מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסכם איזון משאבים בין בני זוג גרושים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ברי כי איזון המשאבים בין בני הזוג, כבכל הסכם גירושין, הוא מורכב, ולא בנקל יש להגיע למסקנה כי הסכם גירושין אינו מאוזן, ובעניינינו - שלא ניתנה תמורה סבירה בעד הויתור על זכויות החייב בבית המגורים המשותף (וראו בהקשר זה גם: פש"ר (ת"א) 1127/01 נידקו מכשירים אלקטרו מכאניים 1986 בע"מ נ' ניר (8.4.2003).
...
למעשה, ממכלול הראיות עולה כי לא היה בסיס ראייתי מוצק לטענת המנהל המיוחד לפיה העסק היה בקריסה כלכלית בעת שנכרת הסכם הגירושין; ואף לא לטענה כי זכויותיו של החייב בבית המשותף הועברו ללא כל תמורה.
המסקנה המתחייבת לדעתי מכל האמור היא אפוא כי יש תחולה בענייננו לחריג הקבוע בסעיף 96(ג)(2) לפקודה, ומכאן שלא היה מקום להורות על ביטול ההענקה.
סוף דבר: אציע לחבריי כי נקבל את הערעור ונבטל את החלטתו בית המשפט המחוזי.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בחינת הוראות הסכם הגירושין מלמדת כי ההסכם אכן משקף רצון של בני הזוג לערוך הפרדה של הרכוש המשותף במסגרת איזון משאבים, דבר התומך גם בטענת המשיבה לקיומו של תום לב מצידה בגיבוש ההסכם.
העובדה כי מדובר בהסדר רכושי כזה או אחר בין בני זוג, אינה סותרת את האפשרות כי העברת הזכויות תיבחן לפי הוראות פקודת פשיטת הרגל, ומשום כך אף אם עסקינן באיזון משאבים בין בני זוג, אין בכך כדי לשלול מלכתחילה את האפשרות להיותו של ההסכם בגדר הענקה פסולה (ע"א 4619/15 עו"ד יניב אינסל, נאמן נ' שמואל ינקוביץ (מיום 14.8.17)).
...
המסקנה המתחייבת לדעתי מכל האמור היא אפוא כי יש תחולה בענייננו לחריג הקבוע בסעיף 96(ג)(2) לפקודה, ומכאן שלא היה מקום להורות על ביטול ההענקה.
מסקנה זו עולה בקנה אחד גם עם ההסברים שמסרה המשיבה לגבי מצבה באותה עת. בסופו של דבר, התוצאה לפיה המשיבה נותרה כבעלת הזכויות בדירה (ולפיכך היא הזכאית היחידה לקבלת יתרת כספי התמורה, בעת שנאלצה לפנות הדירה ולאפשר מכירתה בהליכי המימוש בהם נקט הנושה המובטח), היא גם תוצאה הוגנת, ההולמת את נסיבותיה האישיות של המשיבה, כפי שפורטו בתגובתה.
נוכח המפורט לעיל, הבקשה לביטול הענקה – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענתו, קיימת אפשרות כי במסגרת איזון המשאבים בין בני הזוג, בהליך הגירושין, יקבל את הזכויות במיגרש ויוכל לקחת משכנתא, שאז יתגבש מועד השבת ההלוואה.
משהגעתי למסקנות אלה, איני נידרשת לידון בטענת התובעת, כי הנתבעת חייבת בהשבת הכספים מכח הילכת השתוף בין בני זוג, החלה גם על החובות המשותפים, אולם אציין, כי התובעת לא ראתה להגיש את הסכם הממון בין בני הזוג, כדי להראות שאינו עומד בסתירה לחזקה הנ"ל. בדומה לכך, מתייתר הצורך לידון בטענה להפרה צפויה ובטענה לעשיית עושר שלא כדין (שהיא כשעצמה בבחינת הרחבת חזית).
...
תנאי ההסכם, היעדר הגבלה בזמן ובסכום, צורת הניסוח שלו, הסתירה העולה ממנו ביחס למועד ההשבה המוסכם, הפרטים הרבים החסרים בו, ובפרט סוגית הריבית, אי שיתוף הנתבעת, אי קיום תנאי ההסכם בפועל, או חריגה קיצונית מתנאיו, התנהגות הצדדים לאחריו, ובפרט הסתרת ההלוואה בדו"חות השנתיים, כמו גם השיהוי בדרישת ההשבה, הוליכו אותי למסקנה כי עלה בידי הנתבעת להוכיח כי מעולם לא נכרת הסכם הלוואה בין התובעת לבין הנתבע, וכי מדובר בהסכם למראית עין, שהצדדים מעולם לא התכוונו לקיימו.
סיכום התביעה נדחית, על כל חלקיה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט, לרבות הוצאותיה לרו"ח עמרם, וכן תשלם לה שכר טרחת עורך דין בסך 55,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

קביעת בית המשפט המחוזי שוללת את היכולת של צד שלישי להתערב באיזון המשאבים שבין בני הזוג, אגב הגירושין, אף אם הדבר נעשה בדרך ובאופן שיש בהם כדי להעשיר שלא כדין את אחד מבני הזוג על חשבון הצד השלישי.
כאשר ההסדר הרכושי המסדיר את יחסי הממון בין בני זוג שנישאו זה לזו עובר ליום 1.1.1974 מתבסס על "הילכת השתוף", שמשמעה שתוף מלא בנכסי בני הזוג לפי הסכם משתמע ביניהם, הנחת היסוד (הנתנת לסתירה) היא כי בני הזוג שותפים הן בזכויות והן בחובות.
...
על כן סבור אני כי יש מקום לאפשר למערערים לעתור לתקן את תביעתם באופן שעילת התביעה המבוססת על יחסי הממון בין הזוג תוגדר באופן מדויק.
כמו כן, אינני סבור כי היה מקום לקבוע כי דין התביעה להתברר, באשר ליתר העילות שנטענו – עשיית עושר ותרמית – במסגרת הליך פשיטת הרגל.
אך לא ניתן לחרוץ את דין התביעה אך בשל דמיון זה, מבלי לערוך כל בירור בסוגיות העומדות על הפרק.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

מעיון בפסיקה ובספרות לא נמצא מקרה אחד בו הותר איזון משאבים בין בני זוג שאין להם כוונה להתגרש.
החוק), קובע בסעיף 5 הסדר לאיזון המשאבים בין בני זוג שלא ערכו הסכם ממון לגבי כלל המשאבים המשותפים.
...
למסקנה זו ניתן להגיע גם בדרך נוספת.
טענת התובעת כי לצורך בירור התובענה יש לעשות שימוש בסעיף לחוק 75 לוק בתי המשפט, תשמ"ד – 1984 דינה להידחות, שכן אין מקום לעשות שימוש בסמכות כללית מקום בו קיים דין ספציפי ויש להעדיפו על פני דין כללי ראו: ע"פ 107/73 "נגב תחנת שירות לאוטומוביל בע"מ" נ' 642 ; ע"א 6821/93 בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ' מגדל כפר 32 ,640 ( מדינת ישראל, פ"ד כח ( .
לאור האמור, בהעדר עילת תביעה, אני מורה על מחיקת התביעה מכוח תקנה 41 (א) ( 1) לתקנות .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו