מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם מימון בית ספר וגן ילדים בעל פה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים נאלצו איפוא לרשום את ילדיהם לגני ילדים ולבתי ספר יסודיים בשכונות אחרות ביהוד, וכעבור מספר שנים כאשר כבר ניתן היה לרשום אותם למסגרות חינוכיות בקריה עצמה – היה זה במבנים יבילים כאמור (ראו עדות יחיאל שיפר בעמ' 4 לפרוטוקול שורות 13-6; עדות יוסף בן דוד בעמ' 51 שורות 22-13; עדות לינדה אשכנזי בעמ' 63 שורה 11 עד עמ' 64 שורה 8; עדות עופר לוי בעמ' 85 שורות 12-1; והדברים חוזרים על עצמם גם בשאר העדויות מפי התובעים).
לעמדתם של התובעים, מצגים אלה שהוצגו להם מטעם הנתבעת – בין אם בפרסומים השונים ובין אם על ידי הבטחות שניתנו בעל פה מאת טרגן – הפכו לחלק בלתי נפרד מתנאי ההיתקשרות בין הצדדים, ולפיכך מחייבים את הנתבעת.
לבסוף, הנתבעת העדיפה כי ייעשה בחלק משטח הקנטרי שימוש לחניה שתשמש את באי הקניון הסמוך שהיה בבעלותה; ושביתרת השטח יוקם ויופעל על ידה בית אבות, וזאת מכוח המעמד שהקנה לה חוזה הפיתוח לבצע את העבודות בשטח זה. יצוין כי במסגרת טיעוניהם העלו התובעים שורה של האשמות כבדות נגד הנתבעת, שעניינן אי כשרות בהתנהלותה מול עריית יהוד – וזאת מבלי שהונחה להן תשתית עובדתית וראייתית כלשהיא, לא כל שכן תשתית ההולמת את חומרתן.
במידה ויש צורך בהקדמת מימון לתיכנון לשם זרוז פתיחת בית הספר, נוכל לעזור עפ"י פניית המועצה".
...
סופו של דבר, על אמירת לפצות את הנתבעת בסכומים שהאחרונה חויבה בתשלומם לשיפר ולאשכנזי, בצירוף ההוצאות שהושתו על הנתבעת.
סוף דבר התוצאה היא שאני דוחה את התביעה בעיקרה, פרט לתביעתם של שיפר ואשכנזי לפיצוי בגין ליקויי בנייה שמתקבלת.
באשר להודעה לצד השלישי, אמירת – דינה להתקבל וכך אני מורה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים, פנתה המשיבה למבקשת ובין השתיים נכרת הסכם בעל-פה לגבי מימון פעילות בית-הספר ולטענת המבקשת גם לגבי מימון פעילות גן הילדים.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות.
דין הבקשה להידחות גם לגופו של עניין.
אשר-על-כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהסכם מיום 14.8.2003 שנכרת בין האב אליאס מיכאיל שקור לבין עמותת מכללת מאר אליאס (כשם העמותה אותה עת) צוין כי האב אליאס שקור נתן בעבר, בעל פה, הרשאה לעמותה לבנות על חלקים מחלקה 81 בגוש 12209 שבבעלותו מבנים לשם מימוש מטרות העמותה וכי הצדדים הגיעו בעבר לידי הסכמה בעיניין תנאי ההסכם אותם הם מבקשים להעלות על הכתב במסגרת ההסכם (ההסכם צורף כנספח ג' לתצהיר גב' רנא ח'ורי, ת/2).
אשר לעתירה לפטור את גני הילדים ובית הספר התיכון מארנונה לשנת המס 2013 קבעה כב' השופטת ר' למלשטרייך: "העותרת טענה כי גני הילדים ובית הספר התיכון הועברו לניהולה והחזקתה החל משנת 2014. מכאן שגם העותרת עצמה איננה טוענת כי מוסדות אלו היו בבעלותה ובחזקתה במהלך שנת 2013. בעתירה המתייחסת לשנת 2013 ויתרה העותרת על טענות בנושא בית הספר התיכון וגני הילדים והיא מנועה מלהעלות טענות אלו כעת. לפיכך, נדחית העתירה לפטור מאגרה למוסדות אלו לשנת 2013" (סעיף 8 לפסק הדין).
מהסכם זה עולה כי העמותה היא שמימנה את הקמת ותחזוקת מוסדות החינוך והיא שהפעילה אותם.
...
א - העובדות למרות שהמחלוקת בה אדרש להכריע הנה צרה ומתוחמת, אין מנוס מפירוט שרשרת האירועים אשר הובילונו עד הלום, ועיקרם ההליכים המשפטיים שמנהלים הצדדים מזה עשור בשאלת חיובה של העמותה בארנונה בגין מוסדות חינוך.
אשר לעתירה לפטור את גני הילדים ובית הספר התיכון מארנונה לשנת המס 2013 קבעה כב' השופטת ר' למלשטרייך: "העותרת טענה כי גני הילדים ובית הספר התיכון הועברו לניהולה והחזקתה החל משנת 2014. מכאן שגם העותרת עצמה איננה טוענת כי מוסדות אלו היו בבעלותה ובחזקתה במהלך שנת 2013. בעתירה המתייחסת לשנת 2013 ויתרה העותרת על טענות בנושא בית הספר התיכון וגני הילדים והיא מנועה מלהעלות טענות אלו כעת. לפיכך, נדחית העתירה לפטור מאגרה למוסדות אלו לשנת 2013" (סעיף 8 לפסק הדין).
ואולם, אין בכך בכדי לבסס מסקנה בדבר זהות המחזיק למעשה במוסדות.
מכל האמור עולה כי העמותה היא שהייתה בעלת הזיקה המרבית למוסדות החינוך בשנת המס 2013 ולפיכך אני קובעת כי היא בעלת החזקה למעשה במוסדות החינוך.
ה – סופו של דבר אשר על כן, אני קובעת כי העמותה החזיקה במוסדות החינוך שפעלו במתחם בשנת המס 2013.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה וכפי שכבר הבהירה המועצה המקומית במספר הזדמנויות, בכתב ובעל פה, אין ביכולתה לקדם ולבצע עבודות פיתוח של המיתחם.
נבקש להדגיש בפני כל המתעניינים במכרזים את הנקודות הבאות: לא קיים הסכם פיתוח בין המועצה המקומית לבין רמ"י, והמועצה לא תוכל לקדם פיתוח של המיתחם כל עוד לא הובטח התיקצוב והמימון של כלל עבודות הפיתוח והתשתיות.
מוסדות חינוך - משרד החינוך לא הגדיר בתוכניות לשנים הבאות תיקצוב להקמת בתי ספר וגני ילדים במיתחם והנושא אינו מתוקצב.
...
סיכום – אשר על כן, לאור האמור במצטבר, העתירה נדחית.
העותרות ישלמו הוצאות כדלקמן: למועצה – 7,500 ₪ (כולל מע"מ); לוועדה – 5,000 ₪ (כולל מע"מ), ולרמ"י והממונה ביחד – 5,000 ₪ (כולל מע"מ).
סבורני כי יש מקום לקיים ישיבה של אנשי המקצוע בהקדם האפשרי ולבחון כיצד ניתן לקדם את התוכנית, ולו לגבי תכנון הפיתוח כבר בשלב זה. עוד אבהיר כי האמור בפסק דין זה נכון למועד בחינת הדברים כיום, ואין ללמוד ממנו על העתיד לבוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, בכתב התביעה בהליך המקורי (צורף כנספח א' לכתב התביעה), נטען כי הערייה הזמינה שירותי הסעות מחב' נהורה: "עבור תלמידי בתי ספר/גני ילדים" (ס' 3 לכתב התביעה בהליך המקורי), ואף בתצהיר שממה נכתב כי חב' נהורה סיפקה שירותי הסעות בשדרות לעמותה המפעילה "בתי ספר וגנים בעיר שדרות". זאת ועוד, ממסמכי חב' נהורה שצורפו כראייה בכתב התביעה בהליך המקורי כנספחים א'1-ה' ניתן ללמוד כי לפחות חלק מההסעות המופיעות שם מתייחסות לגני ילדים.
יתר על כן, והוא העיקר, לעמותה ולעירייה לא היה קשר חוזי ביניהן, בכתב או בעל פה, העוסק במימון שירותי ההסעות שנתקבלו מחב' נהורה, והעמותה אף לא הוכיחה במידה הנדרשת כי הערייה היתקשרה עם חב' נהורה כדין לשם ביצוע ההסעות נשוא התביעה, ואף לא את תנאי ההיתקשרות הנטענת.
...
אינני מקבלת טענת העמותה כי די בעצם ביצוע ההסעות שבגינן הגישה חב' נהורה חשבוניות לעירייה (גם בהנחה שהסעות אלו אכן בוצעו על ידי חב' נהורה), או בכך שבוצעו תשלומים כלשהם של העירייה לחב' נהורה בגין הסעות כלשהן, כדי להעיד על כך שההסעות נשוא התביעה הוזמנו ואושרו על ידי העירייה.
זאת ועוד; מקובלת עליי טענת העירייה כי לאור הוראות הדין אין לחייב בנסיבות העניין את העירייה בתשלום בגין ההסעות נשוא התביעה.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו