בהתאם, חויבו שתי המערערות, ביחד ולחוד, לשלם לעובד תשלומים שונים בגין עבודתו וסיומה באתר בניה של פרץ בוני הנגב.
לטענת פרץ בוני הנגב הוצב העובד באתר על ידי נוף גד בהתאם להסכם למתן שירותים מיום 1.12.2016 לפיו תעניק נוף גד לפרץ בוני הנגב "שירותי אספקת עובדים בקבלנות על בסיס יומית" כנגד תשלום של 62.50 ש"ח בתוספת מע"מ לכל שעת עבודה (להלן – הסכם ההיתקשרות).
נוף גד היתקשרה עם המשיב 2, בעל עסק בשם "מטרו עובדים זרים וכוח אדם" (להלן – מטרו), בהסכם "הזמנת עבודה בקבלנות" המתייחס ל"עבודות בנייה ושיפוצים וניקיון בניינים" בשכונת הציפורים במודיעין וצורף לתצהירו של מר ואיל טאהא מטעם נוף גד. מטרו הוא שהנפיק לעובד תלושי שכר שהוגשו לתיק בית הדין, ושילם לו את שכרו.
בתביעה נטען כי פרץ בוני הנגב חבה בתשלומים ביחד ולחוד עם הנתבעים הנוספים בהליך בהיותה מעסיקה במשותף או לחלופין עקב הפרת חובות הפיקוח על העסקתו באמצעות קבלני משנה וכי "בנוסף" היה עליה לקלוט את המשיב לשירותה לאחר 9 חודשי העסקה בהתאם להוראות חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשנ"ו – 1996.
בית הדין האיזורי קיבל את התביעה בעיקרה בפסק דין מפורט ומנומק, לאחר שקבע כי יש לראות בשלושת הנתבעים מעסיקים במשותף של העובד, "בשים לב למכלול נסיבות ההעסקה שהוכחו". בית הדין קבע כי פרץ בוני הנגב לא טירחה לוודא שנוף גד עומדת בחובותיה על פי דין כמעסיקה של העובד, כך שזכויות המגן הבסיסיות שלו נפגעו וכי הסכם ההיתקשרות הוא "הסדר פקטבי בין הנתבעות אשר מטרתו היתחמקות ממחויבויות המעסיק, וכי מיקור החוץ במקרה זה לא היה אותנטי ולגיטימי". עוד קבע כי נוף גד היא שהציבה את העובד באתר ושילמה לו באמצעות מטרו, כאשר "התרשמותי היא כי מדובר בתבנית העסקה שאינה לגיטימית המהוה צנור להעברת כספים בלבד". משכך, יש לראות הן את פרץ בוני הנגב והן את נוף גד כמעסיקות במשותף.
סוף דבר - ערעור נוף גד נדחה ונוסיף כי מוטב היה שלא להגישו, בנסיבות בהן נוף גד היתקשרה בהסכם לאספקת עובדים מבלי שהיה לה רישיון כוח אדם ותוך שקבלה כספים באופן שוטף בגין העסקת העובד אך "שירשרה" אותו למעסיק נוסף באופן שנקבע כפיקטיבי, תוך הותרת העובד ללא זכויות מגן וללא אף גורם שלוקח אחריות על העסקתו.
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים בכתב ובעל פה ועיינו בכל חומר התיק באנו לכלל מסקנה כי יש לאשר את פסק דינו של בית הדין האזורי בכל הקשור למחלוקת שבין נוף גד לעובד מטעמיו, וזאת בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991.
בהתבסס על תשתית עובדתית זו, אליה הצטרפה העובדה שלא הייתה במחלוקת לפיה מעסיקתו הפורמאלית של העובד (אשר הנפיקה בגינו תלושי שכר ושילמה את שכרו) הייתה מטרו שאין חולק שהייתה קבלן משנה של נוף גד, מקובלת עלינו קביעת בית הדין האזורי לפיה יש לראות גם בנוף גד כמעסיקתו של העובד ואין ממש בניסיונה להרחיק עצמה מהעסקתו.
מקובלת עלינו התרשמות בית הדין האזורי כי מדובר היה בתבנית העסקה בלתי לגיטימית שכל מטרתה היתה לשמש צינור להעברת כספים, ולא מצאנו להתערב בקביעה זו. אף לא מצאנו מקום להתערב בחיובים הכספיים שנקבעו על ידי בית הדין האזורי.
סוף דבר - ערעור נוף גד נדחה ונוסיף כי מוטב היה שלא להגישו, בנסיבות בהן נוף גד התקשרה בהסכם לאספקת עובדים מבלי שהיה לה רישיון כוח אדם ותוך שקיבלה כספים באופן שוטף בגין העסקת העובד אך "שרשרה" אותו למעסיק נוסף באופן שנקבע כפיקטיבי, תוך הותרת העובד ללא זכויות מגן וללא אף גורם שלוקח אחריות על העסקתו.