מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם הצטרפות למערכת כרטיסי אשראי ויזה

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במבוא להסכם ממון נקבע, בין היתר, כי "בני הזוג מנהלים ביניהם מערכת זוגית מזה כארבע עשרה שנים"; בסעיף 2 להסכם ממון נקבע כי "בני הזוג מצהירים כי הסכם זה הנו בר תוקף והוא בלבד קובע את יחסי הממון שביניהם לרבות כל ההיבטים הכלכליים והכספיים, בין אם יחיו בנפרד, ובין אם ביחד, אלא אם תתפרק המערכת הזוגית שביניהם מכל סיבה שהיא, לרבות פרידה מרצון משותף, פרידה ביוזמתו של מי מהם, ולרבות פרידה בשל מניעים אובייקטיביים כמו מחלה;" ובסעיף 6 נכתב כי "...כעת שוהה האיש בדירת האישה מספר ימים בשבוע..." בחודש האחרון לחייו עבר המנוח להתגורר אצל בתו.
ביום 14.11.2019 הגישה התובעת בקשה "להמצאת מסמכים לצדדים שלישיים", להורות בצוים לחברות "ויזה כאל" כרטיסי אשראי וישראכרט בע"מ את כל דפי החשבון של המנוח משנת 2007 ועד חודש יולי 2018.
עוד יצוין, כי את כל החגים חגג המנוח עם התובעת ומשפחתה המורחבת, ובמרבית הפעמים הצטרפה אליהם בתו ענת, כבת מישפחה לכל דבר ועניין.
...
התובעת לא הרימה את נטל ההוכחה כי היתה ידועה בציבור של המנוח, שכן לא זו בלבד שלא התגוררה עמו בשנתיים האחרונות, אלא שמצאנו כי לא ניהלה עמו משק בית משותף בשנתיים האחרונות עד לפטירתו.
אשר על כן, יש לדחות את התביעה.
בנסיבות העניין לא מצאנו לחייב את התובעת בהוצאות.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת בין היתר, נוכח העובדה שהמסמכים המבוקשים אינם בעלי רלוואנטיות ברורה לשאלת היותה של התובעת ידועה בציבור של המנוח, וליתר דיוק לביסוס טענתה, שלפיה המנוח מימן את רוב ההוצאות של מחייתם והבילוי המשותף בארץ ובחו"ל, כמו גם שנתן לתובעת את כרטיסי האשראי לבצוע הקניות.
לדידם של הנתבעים, הן התובעת והן הנתבע לא הצהירו על הקשר שלהם כקשר של "ידועים בציבור" בפני רשויות וגופים שונים כגון המוסד לביטוח לאומי, מס הכנסה, חברות ביטוח, מקומות עבודה וכיוצ"ב ובכל עת שנדרשו לציין את מצבם המשפחתי או האישי ציינו "גרוש/ה". בנוסף, המנוח אף תיכנן את המשך חייו בנפרד מהתובעת בארצות הברית בקירבת בנו אסף ובני משפחתו, ובשלהי שנת 2017 החל המנוח בתהליך לקבלת אשרת מגורים בארה"ב. המנוח שלח טפסים, שוחח עם נציגי השגרירות, כתב מכתבים כנדרש במסגרת הליך זה ואולם הליכים אלה נגדעו עם ועקב פטירתו.
כב' השופט אלכס שטיין אשר הצטרף לתוצאת פסק הדין של כב' השופט מינץ, ובקש למקד את טיעוניו, בין היתר, על חשיבותה של "האוטונומיה הזוגית", הבהיר כי "יחסי זוגיות הם עניין אינדיוידואלי לא רק במישור הרגשי והאינטימי, אלא גם במישור הרכושי. כל מערכת זוגית מתקיימת על-פי הנוהגים וההסכמות שבני הזוג מגבשים בינם לבין עצמם על בסיס אמונות באורח החיים הרצוי להם. הסכמות בין בני זוג בנוגע לרכושו האישי של כל אחד מהם ומידת שתופו של בן הזוג האחר באותו רכוש אינן עשויות איפוא מקשה אחת. הסכמות בעינייני רכוש אשר מתגבשות במערכת יחסים זוגית אחת אינן דומות – וממילא לא צריכות להיות דומות – להסכמות אשר מתגבשות במערכת זוגית אחרת. בני זוג רשאים לחיות את חייהם כזוג במתכונת דתית, חילונית, פטריארכלית, פמיניסטית או במתכונת אחרת שמתכללת בתוכה ערכים והשקפות עולם מזה ומזה. כמו-כן רשאים הם לאמץ לעצמם דפוס של חיים אינטימיים לפי בחירתם, אשר יכלול ושלא יכלול חופש מיני. כל אלה הם עניינם הפרטי, ולא ענייננו. אוטונומיה של המערכת הזוגית מחייבת אותנו לתת יחס ניטראלי ושוויוני לכל דפוסי החיים הזוגיים ולכל הסדרי רכוש, כל אימת שאין מדובר בניצול לרעה האסור על-פי הדין". עוד הוסיף כב' השופט שטיין, כי "הנני מסכים עם השופט עמית כי דיננו אינו מתיר שלילת רכוש מבן זוג אשר נמצא "בוגד" בבן זוגו.
ואולם וזה העיקר, לדעתנו, אין בכוחה של בגידה נטענת או בהסכם לחיים משותפים או בצוואה כשלעצמם, כדי לשלול הכרה כידועה בציבור, שכן מדובר במערכת היחסים שבין המנוח לבין הקרן המושתתת על הוראות הקרן; ואין באירועים אקסוגניים מעין אלה כדי לגבור על הוראות תקנון הקרן (בשינוים המחויבים ראה בג"צ 27963/06 שאוה- שוע נ' בית הדין הארצי לעבודה (מיום 21.4.2009)).
...
ואולם וזה העיקר, נקבע על ידי כב' השופט רועי פוליאק בעניין סידורובה, דברים היפים לענייננו, כי "בכניסה לחיים משותפים בגילאים מבוגרים, בין בנישואין ובין בהתקשרות חוזית, ההפרדה הרכושית היא פעולה מקובלת שאין בה כדי לשלול, כשלעצמה, הכרה במעמד של ידועים בציבור." מבלי לגרוע מכל האמור לעיל, נבקש לציין כדלקמן: * ראשית, העובדה כי לתובע ולמנוח היו חשבונות בנק נפרדים (ע' 6 ש' 1-12; ע' 32 ש' 10-13) אינה מעלה ואינה מורידה לענייננו, שכן נקבע לפני כשלושה עשורים כי לבחינה מהו משק בית משותף, "אין נפקא מינה, אם יש לבני הזוג חשבון נפרד" (ע"א 107/87 שרה אלון – פרידה מנדלסון, פ"ד מג (1) 431).
* לא מצאנו ליתן משקל של ממש לעובדה, כי שמה של התובעת לא מופיע על חלק ממנוייו של המנוח; ומכל מקום, גרסתה של התובעת כי על פי רוב המנוח הלך עמה לקולנוע לא נסתרה (ע' 8 ש' 20-32; ע' 14 ש' 23-25).
לא נעלם מעינינו, כי התובעת לא השתתפה בהוצאות וסידורי הקבורה של המנוח (ע' 10 ש' 10-13), אך לא מצאנו ליתן לכך משקל של ממש.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בתקופה הרלוואנטית לבקשת האישור, הצטרפות כחבר במועדון יכולה הייתה להעשות בד בבד גם דרך הנפקת "כרטיס אשראי שופרסל", המעמיד מסגרת אשראי חוץ בנקאית ומציע הטבות ומבצעים נוספים (להלן: ויזה שופרסל).
עד לשנת 2018 ויזה שופרסל הוצעה ללקוחותיה של שופרסל בע"מ בשיתוף פעולה עם חברת לאומי קארד בע"מ, שהייתה אמונה על הנפקת כרטיס האשראי ותפעולו, בהתאם להסכם שנחתם בין השתיים בשנת 2006 (להלן: לאומי קארד).
בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה שלאומי קארד היא הנושאת באחריות המלאה לאי-משלוח ההודעות, מהוה הרחבת חזית אסורה; ואמנם כך. טענות בדבר אחריותה של לאומי קארד, להבדיל מתאור מערכת היחסים עם לאומי קארד כרקע עובדתי, נטענו לראשונה במסגרת ההודעה לצד שלישי שצורפה לבקשה להארכת מועד להגשתה – בקשה שנדחתה על ידי בית המשפט המחוזי, והחלטתו נתאשרה ב-רע"א 5820/19.
...
לנוכח כל האמור, אין מקום להתערבות בקביעתו הלכאורית של בית המשפט המחוזי כי קיימת אפשרות סבירה שייקבע כי שופרסל לא נהגה כדין, בעת שהחלה לגבות דמי חבר, בלא שמסרה הודעה מוקדמת על פי החוק בדבר סיום תקופת ההטבה ותנאי העסקה החדשה.
מקובלת עליי אפוא קביעת בית המשפט המחוזי כי התובענה מעוררת שאלה של משפט המשותפת לחברי הקבוצה וכי מתקיימים יתר התנאים שבסעיף 8 לחוק תובענות ייצוגיות לאישור ניהול התובענה כייצוגית.
