מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם היפרדות בין בעלי מניות בחברה והמשך שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בשלהי שנת 2012 החלו חילוקי דיעות שהביאו לתחילת ההפרדות שבין הצדדים.
הקשיים המשיכו לתוך שנת 2014, עד שבשלהי שנת 2014, לא יכולה היתה החברה עוד לשכור את הנכס בו היה מועדון הצלילה בחוף הדקל, ובהיעדר שתוף הפעולה בין הצדדים והיעדר הסכמת רומן לחתום על ערבות, היה אילוץ של השבת המושכר לבעלים כמו גם אילוץ של מכירת הציוד שנותר בחברה, מכירה שאף היא נושא למחלוקת שבין הצדדים.
השאלה העולה, הנה, אם המנוח בהתנהלותו גרם לנזק לחברה, האם בעל מניות המיעוט יכול לתבוע ישירות את המנוח כבעל מניות, האם אין צורך בהגשת תביעה נגזרת? אלא שנראה כי אין קושי ממשי בכך, שהרי כידוע, בחברת מעטים ובודאי בהבאה בחשבון כי החברה למעשה אינה פעילה, אין קושי בתביעה מצד בעל מניות המיעוט ישירות נגד בעל מניות הרוב, לא בשם החברה, אלא לצורך עריכת ההיתחשבנות הסופית ובמאזן של הזכויות והחובות בין בעלי המניות.
הראשונה, כי באמצעות חברה שבבעלות המנוח, חויבה החברה ביתר בשל שימוש ברכבם כמו גם שהמנוח, שהתחייב על שכר בסך 5,000 ₪ בהסכם השותפים, העלה את שכרו לאחר עזיבתו של רומן כמנהל מקצועי, ושילש וריבע את הקף שכרו.
...
לפיכך אני דוחה את טענת רומן שיש לחייב הנתבעים בשל אירוע חשבונאי זה, אשר הנתבעים הכחישו אותו.
לסיכום הדברים, לא שוכנעתי כי רומן הוכיח תביעתו ואף מצאתי קשיים בעילת התביעה.
לפיכך אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 28.7.15 נחתם הסכם הפרדות בין המבקש לבין עיוש, ממנו עולה כי הצדדים הסכימו לבטל את עסקת רכישת המניות שטרם הושלמה, תוך החזרת הכספים שהמבקש הלווה לחברה.
טענות המבקש בתמצית: ממועד חתימת התוספת להסכם השכירות המבקש פעל במשך חמישה חודשים בלבד בחברה והתקשרותו הסתיימה בהסכם הפרדות, לאחר שהעסקה בינו לבין מר עיוש לא הבשילה ובטרם הועברו מניות לבעלותו (נספח 4 לתצהיר המבקש).
בהתאם להסכמות שבין המבקש לבין עיוש, התחייב עיוש להסיר את ערבותו של המבקש אל מול המשיבה, באופן אשר יסיר מהמבקש כל אחריות לערבות כלשהיא שנתן למשיבה מעת שחדל להיות מעורב בניהול החברה, שכן אין כל צידוק שהמבקש ימשיך לשמש כערב להתחייבויותיה של החברה כלפי המשיבה, שעה שאיננו מעורב בה יותר.
...
סוף דבר לאור האמור, ניתנת הרשות להתגונן, למעט בשתי הטענות שפורטו לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

כאשר פרץ ביניהם סיכסוך והתרבו המחלוקות, החליטו השניים להפרד, כך שעשינו עסק עברה לבעלותו הבלעדית של ביבס, באמצעות החברה שבבעלותו – חברת "עשינו עסק בע"מ". כל זאת - על פי הסכם ההפרדות שנחתם ביום 1.12.16.
עם זאת, התובעת המשיכה לשכור מבנה של הנתבעת – חברת "אוהב ציון" שבבעלות הנתבע, שבתחילה, כאמור, הייתה בעלת 50% ממניות התובעת.
...
די בכך כדי לדחות את התביעה בנוגע לרכיב זה. עם זאת, העובדה כי בדוח הפחת (עליו מבקשת התובעת עצמה להסתמך) מצויין מזגן (ביחיד) – ושנאמר על ידי התובע שהוא לקח עמו מזגנים (בלשון רבים), מוסיפה נדבך נוסף המביא לדחיית התביעה בהקשר זה. אשר למערכות כיבוי האש, לריהוט המשרדי ולחלונות האלומיניום – אני דוחה את התביעה גם בנוגע אליהם וקובע שהנתבעת לא הוכיחה את בעלותה בהם ברמת ההוכחה הנדרשת, וזאת מהסיבות המפורטות בהרחבה לעיל.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה נסובה על סדרת הסכמים שנחתמו בין בעלי המניות בחברת מור מזה ובחברת מסש הפצה מזה.
בתביעה, טענה קבוצת מור, כי בחסות הסכם ההפרדות, הבריחו המערערים, שמואל מויסה ושלמה סורידוב, נכסים ופעילות שהיו שייכים לחברת מור לתוך חברת מסש, שהייתה בבעלותם ובשליטתם.
בבקשה נטען כי שלמה סורידוב ושמואל מויסה הודיעו למשכיר הנכס בו פעלה חברת מור, כי חברת מור מפסיקה לשכור את הנכס, מרלו"ג בטירה, על אף טענת קבוצת מור כי השביחה את הנכס בסכום של כ-3.6 מיליוני שקלים.
עוד טענו דרור זיתוני וחברת מור כי שלמה זורידוב ושמואל מויסה המשיכו לספק את אותם שירותים לאותם לקוחות באמצעות תשתיות שהעבירו מחברת מור לחברת מסש.
...
בהחלטתי מיום 29.5.22 קבעתי, כי בטורם תינתן החלטתי בערעור, יגיבו המשיבים לבקשה, עד ליום 13.6.22.
בע"א 2308/20 פז חברת נפט בע"מ נ' אליהו ממן (נבו 28.08.2022), נקבע, גם כן בהקשר של תום לב והפרת חוזה, כי (פס' 48 לפסק הדין): "ממצאים אלה של בית המשפט המחוזי הם ממצאים מובהקים שבעובדה. כידוע, אין זו דרכה של ערכאת הערעור להתערב בממצאי עובדה ומהימנות שנקבעו על-ידי הערכאה הדיונית, אשר יש באפשרותה להתרשם באופן בלתי אמצעי מהעדים שהופיעו לפניה, ולבחון לעומק כל ראיה שהוגשה במסגרת ההליך הדיוני. התערבות ערכאת הערעור בקביעות אלה, תיעשה במקרים חריגים בלבד, כאשר מתקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, או כאשר מתגלים בפסק הדין דלמטה פגמים מהותיים, היורדים לשורש העניין, בהערכת הראיות ובקביעת העובדות" במקרה שלפניי החלטת הרשמת רסלר-זכאי, מנומקת ומפורטת, המבוססת הן על חומר הראיות שהוגש, לרבות מסמכים חשבונאיים, הן על העדויות שנשמעו לפנייה, והתרשמותה מהעדים, ועל כן דין הערעור להידחות.
לאור כל האמור הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התביעה שכנגד היא בסך 656,788 ₪ ועניינה איזון חובות החברה לגביהם יש ערבות אישית, בין בעלי המניות.
לאחר החזרת המניות, התובע המשיך לעבוד בחברה כמנהל ואף לקח חלק בקבלת ההחלטות התפעוליות של העסק, תוך שהוא מישתכר שכר זעום שנע לאורך השנים בין 4,000-6,000 ₪, מתוך הסתמכות על מצגי הנתבע כי הוא עודנו שותף בחברה.
נטען כי בשנת 2019 ניהל הנתבע מו"מ והגיע להסכם ההפרדות מול מיכאל לגבי עזיבתו של הלה את החברה, תוך שהעביר את כל מניותיו לנתבע.
היתנהלותו היתה כשל בעל מניות ושותף מרכזי בחברה: כך במתן הלוואות בעלים לאורך כל הדרך, כך בהסתפקות במשכורת זעומה שאינה משקפת את מספר שעות העבודה שהשקיע בעסק, מתוך ציפיה לקבל חלק יחסי מרווחיו כשיהיו כאלה, כך בשותפותו בתפעול העסק וקבלת החלטות אסטרטגיות כגון שפוץ העסק, החזקת כרטיס אשראי של החברה לשימושו השוטף, וכך גם לאחרונה, בשנת 2020, בחתימת ערבות אישית למשכיר הנכס בו מיתנהל העסק וכניסה לתהליך חתימה כערב להלוואה של החברה.
...
בכתב התשובה נטען כי חולקו 105,000 ₪ מכספי החברה בהוראת הנתבע אך הנתבע מנע מהתובע מידע אודות כך למרות שלטענת הנתבע התובע שותף מלא וכי נדרש לבקש את הסכמתו לכך שהנתבעת תשלם סכומים מחוץ למהלך העסקים הרגיל שלה.
לאחר בחינת הראיות אני קובעת, כי התנהלות התובע לאורך כל הדרך מהקמת החברה ועד לפרוץ הסכסוך מעידה כי הן לדעתו-הוא והן לפי תפיסת כל בעלי המניות האחרים, הוא היה בעל מניות מרכזי בחברה.
אני סבורה, כי כאשר מדובר בבעלי מניות שחלקיהם בהון המניות שווים, 50%-50%, וכאשר אין מחלוקת כי התובע השקיע את מיטב מרצו וזמנו בתפעול העסק, יש הצדקה, בעת איזון החובות, לערוך את החישוב לפי הנחה של שכר שווה לשני בעלי המניות, כפי שהם נושאים שווה בשווה בנטל חובות החברה.
התביעה העיקרית נדחית, פרט לכך שאם ישלם התובע סכום כלשהו למשכיר בגין ערבותו האישית, יהיה על הנתבע לשפות אותו במחצית הסכום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו