במקרה דנן, התקבלו ההחלטות על ידי הפטקה בלבד, מבלי שכונסה ישיבה אליה הוזמן ירושלמי ומבלי שהשתתף באותן "ישיבות". "אישור" לאקוני ולא מנומק של עו"ד לבנת – שהנו בא כוחה של סימפל – כי מדובר בקווארום חוקי, אינו גובר על הוראות הסכם המייסדים והתקנון.
על פי הגיו הדברים, ברי כי מאחר שסוכם בין הצדדים כי מחצית המניות הן של קליבר וכי זכותה למנות את ירושלמי כדירקטור בשאקל, היתה קליבר חייבת לדאוג להבטיח לעצמה את היכולת לממש את העברת המניות והמינוי מול רשות התאגידים ללא תלות בסימפל/הפטקה, ולשם כך הופקדו בידיה המסמכים החתומים ע"י הפטקה, אשר בהם שם החברה הושאר פתוח, מאחר שבעת חתימת ההסכם עדיין לא הוחלט בין הצדדים מה יהיה שמה.
"
עוד אציין, כי על אף נסיונם של שני הצדדים לצבוע בצבעים פליליים את מעשי הצד השני בניהול החברה המשותפת או בכספיה, התרשמתי כי הסיכסוך בין בעלי המניות הנו כספי וחוזי הנוגע לאי מילוי/הפרת הסכם המייסדים והמחלוקות הן על אופן יישומו (הטענות מצד סימפל: טענות להתנהלות חשבונאית לא תקינה בין קליבר לשאקל ומשיכת כספים שלא כדין על ידי ירושלמי, טענות אשר ברובן לא נסתרו על ידי ירושלמי; הטענות מצד קליבר: טענות לאי תשלום עבור המלאי של קליבר; אי תשלום דמי הניהול שהובטחו במסגרת ההסכם לקליבר; גביית כספים חד צדדית ע"י סימפל משאקל עבור סחורה שספקה לה, כאשר לפי ההסכם הסחורה אמורה להימסר לשאקל בקונסיגנציה והתשלום אמור להיתקבל רק אחרי ששאקל מוכרת את הסחורה; אי העברת תקבולים ממשרד הביטחון – טענות אשר נראה כי יש לסימפל תשובות להן).
...
ראו ע"א 8712/13 אדלר נ' לבנת (פורסם בנבו):
"אובדן אמון בין השותפים המאופיינת כמעין-שותפות כעילה להענקת סעד עשוי להצדיק מתן סעד של הפרדת כוחות מכוח סעיף 191 לחוק החברות אף במקרים בהם לא נתבקש סעד זה, כבענייננו, ואף במקרים בהם הגיע בימ"ש למסקנה כי מי שפנו בבקשה לסעד להסרת קיפוח לא קופחו, כבענייננו; סעד כאמור, כשנקבע כי הטוען לקיפוח אינו זכאי לו, יש להעניק במשורה ובכפוף לכך שבימ"ש השתכנע כי אכן מדובר במעין-שותפות וכי אין מנוס אלא להפריד בין ה"שותפים"; סיווג חברה כמעין-שותפות לצורך הענקת סעד של הפרדת כוחות צריך להיעשות בזהירות, תוך מתן תשומת לב לנסיבות.
לפיכך אני מורה כי צווי המניעה יעמדו בעינם למשך 10 ימים נוספים, כדי לאפשר לשני הצדדים לפנות בהליך המתאים לפי חוק החברות, וכדי שיינתנו הוראות לגבי ניהול חברת שאקל על ידי בית המשפט המוסמך.
לגב צווי העיקול, לא שוכנעתי כי קיימת הברחת כספים שלא כדין על ידי ירושלמי לחשבון האם, והשיקים שהוצגו על ידי המבקשות בדיון, שהופקדו ע"י ירושלמי בחשבון האם, הינם שיקים מהסדרה של 12 שיקים ששולמו ע"י סימפל לקליבר בסכום כולל של 200,000 ₪ + מע"מ עבור רכישת המוניטין והפעילות שלה לפי סעיף 5.1.1.