בפני תביעה ותביעה שכנגד שעילתן טענות, כל צד כלפי מישנהו, להפרת הסכם זיכיון והפעלת קפיטריה ומזנון אוכל מהיר במיתחם חנות התובעת בנצרת.
בטרם אבחן את הסעדים להם זכאי הנתבע בנסיבות, יש להתיחס לטענות הנוספות שהעלתה התובעת להפרת ההסכם ע"י הנתבע:
ליקויים שנמצאו בעסק - אינני מקבלת את טענות התובעת כאילו הנתבע הפר את ההסכם בגין הליקויים שנמצאו בבקורת שנערכה בעסק ביום 14/10/09 ע"י משרד הבריאות.
מן המקובץ עולה: פריט 4.2 –מזנון וקפיטריה- ניכנס להגדרה של הכנת מזון " בית אוכל- מקום הכנה או הגשת מזון לצריכה במקום או מחוצה לו.." ואילו "אטליז" ו- "מרכול" זכו לקטגוריה נפרדת של "מכירת מזון ומשקאות".
"בית אוכל" הוטלו הגבלות ואיסורים רבים מכוח תקנות רשוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל) תשמ"ג – 1983 שלא הוטלו על מרכול ואטליז (שמטבע הדברים, אינם מכינים או מגישים מאכלים או משקאות לצריכה במקום דוקא) והם חוסים תחת קטגוריה אחרת של "מזון לרבות משקאות- למכירתו".
הינה כי כן,אין המדובר באותו רישיון ותשובתו של רודני לא רק סותרת את העובדה שבפועל הרי בסופו של דבר נידרש רישיון אחר (נ/2),אלא גם מנוגדת להוראות הדין המפרידים בין סוגי העסקים הנ"ל מבחינת דרישות רשוי.
שנית, הטענה נטענה על דרך הסתם והתובעת לא המציאה שום עדות, או ראיה שתתמוך בטענתה כי לא היתה כלל ביקורת באותו מועד (כך לדוגמא לא המציאה התובעת כל תיכתובת תשובה לעיריה על פיה טענה כי לא היתה ביקורת באותו מועד, או תעוד על פניה כלשהי מטעמה בענין הטעות הנטענת בדבר התאריך שצויין)
במסמך זה (נ/4) נאמר: "בהמשך לבקורת שנעשתה ביום 15/9/09 ע"י נציגי משרד הבריאות...נימצאו ליקויים רבים בהתאם לדו"ח ביקורת שהעתק ממנו היתקבל במשרדי. נעשתה בדיקה חוזרת ע"י פקח רשוי עסקים ותברואנית הערייה. בהתאם לדרישות משרד הבריאות לסגור את המסעדה עקב אי עמידתה בדרישותיהם והפעלתה ללא רישיון עסק, ניסגרה המסעדה רק ביום 19/10/09".
לאור האמור, בהיעדר הוראה בהסכם להתחייבות מצד הנתבע להמצאת רישיון עסק ומאחר שלטענת התובעת שנסתרה, היה רישיון עסק לעסק, עוד קודם לכן בעת שהופעל על ידה, שוכנעתי כי הנתבע סבר על בסיס מצגי התובעת כי לעסק רישיון עסק וכי לא ידע כלל על הליקויים שנמצאו כבר עובר להתקשרות עימו.
...
המדובר בקביעה שבמומחיות המתבססת על נתוני מס הכנסה ובלא ראיה, או חוות דעת אחרת, לא נסתרה קביעה זו ואני מקבלת את קביעת המומחה בענין.
בהעדר חוות דעת, או נתונים מוכחים סותרים, אני מקבלת את קביעות המומחה אשר נקבעו לאור מומחיותו (כך לדוגמא לא נסתרה דעתו כי בעסק מסוג ובהיקף זה די בעובד אחד בשיעור 80% משרה (עמ' 29 שורות 1-3), או כי הוצאות ההנהלה החודשיות עומדות על כ-1,000 ₪).
לאור כל האמור, מאחר שמחד מצאתי לחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצויים מוסכמים בסך
של 10,000 ₪ בגין אי המצאת פוליסת ביטוח כפי שהתחיב בהסכם (אך ללא שהיה בכך כדי להוות הגורם לביטול החוזה) ומאידך, אני מחייבת את התובעת לשלם לנתבע פיצויים בסך של 100,008 ₪ = (אבדן השקעות) 10,920 ₪ - (הפסד הכנסות) 69,168 + 20,000 (נזק לא ממוני).