מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם עבודה אישי לסוכן מכירות

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

9.3 כל עוד לא נעשתה ההעברה של תיק לקוחות, כאמור לעיל, לאחר היתחשבנות מסודרת ובאשור בכתב, מתחייב ומצהיר הסוכן כי במקרה של הפסקת עבודה בסגנון מכל סיבה שהיא, לא יפנה למבוטחים ו/או לקוחות ו/או סוכנים שעימם בא במגע במהלך עבודתו בסגנון וגם לא יגרום ו/או ינסה לגרום למבוטחים או לקוחות של סוכנים אלה להפסיק לעבוד עם סיגנון בין אם לקוחות אלה גויסו על ידו תוך שימוש במערך המכירות והעבודה של סיגנון ובין אם לקוחות או סוכנים אלה הופנו אליו לטפול במסגרת המטלות שמילא בסגנון.
ביום 19.06.14 נחתם בין המערער למשיבה 2 חוזה עבודה אישי לתקופה קצובה בת 24 חודשים.
לבסוף, טען כי בית הדין מוסמך לקבוע שהיה סוכן מורשה במועד נתוק היחסים וזאת מכוח סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969, והגמישות הנקוטה בו. נציין כי המערער בהודעת העירעור או בסיכומים מטעמו לא היתייחס לסעיף 28 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 (להלן: חוק החוזים), ואולם בדיון שנערך בפנינו שב על טענה זו. המשיבה לא טענה בפנינו לנקודה זו. (ד) דיון והכרעה לאחר שבחנו את כלל החומר שבתיק ושמענו את טענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי דין העירעור להיתקבל, ולהלן נפרט את טעמינו לכך.
...
בית הדין האזורי ציין כי "מגעים אלה אינם נחוצים להכרעתנו ומצאנו שלא לפרטם".  (ב) פסק דינו של בית הדין האזורי ביוני 2016 – טרם קבלת רישיון סוכן ביטוח – הגיש המערער תובענה ובגדרה תבע קבלת סעד הצהרתי כי עמד בתנאים המקדמיים לקבלת תיק הלקוחות; העברה בעין של תיק הלקוחות או לחילופין פיצוי בגין אי העברתו, וזאת תוך עריכת החשבונות המתאימים.
וכך נאמר: "33. לשון ההסכם בין הצדדים ברורה וחד משמעית, עולה ממנה כי תיק הלקוחות יועבר אל התובע אם הוא יהיה סוכן מורשה במהלך תקופת העבודה או בסיומה. את סעיף 9.2 יש לקרוא כהמשך לסעיף 9 – כלומר אם במועד סיום העבודה יחזיק התובע ברישיון סוכן, או אז ניתן יהיה להעביר אליו את תיק הלקוחות בכפוף להתחשבנות. אין חולק כי התובע לא היה סוכן מורשה, לא בתקופת העבודה ולא במועד ניתוק יחסי העבודה. התובע קיבל את הרישיון רק ביום 15.12.16, כחצי שנה לאחר ניתוק יחסי העבודה. לפיכך פרשנות החוזה בהתאם לדיני החוזים, תוביל למסקנה שהתובע אינו זכאי לקבל לידיו את "תיק הלקוחות". לבית הדין אין סמכות לקבוע כי התובע זכאי לקבל את תיק הלקוחות כאילו היה סוכן מורשה במועד ניתוק היחסים (כפי שנתבע תחילה).
משלא עלה בידי המשיבה להוכיח טעם לפגם בהתנהגות המערער, נותרת בעינה המסקנה הנובעת מסמיכות הזמנים שסיום ההעסקה נעשה בחוסר תום לב על מנת להתחמק מהוראות ההסכם בדבר העברת תיק הלקוחות.
את המניעות ניתן להשתית על סעיף 39 לחוק החוזים (ככל שיסווג סעיף 9 כתניה חוזית) או על סעיף 28 לחוק החוזים (ככל שיסווג סעיף 9 כחיוב על תנאי מתלה), כשאין לאפשר למשיבה לבנות את הגנתה על מעשיה בחוסר תום לב. המסקנה העולה מן האמור עד כה היא כי יש להטיל אחריות על המשיבה, אשר פיטרה את המערער שלא בתום לב. זאת, בין אם מכוח השילוב של סעיף 9 לחוזה וסעיף 39 לחוק החוזים ובין אם מכוח שילוב סעיף 9 לחוזה וסעיפים 27 ו-28 לחוק החוזים.
סוף דבר – הערעור מתקבל במובן זה שמוצהר שהמשיבה חבה באחריות חוזית כלפי המערער, אשר נפגע מפיטוריו שלא בתום לב, והוא זכאי לסעד שיפוטי בגין התנהלותה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הפרישי "ימי חג" – 13,044.08 ₪ בנוסף, טען התובע כי בעד מכירותיו האישיות לחברת בזק שילמה לו הנתבעת עמלה בשיעור של 0.5% בלבד, ולא 1.5% כמתחייב מהסכם העבודה, ומכאן עתר ל"הפרש עמלות מכירה אישית", בסך של 65,972.38 ₪.
בכל הנוגע "לפרמיה בגין מכירות" – מדובר בעמלת מכירה אישית לסוכן מכירות, קרי בתגמול בעד עבודתו הרגילה של התובע, ולא בתמריץ.
...
אחרית דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שאנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סך של 20,976 ₪ - בגין פיצוי בעד הפקדות בחסר לביטוח פנסיוני (תגמולי מעסיק).
יתר התביעות – נדחות.
בנסיבות העניין, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 1,200 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת החלה את עבודתה אצל הנתבעת ביום 1.3.2015 כסוכנת מכירות.
בתאריך 1.5.2015 נחתם הסכם עבודה אישי אשר הסדיר את יחסי העבודה בין הצדדים.
...
לא מצאנו כי יש לפסוק פיצויי הלנה וזאת נוכח המחלוקות הכנות ביחס לזכויותיה של התובעת.
התביעה שכנגד נדחית למעט סכום הקנס כאמור בסך 100 ₪.
בנסיבות העניין, נוכח תוצאות ההליך ודחיית הרוב המכריע של הרכיבים בתביעה שכנגד, וכן הצורך לנהל ישיבת הוכחות מקדימה לעניין הסמכות המקומית, לעניינה נקבע כי הוצאותיה יילקחו בחשבון במועד סיום ההליכים בתיק, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ וכן הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם התובעת הפיקה חשבוניות מכר פיקטיביות ללקוחות הנתבעת במטרה להגדיל את שיעור הבונוסים ששולמו לה כטענת הנתבעת? ככל שכן, האם רשאית הנתבעת לקזז מכל סכום סך של 1,800,000 ₪ בגין נזק שהתובעת גרמה לנתבעת או לחילופין להפחית את סך הבונוסים ששולמו לה ביתר בשל אותן חשבוניות פיקטיביות? האם הוראות סעיף 4 להסכם העבודה בין הצדדים בעיניין הגבלת עבודה עומד בהוראות הדין הרלוואנטיות.
בנוסף, לטענת התובעת קבעה החברה כי כאשר לקוח מאחר בתשלום עבור קניה, הסוכן לא יקבל את הבונוס עבור מכירה זו (ס' 3 לתצהיר מר רוזנטל), מנכ"ל הנתבעת אישר זאת בעדותו , אך טען כי זוהי אינה החלטה גורפת אלא תלויה בהסכם עם הלקוח (עמ' 19 ש' 10-20).
(נספח 1 לכ. ההגנה).התובעת לא סתרה טענה זו. יחד עם זאת, ככלל, תניית הגבלת עיסוק בחוזה עבודה אישי בטלה, אלא אם היא סבירה ומגינה על האנטרס של שני הצדדים, וזאת רק אם יוכיח המעסיק כי סעיף זה מטרתו להגן על "אינטרס בר הגנה" של המעסיק.
...
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 1,600 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 3,000 ₪.
טלקום בע"מ , ע"ע (ארצי) 537/09 דב זיידמן נ' אי סי איי טלקום בע"מ וע"א 8553/19, ע"א 161/20 אלכסנדר אורן ואח' נ' יהודית כהן ואח' ניתן 17/11/20,(פורסמו בנבו)),התובעת תשלם בהליך זה שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 4000 ש"ח. סכום זה ישולם תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עבד כסוכן מכירות בנתבעת, חברה לשיווק מיכשור בתחום הרפואה האסתטית, במשך כשבעה חודשים, עד שפוטר.
החברה רשאית לוותר על עבודת העובד בתקופה שלמן יום מתן ההודעה המוקדמת, כולה או מקצתה, בין אם ההודעה נימסרה על ידה ובין אם ע"י העובד, ובמקרה כזה תשלום החברה לעובד לתקופה האמורה את "משכורת היסוד" בלבד, כפי הגדרתה בהסכם זה. אין בהוראות סעיף זה כדי לשלול את תשלום העמלות עבור מכירות שביצע העובד כפי הגדרתם בהסכם זה, קודם למתן ההודעה המוקדמת או במהלכה.
חוזה עבודה אישי לתקופה קצובה, אשר אין בו הוראה המתירה לצד לו לסיימו בכל עת לפני תום תקופתו מבלי להפר את החוזה, הוא חוזה עבודה אשר יש לו תוצאות משפטיות מיוחדות ובלתי רגילות, הן מבחינת הגבלת החופש המקובל להשתחרר מחוזה העבודה, והן מבחינת הנטל המוטל על הצדדים לו במקרה של הפרת החוזה.
...
הנתבעת הגישה תביעה שכנגד, על יסוד טענתה כי במעשי התובע, שהביאו בסופו של יום לפיטוריו, הוא הפר הפרה יסודית את חוזה העבודה ועל כן עליו לשלם לה פיצויים בגין נזקים שגרם לה. רקע עובדתי הנתבעת היא חברה העוסקת בייבוא ושיווק של מכשור רפואי המיועד לטיפולי אסתטיקה.
אשר על כן התביעה לעמלות נדחית.
לאור המסקנות המפורטות שם, יש לדחות את התביעה שכנגד.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:   הפרשים בגין שכר עבודה בסך 56,781 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; פדיון הבראה בסך 2,457 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; הפרשי פיצויי פיטורים בסך 14,572 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל; דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק בתגמולים) בסך 7,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.16 ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו