כן מצרפת הגב' ברקוביץ לתצהירה, תמליל שיחה שנערכה לגירסתה בינה לבין מר סטיב רובין, מנכ"ל חטיבת המעליות באלקטרה, בסמוך למועד בו הודיעה הנציגות על ביטול ההסכם, ממנה, לטענתה, ניתן ללמוד שאלקטרה "חיזרה" אחר הנציגות, וויתרה על חובות הנציגות לאלקטרה, על מנת שזו תתקשר עימה שוב בהסכם שירות.
ברע"א 2512/90 סופרגז חברה ישראלית להפצת גז בע"מ נ' תופיני סער ואח', פ"ד מה(4), 405, 427 , כותב השופט ד. לוין:
"תנאי שבלעדיו אין לקיומה של עוולת גרם הפרת חוזה הוא פעולה של הפרת החוזה. "העוולה של גרם הפרת חוזה מושתת על קיומה של הפרה" (נ' כהן, "גרם הפרת חוזה" דיני הנזיקין-העוולות השונות (המכון למחקרי חקיקה ולמשפט השוואתי על-שם הרי סאקר, ג' טדסקי עורך, תשמ"ו) 59וראה גם רע"א 371/89 [5]).
הפרת חוזה היא מצב בו נפגעת זכות חוזית שעומדת למתקשר השני, קרי היא פעולה המביאה חוזה לידי סיומו, וזאת שלא "בדרך הטבעית" לסיומו של החוזה.
...
אשר על כן, אני מקבלת טענתו של "איכות מעליות", כי למעשה, ההסכם עמו בוטל אך ורק במטרה להביא לביטול התביעה אשר הוגשה על ידי אלקטרה, כנגד הנציגות.
אני מקבלת את גרסתו של מר ברקוביץ' ועדותו, כי הראיות שהציג, על סך 8,142 ₪, מתייחסות לבניין הסיטי טאואר.
משנפסק הפיצוי בגין שמונת חודשי העבודה אשר לא שולמו ל"איכות מעליות", בגין רכיב אובדן ההכנסה, אין מקום לפסיקת פיצוי בגין תקופת ההודעה המוקדמת, והתביעה בגין רכיב זה – נדחית.
סיכום:
דין התביעה, כנגד אלקטרה והנציגות, ביחד ולחוד, להתקבל באופן חלקי.