סוף דבר התוצאה היא שהבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 עוד טענה כי אין המדובר ב-"שימוש לרעה", שכן כלל העיסקאות בוצעו לאחר שהתובעת מס' 2 הזינה את פרטי כרטיס האשראי שלה לארנק הדיגיטאלי שבמכשיר הטלפון הנייד שלה לצורך ביצוע העיסקאות ואף התובעת הזינה את הססמה החד פעמית שנשלחה אליה בטרם הושלם הליך ההצטרפות ובכל אופן התובעים לא הוכיחו "שימוש לרעה", נטל המוטל עליהם.
דיון והכרעה: המסגרת הנורמאטיבית החלה על המקרה שלפנינו הנה חוק שירותי תשלום, התשע"ט-2019 (להלן: "החוק"), אשר ניכנס לתוקף ביום 14.10.2020 ולאור זאת בוטל חוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 שהסדיר בעבר את מערכת היחסים בין הלקוח לנותני שירותי תשלום.
לפיכך, הוראת החוק הרלוואנטית לענייננו הנה "שימוש לרעה" בכרטיס אשראי כהגדרתו בסעיף 1 לחוק: ""שימוש לרעה", באמצעי תשלום – שימוש באמצעי תשלום או ברכיב חיוני שלו בידי מי שאינו זכאי לכך לפי חוזה שירותי התשלום;"
ראה ת"א (שלום בת ים) 49949-03-22 רומן רייסקי נ' כרטיסי אשראי לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 13.07.2023): "18. כפי שנפסק לא אחת, הנטל הוא על התובע להוכיח את השמוש לרעה בכרטיס האשראי. במסגרת נטל זה על התובע להוכיח גם את קיומו של היסוד הנגטיבי הקיים בשימוש לרעה בכרטיס האשראי, קרי, שלא הייתה לו כל מעורבות בשימוש לרעה שנעשה בכרטיסו (וראו בש"א (שלום חיפה) 6580/06 יניב נ' חב' ויזה כ.א.ל בע"מ (21.11.2006); ת"ק (שלום נתניה) 10986-08-20 נביפור נ' בנק פועלים בע"מ (13.4.2022); ת"ק (שלום נתניה) 26113-01-20 טויטו נ' ישרכרט בע"מ (27.1.2021)). נטל זה נלמד על דרך האנלוגיה מתחום הביטוח, העוסקים גם הם בתחום הצרכני ובאים לשמור על זכותו של הצרכן. ככל שהתובע הוכיח שימוש לרעה, ובמסגרת זו הוכיח את העידר הידיעה והמעורבות מטעמו, עובר הנטל למנפיק כרטיס האשראי להוכחת קיומו של אחד מהחריגים המנויים בסעיף 5(ד) לחוק כרטיסי חיוב." · ראו עוד תא"מ (שלום חי') 26001-02-10 יעקב כהן נ' בנק הפועלים בע"מ, סע' 5 (נבו 10.11.2010).
...
לאור כל האמור, מצאתי כי התובעים לא עמדו בנטל הוכחת השימוש לרעה בכרטיס האשראי ובהתאם לכך הגבלת האחריות אינה חלה בעניין שלפנינו.
סיכום: מכל האמור לעיל, התובעים לא עמדו בנטל המוטל עליהם להוכחת השימוש לרעה בכרטיס האשראי ובהתאם לכך סעיפי הגבלת האחריות המנויים בחוק אינם חלים בעניין שלפנינו.
אשר על כן, דין התביעה להידחות כנגד כלל הנתבעים.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בשל כך ביקש לסטות מחלוקה שויונית על פי סעיף 8 (2) לחוק יחסי ממון ולקבוע כי "...התובעת לא עמדה במבחן "המאמץ המשותף בנוסף לסיבות אשר מתוארות ...ולא מגיע לה דבר וחצי דבר מהדירה שנרכשה על ידי התובע ומכספו עמלו עליו עבד שנים רבות". "יש לחלק התמורה מהדירה ו/או לאזנה שלא בחלקים שוים שכן לא מגיע לנתבעת פרס על היתנהגותה". תלונות האשה על אלימות הוגשה כשנתיים לאחר הנישואין ו "...אם המצב היה חמור כל כך מדוע לא קמה ועזבה הנתבעת אז?" האיש תרץ תהייה זאת בנוחות של האשה שאמה תגור עימם, היא תעשה שימוש ברכושו וכספו "למזלו של התובע הבחין בכך כבוד השופט ברינגר וזאת בדיון שהתנהל בפניו ביום 16.1.2017, דיון שניפץ את תלונתה של הנתבעת, בית המשפט לא האמין לסיפורי העלילות שניסתה היא בעורמתה לרקום והכל לאחר שקבלה יעוץ שפטי לעשות כן". "סיבוב נוסף עשתה בפעם האחרונה הנתבעת אשר נועצה גם הפעם בשרותי עו"ד לצורך הגשת תלונה ...והכל בתלונת שוא אשר למרבה הצער הצליחה והתובע הורחק מביתו ל-4 חודשים . העובדה הכואבת יותר כי התובע הורחק גם מהקטינה בטענה שכבר מחודש 10.2020 הוא אינו מתראה איתה,...". האיש שב והפנה אצבע מאשימה כלפי האשה ליתרת החובה בחשבון המשותף שנוצר בעטיה שעה שהוא "כלל לא היה מודע מה קורה בחשבון והנתבעת ניהלה אותו כרצונה, התובע סמך על הנתבעת אך היא ניצלה זאת כהרגלה לרעה וגרמה לנזקים כלכליים אדירים במשיכות כספים גדולות ובהלוואות אשר אין התובע יודע לאן הן הלכו אך הן היו לצרכיה של הנתבעת בלבד כפי שיוכח בראיות...". האשה עשתה שימוש בכספי החשבון המשותף, בכרטיסי אשראי, "...נטלה הלוואות, שילמה עבור בני משפחתה עבור ביתה מנישואיה קודמים והכניסה את משק הבית בשנה וחצי האחרונות שבהן הצטרף לחשבונה לסחרור...". בשים לב לאמור ביחס לרכוש טען האיש : את הדירה יש לפרק ולתת לו זכות ראשונים.
האשה ציינה שברשותה היו כרטיסי אשראי מסוג "מקס" שהתשלומים בו הורדו מ"תוך חשבונה הפרטי" וכן 3 כרטיסי אשראי "ויזה כאל" "מור" ו"לייף סטייל" שחיוביהם הורדו מהחשבון המשותף אך בשל 'הקפאת' החשבון המשותף, כאמור, נאלצה "...להעביר את חיוביהם של כרטיסים אלו לחשבונה הפרטי". לעניין חשבון הבנק של האיש בבנק המזרחי שבה על גירסתה בתביעתה.
משלא נחתם הסכם ממון בין הצדדים ולא נטען וגם לא הוכחה הפרדה רכושית בין הצדדים אין בתקופת הנישואין תשלומים או הוצאות מ'החשבון שלי' מ'חשבון פרטי שלי' או כל ורסיה אחרת של תשלום, לכאורה, חצוני למערכת הכלכלית של הצדדים.
...
תביעת האיש: עיקר טענות האיש בתביעתו: עובר לנישואים הוא עמד על עריכת הסכן ממון "...אך הסופו של יום (כך במקור) אהבתו ורצונו להקים משפחה הכריעו אותו והוא לא עשה כן...". יחד עם זאת חיי המשפחה היו חשובים לו ולכן "...לא שם ליבו לנורות האזהרה ביחסיה של הנתבעת אליו וברצונה למשוך זמן ולצבור זכויות על גבו וחשבונו ...כיום שהתובע מתבונן מהצד מבין הוא את שיטת עבודתה...והדבר הכואב לו מכל הוא כי יצלה את טוב ליבו ואהבתו אליה שהיא בכלל לא מתעניינת בו אלא רק בממונו...". במסגרת תקופת הקשר הראשונה של הצדדים בשנת 2011 הביאה אותו האישה לשלם עבורה סך של 60,000 ₪ לכיסוי חובותיה בלשכת ההוצל"פ ובנוסף העביר לה במזומן סכומים נוספים "...והיא שילמה כך לטענתה חובות איתם הגיע כבר לקשר עם התובע". לסיכום פרק זה של הקשר טען האיש "...בשלב זה הכושי עשה את שלו – הכושי יכול והצדדים נפרדו". עם חידוש הקשר ביניהם ולמועד נישואיהם הגיעה האישה עם חובות ונושים רבים "...ושוב התובע משמש כקרש הצלה ...התובע שביקש להתחיל דף חדש עם נישואיו לנתבעת, כיסה את כל חובותיה בסך של 100,000 ₪..." מכספי מכירת הדירה הקודמת.
דין עתירת האיש להשבת מחצית הלוואות אלו להידחות.
בשים לב לאמור לעיל הטענה נדחית.
הגם שמועד פירעונם של חלק מהסכומים הוא לאחר מועד הקרע בפריסה בכרטיסי אשראי משעה שנלקחו בזמן החיים המשותפים לטובת התא הכלכלי בקשתה להשבת החזר בעבורם נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו