מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם ממון שנחתם וביטל נוטריון

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני נתניה נפסק כדקלמן:

לאור הסיכום בין הצדדים נכתב מיסמך עליו חתמו הצדדים בתאריך 22.5.07, ואותו העבירו הצדדים בחודש יוני 2007 (במקביל להעברת כספי הירושה של התובעת לחשבון משותף עם הנתבע) לעו"ד ב., הוא הנוטריון שערך ואישר את הסכם הממון (שכאמור עליו חתמו הצדדים ערב הנישואין), במסמך נכתב שהצדדים מבקשים לבטל את הסכם הממון, עו"ד ב. הגיש תצהיר בתאריך 21.4.16 לתיק בית הדין כי הוא מאשר את קבלת מיסמך הביטול ששוגר אליו בחודש יוני 2007.
...
לאור כל האמור, המסקנה העולה: התביעה נדחית.
הרב אברהם מייזלס – אב"ד לאור האמור פוסק בית הדין כדלהלן: לדעת הרוב, התביעה מתקבלת.
לדעת המיעוט, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מלבד הטיפול בהסדרת מעמדה של הנתבעת, פנו הנתבעים לתובע לצורך אימות נוטריוני של הסכם ממון, שנחתם על ידם בעברית ובאנגלית.
אפשרות אחת, היא שכלל לא היתקיים הסדר חוזי בין הצדדים, כגון שהשרות ניתן לאדם שלא הזמינו או שהצדדים לא השכילו לגבש את התנאים הנדרשים על מנת לכרות הסכם (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 242-238); אפשרות שניה, היא שבין הצדדים נכרת הסכם, ואולם הוא לא מסדיר את מתן טובת ההנאה בה עסקינן, למשל כאשר מדובר בעבודות נוספות שבוצעו על ידי נותן השרות, החורגות ממסגרת החוזה ומהסדריו (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 142-138); אפשרות שלישית, היא שההסדר החוזי בדבר מתן השרות כשל, לדוגמה כאשר ההסכם בין הצדדים בוטל מחמת פגם ברצון או הפרה, ועל כן אין אפשרות לתבוע את השכר שהיה מוסכם תמורת השרות שניתן (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 138, 238-236).
...
לאחר שבחנתי את הראיות והעדויות, אני סבורה כי הנתבע היה חלק מן המערכת היחסים החוזית.
לאור האמור אני דוחה את טענתם של הנתבעים לעניין זה. זכותו של התובע לשכר טרחה בפסק הדין שניתן בע"א 6290/18 ‏‏ עזבון טמירה פינצ'וק ז"ל נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ (2.5.21), דן כבוד השופט גרוסקופף בשני המקורות הנורמטיביים שעל פיהם עשויה לקום לעורך דין, זכות לקבל שכר עבור פועלו.
אני סבורה שניתן לכמת את החלק של הכנת הבקשה והגשתה סכום של 6000 ₪, בצירוף מע"מ. באשר לדרישת התובע לתשלום של 500 ₪ בגין אימות נוטריוני להסכם הממון – הנתבעים לא העלו כל גרסה לעניין זה. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק ‏1283069/6 בבית הדין הרבני האיזורי חיפה לפני כבוד הדיינים: הרב יוסף **** – אב"ד, הרב סיני לוי, הרב יעקב שרעבי התובעת: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד חיים שכטר) הנתבע: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד אבי אמר) הנידון: הסכם ממון שנחתם ובוטל בפני נוטריון; העברת רישום דירה מבעלות בלעדית לבעלות משותפת פסק דין
...
בסופו של דבר העביר האיש לאשה חלק מרכושו במתנה, ללא תמורה.
האם הסכם הממון בטל בהחלטה זו אין אנו קובעים מסמרות בשאלה האם הסכם הממון השני תקף, ומבטל את ההסכם הראשון, או שההסכם הראשון עדיין בתוקף.
לאור כל האמור לעיל קובע בית הדין כדלהלן: מחצית הדירה ברחוב ח' הועברה על ידי האיש לבעלות משותפת לו ולאישה והעברה זו תקפה, ולכן הדירה ברחוב ו' שנרכשה מתמורת הדירה ברחוב ח' נרכשה במשאבים משותפים.

בהליך תה"ס (תה"ס) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענת האיש מי שיזם את הליך החתימה על הסכם הממון היתה האשה, באמצעות ידידה, עוה"ד **, שהיה זה שטיפל בהליך פשיטת הרגל שלו, והוא זה שערך לצדדים את הסכם הממון, הפנה אותם לחתימה עליו בפני הנוטריון ואף נכח עם הצדדים במעמד אישור ההסכם ובכך יש לפגום לטענתו בהסכם הממון ובכשרותו, שכן מעיד כי כל מטרתו היא למראית עין בלבד ולצורך הליך הפש"ר. יוער כי טענה זו הועלתה לראשונה במסגרת הסיכומים.
ראשית, האיש הצהיר כי זמן קצר לאחר נישואיו לאשה, הוא הצליח להסדיר את כל חובותיו, הליך הפש"ר בוטל, והוא והאשה לא עשו שימוש בהסכם הממון והוא "נשכח מהלב". אף על פי כן, במסגרת חקירתו הנגדית הוצג לאיש טופס בקשתו לפשיטת רגל כפי שהוגש ביום 10.2.05 (נ/ 2, ויוער כי מס' התיק מעיד על שנת פתיחת ההליך.
...
אשר על כן, דין תביעת האיש לביטול הסכם הממון להידחות, ומכאן תביעת האישה לאכיפה להתקבל.
סיכום ותוצאה לאור כל האמור לעיל, הנני מחליטה כדלקמן: (א) 21 התביעה לאכיפת ההסכם, פינוי הנתבע מן הדירה ותשלום מזונות לתובעת (תה"ס 68592- 12-18 ) מתקבלת.
(ד) התביעה לביטול הסכם ממון (תה"ס 15665-06-19 ) נדחית.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בית המשפט התרשם שהתובעת הבינה היטב בזמן אמת את משמעות הסכם הממון ואת משמעות ההפרדה הרכושית והסכימה לכך בלב שלם, אך בהליך זה הציגה את העובדות באופן שונה מהמציאות במכוון, על מנת שיהא בהן לבסס לכאורה את טענותיה לביטול הסכם הממון". הנוטריונית העידה שהמערערת היתקשרה אליה על מנת לדחות את תאריך הפגישה מיום 8.6.16 ליום 13.6.16 ועדותה הייתה מהימנה מאוד.
הנימוקים לביטול ההסכם פורטו בסעיף אחד בכתב התביעה – סעיף 4 - שבו המערערת טענה שארבעה ימים לפני החתונה, המשיב אמר לה שצריך לחתום על מסמכים סטנדרטיים ו"שטותיים" חסרי משמעות ושלושה ימים לפני החתונה, ביום "לחוץ לקראת החתונה", המשיב ביקש שתגיע לעורכת הדין, שם הנוטריונית לא הסבירה לה את משמעות ההסכם ואת זכותה להיוועץ בעו"ד והיא חתמה על ההסכם ביודעה שהוא חסר משמעות ויצאה ממשרדה של הנוטריונית "לאחר מספר דקות". בצדק קבע ביהמ"ש קמא שאין לתת כל אמון בגירסה זו של המערערת שנסתרה הן בדבריה בקדם המשפט והן בעקבות עדות הנוטריונית שהייתה אמינה על בית המשפט.
...
סיכומו של דבר: המערערת לא הוכיחה את טענותיה לביטול ההסכם.
התביעה נדחית והמערערת תשלם למשיב הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 35,100 ₪.
תמצית טענות המשיב יש לדחות את הערעור היות שאין כי עילה להתערב בפסק הדין.
כפי שנקבע בע"א 6798/16 לייבוביץ נ' יורש (26.9.2017): "כידוע, אין בית משפט שלערעור מתערב בממצאים עובדתיים ואף אינו מעמיד עצמו במקום הערכאה הראשונה בבחינת המסכת העובדתית שנפרשה לפניו, אלא אם כן בולטת על פני הפסק טעות משפטית שורשית או שהדברים מופרכים על פניהם ובלתי סבירים". במקרה דנן, אין כל הצדקה להתערב בממצאים העובדתיים ובקביעות בדבר מהימנות העדים כפי שפורטו בפסק דינו של ביהמ"ש קמא, אשר הביאו אותו למסקנה שהמערערת לא הוכיחה שקיימת עילה לביטול ההסכם ושהצדדים שינו את ההסכם בהתנהגות.
לצורך ביסוס המסקנה שצדדים התכוונו שלא לקיים את ההסכם או שזנחו אותו, נדרש בין היתר דפוס התנהגות מתמשך לו שותפים שני הצדדים ועדות ברורה על ההסדר החוזי החדש, שלכאורה נוצר (ראו: גבריאלה שלו ואפי צמח דיני חוזים (מהדורה רביעית, 2019) בעמ' 242).
סיכומו של דבר: בדין ובצדק קבע ביהמ"ש קמא שלא קיימת כל עילה לביטול ההסכם, לא מחמת פגם באישורו ולא מחמת שהוא שונה בהתנהגות הצדדים ואין מקום להתערב בפסק דינו המנומק של בית המשפט קמא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו