אעיר, כי גם אם ההסכם לא נחתם על ידי הצדדים, יכולה תניית בוררות כתובה לחייב את הצדדים, גם בהיעדר חתימה, כך שגם מסיבה זו איני מוצאת לשנות מהחלטתי.
איני מקבלת טענה זו. היתנהלות הצדדים בזמן אמת משקפת את אומד דעתם ואת רצונם להאריכו, גם מבלי להעלות על הכתב הסכמה זו. בהקשר זה ראו למשל האמור בספרם של גבריאלה שלו ואפי צמח, דיני חוזים, מהדורה רביעית, הוצאת נבו, בו נכתב כי:
"היתנהגות הצדדים יכולה להביא גם לידי שינוי חוזה הקיים ביניהם. השאלה תהא תמיד האם ניתן להסיק מנסיבות הענין ומהתנהגות הצדדים כוונה לשנות מהוראות החוזה שביניהם...לשם ביסוס המסקנה כי הצדדים התכוונו שלא לקיים את החוזה כפי שהוסכם מלכתחילה ביניהם, נידרש דפוס היתנהגות מתמשך, לו שותפים שני הצדדים והעדה ברורה על ההסדר החוזי החדש שנוצר" (עמ' 242, פסקה 5).
אלא שלצידו של עקרון יסוד זה ניצבים חריגים, המאפשרים לצרף להליך בוררות גם מי שאינו צד להסכם הבוררות, בין היתר באמצעות החלת "מעגלי ההרחבה".
אחד ממעגלים אלה נקבע בסעיף 4 לחוק הבוררות, הקובע כי "הסכם בוררות וסמכותו של בורר על פיו כוחם יפה גם לגבי חליפיהם של הצדדים להסכם", ועליו נמנים "...מי שהוסבה אליו זכותו (או חבותו) של בעל הזכות (או החבות) המקורי, מכוח חוק (כגון: מנהל עיזבון, יורש, נאמן בפשיטת רגל וכיו"ב) או בנסיבות אחרות, רצוניות (כגון מקבל זכויות על פי חוזה)". מעגל נוסף כולל את כל אלה "... שקשורים בקשר הדוק לאחד הצדדים החתום על הסכם הבוררות אך עקרון האישיות המשפטית הנפרדת מפריד ביניהם", למשל: בעל השליטה בחברה או מי שהביע את הסכמתו המפורשת לקחת חלק בהליך הבוררות ואינו חתום על תניית בוררות (ראו בהקשר זה רע"א 3925/12 חן רונן ואח' נ' עו"ד יובל כהן ואח', ניתן ביום 17.6.13 וכן רע"א 8523/05 החברה המרכזית לפיתוח השומרון בע"מ נ' מזי את יחזקאל בע"מ ואח', ניתן ביום 14.2.2010).
...
התובע טען בתגובתו כי יש לדחות את הבקשה על הסף, בין היתר מאחר שכלל לא נחתם הסכם בין הצדדים להליך דנן; מאחר שאם וככל שנכרת הסכם, הוא היה בתוקף לשנה אחת בלבד ולכן אינו חל על ההליך דנן ומאחר שבין התובעת לנתבעת נכרת הסכם בשנת 2015, בו אין תניית בוררות.
כך גם אינני מקבלת את טענת התובעת, לפיה מאחר שהיא אינה צד להסכם, לא ניתן להחילו עליה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל.
אני מורה על עיכוב ההליכים והעברת המחלוקת לבוררות בהתאם למנגנון שנקבע בהסכם בין הצדדים.