מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם מייסדים בין חברה לעובד שפרש והקים חברה מתחרה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זהו פסק דין משלים, הניתן בעקבות פסק דין שניתן בתיק זה ביום 8.9.2019 (להלן- פסק דין) ולאור פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בעירעור שהגישה הנתבעת 1 (עע 19456-10-19; מיום 1.7.2020), שהורה לנו להשלים את פסק דיננו בשאלה, "האם קיימת עילה לשלילת פצויי הפיטורים או הפחתתם." רקע כללי ומסגרת דיונית התובע היה אחד ממייסדי ומבעלי המניות בנתבעת 1 (להלן- החברה) שהוקמה ביום 6.11.2003, העוסקת בשיווק והפעלת מסכים אלקטרוניים ניידים וציוד נילווה, ואף היה דרקטור ובעל זכות חתימה בה. התובע שימש גם כמנהל השיווק בחברה.
בפסק דינו של בית הדין הארצי מיום 1.7.2020 (מותב בראשות כב' השופט רועי פוליאק) נקבע כי בין התובע לבין החברה נתקיימו יחסי עובד – מעסיק, לאמור: "לא מצאנו כי נפלה שגגה בקביעתו של בית הדין האיזורי בדבר קיומם של יחסי עובד-מעסיק. בית הדין האיזורי נימק בהרחבה את מסקנתו תוך שסקר את המסד העובדתי ויישם את הדין החל. כאמור, לא מצאנו מקום להתערב במסקנתו, שכן כעולה מהסכם המייסדים ומהסכם נוסף שנחתם בשנת 2011 עם פרישת אחד מהמייסדים, המשיב היה בעל הידע המקצועי הנידרש להשגת רווח משותף. חזות ההיתקשרות היתה של עובד-מעסיק, וכראיה הונפקו תלושי שכר למשיב ובוצעו הפקדות להסדרי ביטוח פנסיוני. מעיון בתלושי השכר עולה כי בוצעו ניכוי חובה כדין על יסוד תבנית העסקה של עובד, ואין חולק שהמשיב שימש כמנהל השיווק בחברה, וזה היה עסוקו הבלעדי לכל אורך השנים". בהתייחס לבחינת עילת שלילת פצויי פיטורים או הפחתתם נקבע לאמור: "למקרא סעיף 77 לפסק הדין סבורים אנו כי לא נקבעו ממצאים עובדתיים בנוגע לנסיבות סיום ההעסקה, ומשכך לא הוכרעה בו הטענה בדבר קיום עילה להפחתתם של פיצוי הפיטורים. אשר לאמור בסעיף 99 לפסק הדין, נבקש להקדים ולציין כי קיימת הבחנה בין עילה להפחתת פיצוי הפיטורים מכוח חוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 לבין טענת קזוז שהעלתה החברה, ולא הא בהא תליא. מעבר לכך, אף אם קיימת חפיפה מסוימת במסד העובדתי בין שתי הטענות, הרי שבנסיבות העניין אין באמירות בסעיף 99 כדי להוות הכרעה בסוגית שלילת פצויי הפיטורים או הפחתתם, המצויה בסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. גם אם בית המשפט המחוזי עתיד להדרש לטענות אלה או חלקן לצורך הכרעה בטענת הקזוז, אין בכך לייתר את הצורך להכריע בקיומה של עילה לשלילת פצויי הפיטורים שנפסקו או הפחתתם. משכך אין מנוס מהחזרת הדיון לבית הדין האיזורי לצורך הכרעה ממוקדת בטענת החברה לקיום עילה לשלילת פיצוי הפיטורים או הפחתתם, וזאת על יסוד החומר הקיים. סוף דבר – ערעור החברה מקבל בחלקו במובן זה שהדיון מוחזר לבית הדין האיזורי לעבודה אך לצורך הכרעה בשאלה אם קיימת עילה לשלילת פצויי הפיטורים או הפחתתם. משהתקבל העירעור בחלקו אין צו להוצאות". ביום 2.7.2020 ניתנה החלטה על ידי אב בית הדין, כי לנוכח פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה, הצדדים רשאים להגיש סיכומים קצרים בכתב, בכל הנוגע לטענת החברה לקיום עילה לשלילת פצויי הפיטורים או הפחתתם, וזאת על יסוד החומר הקיים.
רק בסוף שנת 2014 התגלה לחברה כי התובע החל לפעול בנגוד לטובת החברה, לחבל בעסקי החברה ולהתחרות בה; כך התובע החל להציג לגורמים שונים בתחום עיסוקה של החברה מצג שוא כי אין ביכולתה של החברה לבצע עבודות ואף הפנה עבודות לגורמים מתחרים בשוק; התובע הפר ברגל גסה את הסכם בעלי המניות ושלח יד בכספי החברה במירמה; והכל כפי שפורט בהרחבה בכתבי הטענות.
...
בפסק דינו של בית הדין הארצי מיום 1.7.2020 (מותב בראשות כב' השופט רועי פוליאק) נקבע כי בין התובע לבין החברה נתקיימו יחסי עובד – מעסיק, לאמור: "לא מצאנו כי נפלה שגגה בקביעתו של בית הדין האזורי בדבר קיומם של יחסי עובד-מעסיק. בית הדין האזורי נימק בהרחבה את מסקנתו תוך שסקר את המסד העובדתי ויישם את הדין החל. כאמור, לא מצאנו מקום להתערב במסקנתו, שכן כעולה מהסכם המייסדים ומהסכם נוסף שנחתם בשנת 2011 עם פרישת אחד מהמייסדים, המשיב היה בעל הידע המקצועי הנדרש להשגת רווח משותף. חזות ההתקשרות היתה של עובד-מעסיק, וכראיה הונפקו תלושי שכר למשיב ובוצעו הפקדות להסדרי ביטוח פנסיוני. מעיון בתלושי השכר עולה כי בוצעו ניכוי חובה כדין על יסוד תבנית העסקה של עובד, ואין חולק שהמשיב שימש כמנהל השיווק בחברה, וזה היה עיסוקו הבלעדי לכל אורך השנים". בהתייחס לבחינת עילת שלילת פיצויי פיטורים או הפחתתם נקבע לאמור: "למקרא סעיף 77 לפסק הדין סבורים אנו כי לא נקבעו ממצאים עובדתיים בנוגע לנסיבות סיום ההעסקה, ומשכך לא הוכרעה בו הטענה בדבר קיום עילה להפחתתם של פיצוי הפיטורים. אשר לאמור בסעיף 99 לפסק הדין, נבקש להקדים ולציין כי קיימת הבחנה בין עילה להפחתת פיצוי הפיטורים מכוח חוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 לבין טענת קיזוז שהעלתה החברה, ולא הא בהא תליא. מעבר לכך, אף אם קיימת חפיפה מסוימת במסד העובדתי בין שתי הטענות, הרי שבנסיבות העניין אין באמירות בסעיף 99 כדי להוות הכרעה בסוגית שלילת פיצויי הפיטורים או הפחתתם, המצויה בסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. גם אם בית המשפט המחוזי עתיד להידרש לטענות אלה או חלקן לצורך הכרעה בטענת הקיזוז, אין בכך לייתר את הצורך להכריע בקיומה של עילה לשלילת פיצויי הפיטורים שנפסקו או הפחתתם. משכך אין מנוס מהחזרת הדיון לבית הדין האזורי לצורך הכרעה ממוקדת בטענת החברה לקיום עילה לשלילת פיצוי הפיטורים או הפחתתם, וזאת על יסוד החומר הקיים. סוף דבר – ערעור החברה מקבל בחלקו במובן זה שהדיון מוחזר לבית הדין האזורי לעבודה אך לצורך הכרעה בשאלה אם קיימת עילה לשלילת פיצויי הפיטורים או הפחתתם. משהתקבל הערעור בחלקו אין צו להוצאות". ביום 2.7.2020 ניתנה החלטה על ידי אב בית הדין, כי לנוכח פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה, הצדדים רשאים להגיש סיכומים קצרים בכתב, בכל הנוגע לטענת החברה לקיום עילה לשלילת פיצויי הפיטורים או הפחתתם, וזאת על יסוד החומר הקיים.
בהתייחס לטענה בדבר העסקתו של אחיו של התובע, לא מצאנו כל אינדיקציה להפרת חובות אמון, אפילו היה מוכח (ולא הוכח) על ידי החברה, כי העסקתו לא הביאה לתועלת כלשהי לחברה.
לסיכום, נוכח תפקידו הבכיר של התובע בחברה, על רקע הדברים האמורים בסעיף 24 לעיל, המקפלים בחובם סממנים של הפרת חובות אמון של התובע כלפי החברה, למצער, בכובעו כעובד, מחד, והנזק שטרם הוברר לנו מיהותו וגבולותיו על רקע שיתופי הפעולה, כמו גם העדר אינדיקציות לכך שהתובע פעל במתכונת דומה במשך תקופה העסקתו הארוכה (כ- 11 שנים; סע' 76 לפסק הדין), שכן מדובר בחשבונית ספציפית, מאידך, אנו סבורים כי קיימת עילה להפחתת פיצויי הפיטורים.
אשר על כן, הגענו למסקנה כי יש להפחית 25% מפיצויי הפיטורים להם זכאי התובע כאמור, היינו על התובע להשיב לחברה (ככל שפיצויי הפיטורים שנפסקו כבר שולמו לו) סך של 69,977.25 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נתבעת 1 אף הגישה תביעה שכנגד על סך 1,000,000 ₪ נגד התובע בטענה להפרת הסכם המייסדים בין בעלי המניות בנתבעת 1 ולהתרשלות התובע ואי עמידה בהתחייבויותיו באופן שפגע בנתבעת 1 וגרם לה נזק.
בכלל זה טוענת נתבעת 1 בתביעה שכנגד כי התובע בנגוד להתחייבויותיו בהסכם המייסדים הקים עסק מתחרה בנתבעת 1, ביצע הזמנות באמצעות צד ג' ולא באמצעות נתבעת 1, פנה ללקוחות הנתבעת 1 והציע להם לעבור לחברה הנתבעת, מנע כניסתו של משקיע ולאחר שביטל חד צדדית את ההסכם השירותים, פעל למוטט את הנתבעת ולפגוע בתדמיתה, גבה תשלומי יתר והציג מצגי שוא לגבי יכולתו וכישוריו.
הפסיקה פרשה את סעיף 353א' לחוק החברות כך שהכלל הוא שיש לחייב חברה תובעת שאחריות בעלי המניות בה מוגבלת במתן ערובה, ואילו מתן הפטור מהפקדת הערובה הוא החריג, אם סבר בית המשפט שנסיבות העניין אינן מצדיקות את חיוב החברה או אם החברה הוכיחה שיש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע, כאשר הנטל להוכיח חריגים אלה מוטל על החברה התובעת (ראו; עניין ל.נ. הנדסה; רע"א 9618/11 ארט יודאיקה בע"מ נ' ג. טלי עד שנוע בע"מ (18.1.2015)).
...
קרי, האם לאור מצבה הפיננסי יש להיעתר לבקשה אם לא, כאשר על כתפי התובעת, חברה זרה שהתאגדה בהונג קונג, רובץ הנטל להוכיח את חוסנה הכלכלי ולא על כתפי הנתבעים.
בנסיבות אלה ובמערך הנתונים שבפניי, לאור הכלל ולפיו ברירת המחדל היא כי תובע יחיד אינו נדרש להפקיד ערובה להוצאות נתבע, באיזון בין זכות הגישה לערכאות של התובע לבין זכויות הנתבעים, משלא ניתן לקבוע בשלב זה שסיכויי התביעה נגד הנתבעים קלושים במיוחד ולא שוכנעתי שמקום מושבו של התובע כיום אינו בישראל, הכף נוטה שאין לחייב את התובע בהפקדת ערובה להוצאות.
בנוגע לגובה הערובה שעל התובעת להפקיד; בנסיבות שלפניי, בשים לב לסכום התביעה (671,338 ₪) מהות טענות הצדדים והיקף הברור הנדרש - בהינתן שמדובר בחברה זרה ובאירועים ופעולות הקשורים לסין עניין המשיק על הוצאות ניהול ההליך ומורכבות הברור בנוגע לטענות נגד נתבעים 2-3 מצד, ותוך איזון מידתי בין זכויות הצדדים מצד, הגעתי לכלל דעה לחייב את התובעת 2 בהפקדת ערובה בסך של 10,000 ₪ לכל אחד מנתבעים 2 ו-3 המיוצגים על ידי בא כוח אחד .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בין אם בחר איל לעזוב, עקב היתעמרות ופגיעה במעמדו, כנטען על ידו, ובין אם הוא בחר לעזוב נוכח משבר אליו נקלעה החברה (כנטען בס' 5 לסיכומי התובעות), ואף עקב רצונו להקים עסק עצמאי, מתחרה לזה של התובעות – בכל אותם המקרים נידרש ממנו להתנהל בתום לב, בהגינות ובסבירות, כמו גם בהתאם להסכמות הצדדים, כפי שאלו קיבלו ביטוי בהסכם המייסדים.
אלא כי הפרשנות על פיה כל חברה אשר יש או היה עימה קשר (בעבר או בהווה), או קיים פוטנציאל כי יהיה עימה שתוף פעולה כלשהוא (בעתיד), גם אם זה אינו רציף, היא בגדר "חברה מיוצגת" לצרכי הסכם המייסדים, משמעותה דה-פאקטו, כי אין כל הבחנה בין לקוח חד פעמי של החברה או איזה מחברות הבנות שלה לבין "חברה מיוצגת", וחשוב מכך, כי חלק הארי של השוק, אם לא כולו, חסום בפני הפורשים מניהול התובעות, וזאת ללא כל הגבלת זמן.
מהתכתבות זו, עולה כי בין שתי החברות אמנם קיימים קשרי עבודה, אולם לא ניתן ללמוד ממנה על ייצוגה של חב' ELITE, או על היותה של טנקו סוכנת בלעדית של חברה זו. לא צורף הסכם ייצוג או אישור כתוב אחר, ממנו ניתן ללמוד על ייצוג של חברה זו. יתרה מכך, מן ההתכתבות בנספח 9 הנ"ל עולה כי בין החברות לא היה קשר במשך זמן רב: "For a long time not contact with you, dear". באשר לפנייתו של איל לחב' ELITE, התובעות ביקשו ללמוד עליה, מהודעת דוא"ל אשר נשלחה על ידו למר ג'י לי, מנכ"ל חב' ELITE, ואשר העתקה צורף על ידן כנספח 9 לתצהיר מר שטרית.
...
כך קבע המומחה בסיכום חוות דעתו: "תחום האיזוטנקים הינו תחום נישתי בישראל ובעולם, אשר פועלים בו מספר שחקנים מוגדר ומוגבל. על בסיס נתוני הסביבה העסקית ונתוני הקבוצה, נראה כי התחום הינו יציב ולא חל בו שינוי מהותי בשנים האחרונות... לאור האמור לעיל, הערכתי כי הירידה בהיקפי הפעילות ובמחירי השירותים ללקוחות שהוצגו לעיל, מקורם בהתנהלותו של אייל ובשימושו בסודות המסחריים של הקבוצה. נראה כי סודות מסחריים אלו היוו עבור אייל קיצור דרך ועקיפה של חלק מהחסמים בתהליך הכניסה לשוק, באופן לא ראוי ובניגוד להסכמים עמו. כך נוצרה תחרות בלתי הוגנת, תוך שימוש במידע פנימי." במסגרת חקירתו הנגדית השיב המומחה, בין היתר, את הדברים הבאים: "כאשר אתה מניח הנחות לוגיות לא נכונות זה בעיה. הנזק קרה בגלל אייל ואסביר למה. אם הקשר היא לקשר סיבתי משפטי, אז בסופו של דבר אני לא מכריע בזה. אבל הנזק קרא (הטעות במקור – ה.ס) בגלל אייל משום ששאר הנתונים בשוק נותרו די זהים. לדוגמא התחרות בשוק שהייתה קודם למעט אייל, זו אותה תחרות המחירים באזורים ובלקוחות שבהם דגמתי נותרו יציבים במשך שלוש שנים. הדבר היחיד שהשתנה במהלך התקופה בה נגרם הנזק, זו עזיבתו של אייל ותחילת התחרות. בנוסף היו גם לקוחות שבהם החברה טענה באופן ספציפי ובהם בדקתי ואליהם לא היה נזק, כאשר אייל פנה אליהם. והדבר היחיד שהשתנה זה התחרות של אייל" (ר' ע' 55 ש' 21-28 לפרוטוקול הדיון וכן עדותו בע' 54 ש' 15-17, בע' 54 ש' 35- ע' 55 ש' 7, בע' 55 ש' 34-36, בע' 56 ש' 8-11 ו- 13-16 לפרוטוקול הדיון).
יתרה מכך, מחוות הדעת עולה כי גם מסקנותיו של המומחה נסמכות על ממצאיהן של התובעות: "... יש לך נתונים, יש סיבה, יש תוצאה ויש נתונים. יש נתונים מראים כמויות ומחירים, הם לא לדברי החברה, אלא נתונים מתוך המאגרים, ושם בנספח ו' רואים במפורש ירידה. עכשיו אני בא ואני שואל את החברה, ורוצה להסיק מסקנה, אני רואה ירידה משמעותית במחיר, ואני צריך כעת להסיק מסקנה, ואז אני שואל את החברה מה קורה בתקופה, אני רואה שבשוק אין כלום, ואז אחרי שהם בודקים וחושבים על הכל, ברור לגמרי מה קרה. זו המסקנה" (ע' 57 ש' 31-36 לפרוטוקול הדיון; ההדגשה אינה במקור – ה.ס.).
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נספח ג להסכם ההעסקה של התובע קובע במפורש תקופת צינון בת שלושה חודשים מתום תקופת העבודה, בהתאם לפתיח של נספח ג', בזו הלשון: "...והואיל ותנאי להעסקתי על- ידי החברה הנו, בין היתר, התחייבויותיי לשמירת סודיות ואי תחרות כמו כן, אני מאשר כי אני עובר הכשרה במכללה הנחשבת מ"מידע סודי" ו"קנין רוחני" של המכללה ואני מתחייב כי לאחר סיום עבודתי במכלל אפיק פיננסים, תחל תקופת צינון של 3 חודשים בה לא אוכל לעבוד במכללה עם זיקה לתחרות עם מכללת אפיק פינאנסיים או כל גוף עם זיקה לתחרות ו/או לא אוכל להקים בעצמי מכללה עם זיקה לתחרות אלא עם אישור בכתב מהמכללה" (נספח 2 לתצהיר עדות ראשית מטעם גב' קאופמן).
מן הראיות עולה, כי התובע חתם על הסכם מייסדים ביום 31.3.19, לאחר חלוף שלושה חודשים, ושיווק את קורס השמאות במכללת פסגות בחודש אפריל 2019.
יפים לענייננו הדברים שנקבעו בע"ע 1142/92 ורגוס בע"מ ואח'– כרמקס בע"מ, פ"ד נא (03) 421 (1997): "באלמנט ההתארגנות, העזיבה המשותפת המיידית, הקמת החברה החדשה והפתיחה מיד, ללא תקופת צינון, בתחרות בתחומים זהים לתחומים שבהם עסקה ורגוס ולגבי מוצרים זהים ולקוחות זהים, יש היבט של הפרת אמון. הקירבה בזמן מחדדת את חוסר הלויאליות למעביד כאשר עד לפרישה ולהקמת המפעל המתחרה, ייצגו העובדים את המעביד וקידמו את האינטרסים שלו". התביעה לפצוי בשל הפרת חובת תום הלב והאמון מתקבלת.
...
התובע ישלם לנתבעת פיצוי בסך 10,000 ₪.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 16,478 ₪.
התובע ישלם לנתבעת סך של 10,000 ₪ בגין הפרת חובת תום הלב והאמון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 1.9.2016, ואף שלא נחתם הסכם מייסדים, הקימו הצדדים את חברת הארווסט לצורך מיסוד פעילות המיזם, תוך שהתובע והנתבע 2 נרשמו כל אחד כבעלי מחצית ממניות החברה וכדירקטורים בה. תקנון החברה הנו תקנון קצר וסטנדרטי.
[2: ראה גם את הרשימות של המחבר המלומד שפורסמו ביומן הרשת ("בלוג") שלו נקודה בסוף משפט: "ברכת המוצא - סעדים בגין נטילת היזדמנות עסקית של חברת הזנק במיגזר ההייטק" (11.3.2018; להלן: "ליכט – ברכת המוצא"); "העמקת הגוויה - שלילת רווח מלאה בגין סיוע לנטילת היזדמנות עסקית" (17.10.2018; להלן: "ליכט – העמקת הגוויה"); "שומת ניקויים - צו מניעה זמני נגד נטילת היזדמנות עסקית והתחרות בחברה" (15.4.2019); "היזדמנות פז - היבטים בניצול היזדמנות עסקית של חברה" (28.5.2019; להלן: "ליכט – היזדמנות פז"); "בואו בנים – הקף האחריות בגין מעבר לקוחות לעובדים בכירים שפרשו" (16.3.2020; להלן: "ליכט – בואו בנים"); ולאחרונה - "הוא יגמלנו לעד – הקף השלילה ומתן גמול בעקבות נטילת היזדמנות עסקית" (30.7.2023).
לפיכך, ככל שהתובע טוען כי היתה הסכמה מפורשת או משתמעת בינו לבין הנתבע 2 לגבי התחום שבו תעסוק חברת הארווסט, הנטל עליו לבסס את טענתו זו. מנגד, איני מקבל את טענת הנתבעים לפיה חתימת הסכם מייסדים בין הנתבע 2 לבין התובע היתה תנאי להמשך שתוף הפעולה ביניהם וכי משעה שלא נחתם הסכם מייסדים הרי שלא חלה על הצדדים כל מיגבלה להתחרות במיזם ובחברת הארווסט.
...
אני סבור שאף אם היה נדרש במקרה דנן פיצול סעדים (וכאמור אני בדעה, בהתאם לגישה השלטת בפסיקה, שלא נדרש היתר כזה), שיקולי צדק מצדיקים מתן פיצול סעדים ביוזמת בית המשפט בכדי שהתובע לא ייוותר ללא סעד, שעה שהנתבע 2 הפר באמצעות הנתבעת 1 (חברת אמפיריקל) את חובת האמונים החלה עליו (ר' למשל: ע"א 4787/06 מנאע נ' עזבון המנוח חוסין סלים מנאע, פס' ס"ג (נבו, 26.5.2008); ע"א 4836/06 עזבון המנוח סאלח יוסף חמוד נ' חרב, פס' לט (נבו, 13.7.2008)).
אין במתן היתר לפיצול סעדים כדי לשנות ממסקנה זו. סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת במובן זה שניתן לתובע סעד הצהרתי לפיו בהקמתה והפעלתה של חברת אמפיריקל הנתבע 2 הפר את חובותיו כלפי התובע וכלפי חברת הארווסט כנושא משרה ובעל שליטה בחברת הארווסט שלא להתחרות בעסקי חברת הארווסט ולא לנצל הזדמנות עסקית שלה; וכן הפר את חובתו כבעל מניות בחברת הארווסט שלא לקפח את התובע.
לאחר שנתתי דעתי לשיקולים הקבועים בתקנה 153(ג) לתקנות החדשות; משעה שקיבלתי את מרבית טענותיו של התובע נגד הנתבעים; ואף שקבעתי כי אין מקום לפסוק לתובע את הסעד ההצהרתי המבוקש נגד הנתבע 2 אלא סעד הצהרתי מצומצם יותר, וכי לא עומדת לתובע עילת תביעה נגד הנתבעים 3 ו-4, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לחייב את הנתבעים 1 ו-2, ביחד ולחוד, בהוצאות התובע בסך כולל של 75,000 ש"ח, וכי אין לפסוק הוצאות לטובת או לחובת הנתבעים 3 ו-4.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו