מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם מכירת חלק מעסק הסכם למכירת מניות בחברה

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת ההסכם מכר המערער את מלוא מניותיו בחברה (125,860 מניות) תמורת 4,198,015 $ (דולר ארה"ב).
המערער מערב בין דחיית תשלום המס על חלק התשלום הנדחה בעיסקה בסך 70,578 $ לבין מועד המכירה.
...
באשר למועד המכירה – אין בידי לקבל את עמדת המערער.
סוף דבר לאור האמור עד כאן, לא מצאתי כי יש מקום להתערב בשקול דעת המשיב ובקביעותיו, עליהן חלק המערער .
משכך הערעור נדחה על כל חלקיו תוך קבלת עמדות המשיב בקשר עם כלל המחלוקות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

די באמור עד כאן, כדי להסיק שבטרם היתקשר בהסכם למכירת חלקו במניות החברות, פעל המבקש לברר את מצב הנהלת החשבונות של החברות באמצעות יועצים משפטיים, רואה חשבון ובעלי מיקצוע.
נוכח אי האמון בין הצדדים וטענות המבקש בעיניין זיוף מיסמכי העברה כספית על ידי סמנכ"ל הכספים, נראה כי המבקש והמשיב צפו אפשרות שהצד האחר יטען שחלק מהמידע אודות עסקי החברה לא ידוע לו. בהתאם, קבעו הצדדים את ההוראה שבסעיף 47 להסכם שזו לשונה: "כל צד יהיה רשאי לבחון את הנהלת החשבונות של י.ח הארי גרופ בע"מ וחברות הבנות שלה, ח.י. הארי יפה נוף, וי.ח.י הארי צדק בע"מ. צד אשר דרושים לו מיסמכי הנהלת חשבונות ו/או אסמכתות לפעולות שביצעו איזה מהחברות האמורות ברישא, יפנה בכתב אל הצד השני בדרישה מפורטת של המסמכים המבוקשים. הצד המבקש יבוא לצלם את המסמכים המבוקשים, ככל וישנם, אצל הצד השני במועד שיתואם בין הצדדים, לא יאוחר מ – 10 ימי עסקים ממועד הדרישה (דרישה כאמור תוגש רק פעמיים על ידי כל צד). ככל ויתגלו פעולות אשר עונות על התנאים המצטברים הבאים: (1) נעשו באופן חד צדדי (דהיינו, ללא הסכמת שני הצדדים); (2) הם נעשו לטובת צד אחד ולרעת הצד האחר; (3) ולא לטובת איזה מהחברות המשותפות או חברות הבנות (למען הסר ספק, אין במנגנון זה כדי להוות מנגנון אוטומאטי שיש בו כדי למנוע מהצד השני לטעון טענות הגנה), הרי שהצד שקופחו זכויותיו לכאורה, זכאי לידרוש לקבל תשלום בגובה מחצית מסכום אותה פעולה או חלק יחסי אחר בהתאם להחזקות אותו צד באותה חברה בזמן הרלבנטי, מהצד השני. סרב הצד השני לדרישה, יוכל הצד שקופחו זכויותיו לכאורה לפנות בתוך 14 ימים לבורר מוסכם (ולא מוקדם מחלוף 30 ימים ממועד החתימה על הסכם זה), שיתקיימו בו התכונות הבאות: שהוא שופט בדימוס שכיהן בבית המשפט המחוזי או העליון, שהצדדים יסכימו לגביו, ובהיעדר הסכמה בתוך 14 ימים, בורר שעונה על התכונות האמורות ושיבחר על ידי הנאמן בתוך 14 ימים נוספים. כמו כן, הצדדים רשאים להעלות האחד כנגד השני טענות בדבר: (א) גובה הלוואות הבעלים /הון עצמי, (ב) היתחשבנות בין הצדדים ביחס לפרויקט יהודה הלוי; (ג) היתחשבנות בין הצדדים ביחס לפרויקט לה מר (כאשר סוכם קודם לכן בין הצדדים כי חיים שהשקיע בפרויקט 3 מש"ח, זכאי לרווח של 2.9 מש"ח, כאשר מתוכם 1 מש"ח כבר נפרע והיתרה של הון עצמי הנו 4.9 מש"ח וסכומים אלה לא שנויים במחלוקת); ובהעדר הסכמה לפנות לבוררות על פי המנגנון האמור בסעיף זה, מוסכם בזאת כי הסעד היחיד שיתבע יכול להיות סעד כספי, כאשר הצדדים מוותרים מראש על כל סעד זמני או קבוע של צו מניעה או עיקול בהליך הבוררות, והם יהיו מנועים מלדרוש זאת מהבורר או מבית המשפט במסגרת הליך הבוררות. פניה לבורר לא תעכב את ביצוע התחייבויות הצדדים על פי ההסכם. הבורר יהיה כפוף לדין המהותי ויחויב לנמק את החלטתו. הדיונים יתקיימו או בנתניה או בהרצליה או בתל אביב בלבד. ככל והבורר יקבע כי על צד אחד לשלם לצד השני כספים, הרי שהתשלום יותנה בכללי חשבונאות תקינים, דהיינו, הנפקת חשבונית (ככל הנידרש), אישור על ניהול ספרים, ניכוי מס במקור וכיו"ב. מובהר כי פסיקתו של הבורר תשולם מהצד החייב ע"פ פסיקתו של הבורר לצד הזכאי ע"פ פסיקתו של הבורר, בשיק מהצד החייב לצד הזכאי. פסק הבוררות יהיה ניתן לערעור בפני בורר יחיד ע"פ סעיף 21א לחוק הבוררות, תשכ"ח – 1968. הבורר בערכאת העירעור יענה על התכונות הנדרשות מהבורר בערכאה הראשונה". נוכח הוראה זו, מתבקש כי הצדדים הסכימו כי במקרים הבאים בגדריו של סעיף 47 להסכם, אין הנפגע זכאי לכל סעד אחר מלבד סעד כספי אותו הוא זכאי לתבוע בבוררות.
...
בסופו של דבר שתי הטענות העיקריות עליהן סומך המבקש את תובענתו (העברות הכספים וניפוח התקציב של מיזם יהודה הלוי), מגלמות טענות להוצאה לכאורה של כספים שלא כדין תוך קיפוחו, וכאמור למקרים מעין אלא, נקבע המנגנון הקבוע בסעיף 47 להסכם.
בהתאם, נראה כי הן ההליך המשפטי בו נקט המבקש והן סעד הביטול המבוקש בתובענה זו, אינם מתיישבים עם כוונת הצדדים כפי שבאה לידי ביטוי בסעיף 47 להסכם, ומקובלת עליי טענת המשיבים, לפיה: "לנוכח חילוקי הדעות הממושכים שהיו בין הצדדים – שלא היו ואינם ניתנים לגישור – ברור וגלוי כי מטרת הסכם ההיפרדות היא להביא להיפרדות מלאה בין הצדדים...". נוכח האמור לעיל, ומחמת שאיני מוצא לנכון להסיג את גבולות סמכותו של הבורר אם וככל שמי מהצדדים יבקש לברר את טענותיו בהתאם להוראות סעיף 47 להסכם, איני רואה מקום לדון בטענות המבקש הנוגעות למסמכי העברת הכספים וטענות נוספות שהעלו הצדדים ביחס לניהול ענייניה הכספיים של החברה.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במהלך פרק הזמן שעד לתשלום יתרת התמורה החברה מגיעה למסקנה כי לא תוכל לעמוד בתשלום זה. בעלי המניות בחברה מחליטים איפוא להיתקשר בהסכם למכירת מניות החברה.
אקדים ואציין כי העוררת ניסתה לשוות למקרה הנידון בערר זה כסות ייחודית וקונקרטית, לאור העובדה כי עד למועד מכירת המניות שולם רק חלק קטן מהתמורה, לאור העובדה כי המכירה התבצעה בשל אילוץ כלכלי והיעדר מימון לצורך השלמת התמורה וכן לאור העובדה שהזכות שנרכשה לא נרשמה כ"נכס" במאזני החברה.
באותו מקרה נדונה השאלה מהי משמעותו של המונח "הושלמה המכירה" שבסעיף 19(1) לחוק מסוי מקרקעין, וכך נקבע שם: "ההוראה הכללית שבסעיף 19 לחוק המיסוי קובעת כי בעיסקאות "רגילות" יום המכירה לעניין חישוב השבח והמס הוא "היום שבו נעשתה המכירה". יום זה הוא היום שבו התקשרו הצדדים לעסקה בהסכם תקף ולא היום שבו הושלמה העסקה מבחינה קניינית.
...
במהלך פרק הזמן שעד לתשלום יתרת התמורה החברה מגיעה למסקנה כי לא תוכל לעמוד בתשלום זה. בעלי המניות בחברה מחליטים אפוא להתקשר בהסכם למכירת מניות החברה.
סיכומו של דבר – אציע לחבריי לדחות את הערר על כל חלקיו ולחייב את העוררת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד המשיב בסך של 40,000 ₪, אשר ישולם בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן יישא ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
לפיכך, משעה שמצאנו, כי לפנינו איגוד אשר על פניו נראה, כי כל נכסיו הם נכסי מקרקעין וזכויות במקרקעין, עלינו לקבוע שהינו איגוד מקרקעין.
אשר על כן, נקבע בהתאם לפסק דינה של יו"ר הוועדה, כב' השופטת וינשטיין, כי הערר נדחה והעוררת תישא בהוצאות המשיב ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪ אשר ישולמו למשיב כאמור לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיס להודעה לצד השלישי מצא עו"ד שמולביץ בהוראותיהם של סעיפים 6.1 ו-6.2 להסכם-המכר ובהם התחייב המוכר, לשיטתו, "לשפות את הרוכש ו/או החברה בגין כל חוב ו/או תביעה ו/או דרישה וכן בגין כל ההוצאות לשם היתגוננות [מפניהם]". התובע, הוסיף עורך-הדין שמולביץ וגרס, לא סיפק לחברה שום שירות משפטי בתקופתו של בעל-מניות זה ואף לא גילה את אוזניו כי החברה קשורה בהסכם של שכר-טירחה.
הוכח לפנַי כי עו"ד שמולביץ, על אף שהכיר למצער חלקים מפעילותו של התובע, לא ידע על ההסכם עמו וממילא, עם כניסתו לחברה, הוא העדיף לשכור את שירותיו של עורך-דין אחר.
מהו אותו חשבון-בנק מדובר? בכך עסק הפרק החמשי להסכם-המכר של המניות.
...
המסקנה חדה היא ונהירה: אין בהסכם למכירת-מניות שום הוראה, המזכה את החברה בכוח לתבוע מבעל-השליטה לשעבר בה שיפוי על התחייבויות, שהחברה נקשרה בהן עם נותן-שירותים כמו התובע, בין שעו"ד שמולביץ ידע על אודותן ובין שלא.
ההודעה לצד השלישי נדחית.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבלו לידיהם פסק-דין זה – ישלמו הנתבעים בתביעה העיקרית, יחד ולחוד, לתובע הוצאות-משפט בסך של 9,700 ש"ח ועוד סך, כולל מע"מ, של 52,600 ש"ח לשכר-טרחה של עורכי-דין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

וזו לשון המכתב: "1. בהמשך להסכם מכר מניות [החברה] בעלת הנכס הידוע במיגרש מספר 102 א' בשטח של 1,976 מ"ר המצוי בגוש 38084 חלקה 16,17 וחלק מחלקה 18 בבאר שבע (להלן: "הנכס"), נידרשתי לערוך בדיקה הנדסית לנכס.
נזקן של החברות הוא ההפסד מכך שחלק ניכר מהתמורה היתקבל באיחור ניכר (בעיסקה עם הרוכשות) וחלקה לא היתקבל כלל, שכן התמורה בהסכם השני הייתה נמוכה מהתמורה בהסכם משנת 2016.
...
התביעה שכנגד וההודעה לצד ג' – נדחות.
הנתבע ישלם לתובעות הוצאות משפט ושכר טרחה בסך 25,000 ₪, וישלם למר הרשטיק הוצאות משפט בסך 20,000 ₪.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעות את סכום אגרת בית המשפט בה נשאו, בסך 100,101 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו