מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם גירושין: העברת דירה לבעל

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ב"הואיל" השני להסכם הפשרה נכתב: "ובמסגרת הסכם ההלוואה [הוא הסכם המימון – הערה שלי, י.ש] התחייבה אנקורי, עפ"י בקשת בעלה לשעבר לשעבד את חלקה בדירה בת 4.5 חדרים ברחוב סוקולוב 27 ברמת השרון, נכס הידוע כגוש 6417 חלקה 187 (להלן: "הדירה"), להבטחת התחייבות החברה כלפי גל-ער על פי הסכם ההלוואה, ובפועל נרשמה ביום 22.2.2010, הערת אזהרה לטובת גל-ער המבטיחה את העברת הבעלות בדירה במידה והסכם ההלוואה המפורט להלן יופר.
בהערת האזהרה השנייה, אשר נרשמה על ידי אנקורי בלישכת רישום המקרקעין, בעקבות הסכם הגירושין שנכרת בינה לבין המשיב 1, לא כללה אף היא כל ציון בדבר הזכויות הנוספות, וזאת על אף שבהסכם הגירושין נקבע מפורשות כי המשיב 1 מעביר לאנקורי הן חלקו בדירה והן את חלקו בזכויות (ס' 17 להסכם הגירושין).
...
ס' 9 לחוק המקרקעין קובע את סדר העדיפות במקרה של עסקאות נוגדות ולפיו: "התחייב אדם לעשות עסקה במקרקעין ולפני שנגמרה העסקה ברישום חזר והתחייב כלפי אדם אחר לעסקה נוגדת, זכותו של בעל העסקה הראשונה עדיפה, אך אם השני פעל בתום-לב ובתמורה והעסקה לטובתו נרשמה בעודו בתום-לב - זכותו עדיפה." נוכח העובדה כי ההתחייבות בהסכם החלוקה לא הסתיימה ברישום ולא בתום לב (שכן בוצעה בניגוד לאמור בהערת האזהרה הראשונה), יוצא אפוא, כי זכותן של גל-ער גוברת במקרה דנן.
שנית, אני סבור כי התנהגות אנקורי, עת חתמה על הסכם הפשרה עם גל-ער מבלי לציין כי חודש קודם לכן כרתה את הסכם החלוקה ביחס לזכויות הנוספות, וזאת מקום בו הערת האזהרה הראשונה (החלה אף על הזכויות הנוספות) הייתה בתוקף - לוקה בחוסר תום לב. הוצאת הזכויות הנוספות מן הדירה מהווה מידע מהותי אשר גילויו מתחייב ממהות העסקה בענייננו – התקשרות בהסכם פשרה בין הצדדים, כאשר במועד ההתקשרות הייתה בידי גל-ער זכות לקבלת הדירה ביחד עם הזכויות הנוספות, כאמור בהסכם המימון.
סיכומם של דברים, שוכנעתי כי בנסיבות המקרה שבפני, הן אומד דעת הצדדים הסובייקטיבי, כפי שהוא משתקף מהוראות הסכם הפשרה ומן הנסיבות החיצוניות לו, והן תכליתו האובייקטיבית של ההסכם, מטים את הכף לעמדתה של גל-ער, דהיינו, להכללת הזכויות הנוספות בהגדרת הדירה המופיעה בהסכם הפשרה.
סוף דבר אשר על כן, מתקבלת התובענה, ובהתאם הנני קובע בזאת כדלקמן: הגדרת הדירה בהסכם הפשרה מיום 3.5.2013, כוללת הן את הדירה והן את הזכויות הנוספות, כהגדרתן בהסכם הזכויות הנוספות מיום 30.8.2007.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שם התחייב בעל בהסכם גירושין להעביר את מלוא זכויותיו במחצית דירה שבבעלותו לילדיו.
...
התוצאה היא שזכויות המבקש גוברות על זכויות המשיבה.
אשר-על-כן אני מורה לרשום את הזכויות בדירה בלשכת רישום המקרקעין על שם המבקש כהעברה מהזכויות הרשומות על שם האב (מחצית), כשהזכויות נקיות מרישום הזכויות על שם המשיבה ומצו הניהול.
המשיבה תשלם למבקש את הוצאות המשפט, וכן תשלם לו שכר טרחת עורך-דין על סך 40,000 ₪, בצירוף מס ערך מוסף והפרשי הצמדה למדד מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

" הינה כי כן, מהוראות הסכם הגירושין עולה, כי לא מדובר היה בהעברת הזכויות למשיבה ללא כל תמורה, אלא שהצדדים ביקשו לערוך איזון משאבים, תוך שהמשיבה תקבל את זכויות החייב בדירה ואילו החייב יקבל את הבעלות בחברה, בכספים בחברת "כלל" ובחשבונות הבנק.
...
המסקנה המתחייבת לדעתי מכל האמור היא אפוא כי יש תחולה בענייננו לחריג הקבוע בסעיף 96(ג)(2) לפקודה, ומכאן שלא היה מקום להורות על ביטול ההענקה.
מסקנה זו עולה בקנה אחד גם עם ההסברים שמסרה המשיבה לגבי מצבה באותה עת. בסופו של דבר, התוצאה לפיה המשיבה נותרה כבעלת הזכויות בדירה (ולפיכך היא הזכאית היחידה לקבלת יתרת כספי התמורה, בעת שנאלצה לפנות הדירה ולאפשר מכירתה בהליכי המימוש בהם נקט הנושה המובטח), היא גם תוצאה הוגנת, ההולמת את נסיבותיה האישיות של המשיבה, כפי שפורטו בתגובתה.
נוכח המפורט לעיל, הבקשה לביטול הענקה – נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, והיות ולא היו בידי המשיבים כל המסמכים הדרושים להעברת הזכויות בדירה אגב הסכם הגירושין, הם ביקשו להעביר את זכויות המשיב בדירה לבעלות המשיבה, ללא תמורה, כפי שאמור היה לקרות בשנת 1987.
...
סוף דבר מכל האמור, השתכנעתי כי הסכם העברת הדירה למשיבה, נעשה בחוסר תום לב כדי להבריח את חלקו של המשיב בדירה מנושיו ולא שיקפה מציאות אמיתית ומכאן כי יש לבטלה בהיותה הסכם פיקטיבי וחוזה "למראית עין", הדברים יפים אף בכל הנוגע להעברת הזכות הציבורית במונית השייכת למשיב.
לפיכך אני קובעת כי העברת מחצית הדירה לידי המשיבה היא הסכם פיקטיבי ועל כן יש לבטלה ולהורות על השבת הרישום של מחצית מהזכויות בדירה על שמו של המשיב, והטלת עיקול על זכויות המשיב בדירה לטובת המבקש.
עוד אני מורה על ביטול רישום הזכות הציבורית במונית מס' 13299 על שמה של המשיבה והעברת הרישום חזרה על שמו של המשיב, וכן מורה על הטלת עיקול על זכות זאת לטובת המבקש.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

חלק מן התובענה עוסק בהשלמת עסקה שנכרתה בין הצדדים מכוח פסק דינו של ביה"ד הרבני האיזורי בתל אביב יפו, אשר אישר הסכם גירושין בין הצדדים ביום 25.12.2023.
אשר על כן, לצורך ביצוע ההסכם, אני ממנה את עוה"ד ד"ר סיגל בנטון, לצורך השלמת העסקה ובמידת הצורך תוכל עוה"ד בנטון גם לחתום על מסמכים או לשמור בידה מסמכים, תוך שתפקידה הוא לוודא תשלום מלוא התמורה וכנגדה, העברת הדירה לבעלות הנתבעת.
...
עוד החלטתי נכתבת, מראה לי עוה"ד גבריאלי, מסמך של הבנק מיום 19.05.2024, שם נאמר כי יש לבצע רישום בטאבו, אלא שהרישום בטאבו הנדרש הוא רישום של המשכנתא ולא רישום בעלות במלואה ע"ש התובעת.
אשר על כן, לצורך ביצוע ההסכם, אני ממנה את עוה"ד ד"ר סיגל בנטון, לצורך השלמת העסקה ובמידת הצורך תוכל עוה"ד בנטון גם לחתום על מסמכים או לשמור בידה מסמכים, תוך שתפקידה הוא לוודא תשלום מלוא התמורה וכנגדה, העברת הדירה לבעלות הנתבעת.
כאמור, נחה דעתי כי הנתבעת הפרה את החוזה אולם, בהינתן שיקול הדעת שיש לי באשר לגזירת גובה הפיצוי, סבור אני כי אין לפסוק את הפיצוי המלא וכי הפיצוי צריך לשקף גם את ההוצאות בהליך כאן, ולפיכך, תפרע הנתבעת לידי התובע סך 25,000 ₪ בגין הפרתה את החוזה ובכלל זה, הוצאות ההליך כאן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו