינו משמש כ"חותמת גומי", אלא עליו לוודא כי הסדר הפשרה הוא הדרך ההוגנת, הסבירה והיעילה לסיום המחלוקת בעיניינם של חברי הקבוצה, וכי סיום ההליך על דרך הפשרה מגשים את תכליות ההליך הייצוגי בצורה המיטבית, בשים לב לנסיבות העניין (ראו בר"מ 2744-19 עריית עכו נ' בריל תעשיות נעליים בע"מ, פסקות 14-5 (נבו 10.03.21, להלן: עניין בריל); -Hyperlink Removed- לוין נ' פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ, פסקה 12 (נבו, 4.7.2017); וראו גם אלון -Hyperlink Removed- משפטים מא 5 (2011) בעמ' 7-6).
"
לאור האמור לעיל, התנאים לאישורה של תובענה ייצוגית הם: (1) למבקש עילת תביעה אישית באחד מן העניינים הכלולים בתוספת לחוק, או בהוראת חוק מפורשת; (2) התובענה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה; (3) יש אפשרות סבירה שהשאלות המשותפות דלעיל תוכרענה בתובענה לטובת הקבוצה; (4) תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין; (5) קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת; (6) קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בתום לב. אבחן עתה את התקיימות התנאים בנסיבות העניין שלפניי.
לאור האמור אני ממנה את רו"ח אהוד רצאבי, רח' ז'בוטינסקי 7 רמת גן, טל. 0523214200, דוא"ל ehud@rassabicpa.com , כמומחה בתיק זה.
המומחה יקבל מסלקום את כלל נתוני הלקוחות מקבוצת העבר וקבוצת העתיד, לרבות סכומי החיוב של כל קבוצה בגין אי החזרת הכראיסים, כך שיוכל לחוות דעתו, מה הסכום עליו ויתרה סלקום לגבי קבוצת העתיד, מה יהיה סכום הפצוי על פי הסכם הפשרה אם כלל לקוחות קבוצת העבר ישיבו את כרטיסי הסים, ומה יהיה גובה הפצוי לקרן, אם איש מקבוצת העבר לא ישיב את כרטיסי הסים, ויחווה דעתו מה שיעור הפצוי ביחס לפצוי שנתבע.
...
במקרה זה אין מנוס ממינוי בודק, בעיקר לאור הצורך, לקבוע מנגנון מדורג לפיו ככל שפחות כרטיסי סים יושבו, יגדל הפיצוי לקרן.
כאמור לעיל, הם המליצו כי שכר הטרחה לב"כ התובעים המייצגים יהיה בסך של 1,570,000 ₪ בתוספת מע"מ, וכי הגמול לתובעים המייצגים יהיה בסך 60,000 ₪ בתוספת מע"מ לכל אחת, ובסך הכל 180,000 ₪ בתוספת מע"מ. הוסכם כי סכומים אלה יתווספו לסכומים שתשלם המשיבה לחברי הקבוצה ולקרן, שהוערכו ע"י הצדדים, לאור הערכתם לגבי החזר כרטיסי הסים, בסך כולל של 8,300,000 ₪.
לאור האמור אני ממנה את רו"ח אהוד רצאבי, רח' ז'בוטינסקי 7 רמת גן, טל. 0523214200, דוא"ל ehud@rassabicpa.com , כמומחה בתיק זה.
המומחה יקבל מסלקום את כלל נתוני הלקוחות מקבוצת העבר וקבוצת העתיד, לרבות סכומי החיוב של כל קבוצה בגין אי החזרת הכראיסים, כך שיוכל לחוות דעתו, מה הסכום עליו ויתרה סלקום לגבי קבוצת העתיד, מה יהיה סכום הפיצוי על פי הסכם הפשרה אם כלל לקוחות קבוצת העבר ישיבו את כרטיסי הסים, ומה יהיה גובה הפיצוי לקרן, אם איש מקבוצת העבר לא ישיב את כרטיסי הסים, ויחווה דעתו מה שיעור הפיצוי ביחס לפיצוי שנתבע.