מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הסדרת קרקעות חקלאיות במושב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במהלך שנת 2019 האגודה פעלה להסדרת החלוקה של קרקעות חקלאיות במושב.
...
לאחר בחינת טיעוני הצדדים ויישום ההלכה הפסוקה על עניינם, באתי לכלל מסקנה כי הסכסוך סביב הקצאת הקרקע החקלאית בין חברי האגודה אינו סכסוך "חוקתי" לא לעניין סעיף 3 לחוק הבוררות, ולא לעניין סעיף 52(1) לפקודת האגודות השיתופיות.
לבסוף, אין בידי לקבל את טענת התובעים כי האגודה לא הייתה מוכנה לעשות את כל הדרוש לקיום הליך בוררות.
סוף דבר – אני מורה על עיכוב ההליכים והעברת הסכסוך להליך בוררות בהתאם לסעיף 155 לתקנון האגודה.
התובעים ישלמו לנתבעת 1 הוצאות משפט ושכ"ט בגין בקשה זו בסך כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

רקע כללי התובעת, רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י"), הגישה תביעה זו בגין שימוש בלתי חוקי של הנתבע בקרקע חקלאית במושב חלץ, בעתירה למתן צו מניעה קבוע שיאסור שימוש בלתי חקלאי, לצוו הריסה ולתשלום דמי שימוש בסך 148,465 ₪.
ביום 13.6.2019 ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים, לפיה נעשה שימוש בבית מגורים בשטח 90 מ"ר, ובמסגריה בשטח 320 מ"ר, כאשר הוסכם כי יינתן צו מניעה קבוע להפסקת השימושים הבלתי מותרים, אולם תוקפם של צו המניעה ושל צו ההריסה יידחה ב- 12 חודשים, על מנת לאפשר לקדם את התכניות ולהסדיר את השימושים הבלתי מותרים.
...
יודגש כי הקביעה באשר לחיוב בפועל בפסק דין זה, לא תמנע תביעה עתידית, אם תחפוץ בכך רמ"י התובעת, באשר לדמי שימוש משנת 2017 עד להפסקת השימוש בפועל (או הסדרתו), ולמען הסר ספק, ככל שיש צורך בכך, ניתן בזאת סעד של פיצול סעדים בעניין זה. סיכומו של דבר המומחה קבע שומה נפרדת לדמי השימוש ולרווח היזמי.
לפי חישוב של בית המשפט, גזירת 6% משווי רכיב הקרקע עבור שבע שנים טרם הגשת התביעה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מתחילת השנה העוקבת ובצירוף מע"מ, מגיע לכדי 84,683 ₪, אולם כיוון שהנתבע עצמו הסכים בסיכומיו לסכום שהוצע לו בטיוטת הפשרה בסך 86,401 ₪, ניתן לחייבו בסכום זה. אשר על כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת רמ"י סכום כולל של 86,401 ₪.
אשר לפריסה לתשלומים, בהעדר הסכמה אני קובע כי הסכום ישולם בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, אולם הצדדים רשאים להסכים על פריסתו לתשלומים כפי שהוסכם בעבר, ועל סנקציות מוסכמות אם איזה מהתשלומים לא ישולם במועד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי התובעת הגישה תביעה זו בגין שימוש בלתי חוקי שעשה הנתבע בקרקע חקלאית במושב חלץ, למתן צו מניעה קבוע שיאסור שימוש בלתי חקלאי, צו הריסה ותשלום דמי שימוש ראויים כולל רווח יזמי בסך 96,631 ₪.
ביום 4/6/19 ניתן תוקף של פסק דין חלקי להסכם הפשרה שבין הצדדים, לפיו הצדדים מסכימים כי השימושים בנחלה של הנתבע שאינם מותרים על ידי התובעת, אך ניתנים להסדרה, הם בית מגורים שני בגודל 137 מ"ר (סומן במפת אורטופוטו כבית מגורים בגודל 150 מ"ר), כן ינתן צו מניעה קבוע להפסקת כל השימושים הבלתי מותרים כמפורט בכתב התביעה, כאשר תוקפו של צו המניעה וצו ההריסה יידחה ב 12 חודשים, על מנת לאפשר לנתבע לפעול ולהסדיר את השמוש הבלתי מוסדר.
...
שנית, יש בהלכה הפסוקה דעות לכאן ולכאן בנוגע לחיוב ברווח יזמי: בית המשפט המחוזי מרכז, ציין לאחרונה בעניין הרווח היזמי, כי ניתנו בבתי המשפט הכרעות סותרות בעניין חיוב כזה, ובסופו של דבר העדיף את עמדת רמ"י בסוגיה, בציינו כי רמ"י כבעלת הקרקע זכאית לקבל דמי שימוש ראויים בהתאם לשימושים החורגים שבוצעו בפועל, כששווי זה כולל גם את רכיב הרווח היזמי.
הנתבע לא ביקש לחקור את המומחה ונמנע מלהפנות אליו שאלות הבהרה ועל כן מצאתי לקבל את קביעת המומחה בחוות דעתו אף באשר למבנה זה. אשר על כן הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: בית מגורים ששטחו 56 מ"ר – בגין השנים 2009-2016, בצירוף הצמדה וריבית ובצירוף מע"מ, סך 37,736 ₪.
אשר על כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך - 84,146 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

גילגוליו של מיזם - השתלשלות העניינים בין הצדדים במחצית שנת 2015, בעת שתומר התגורר במושב מעלה גמלא, הוא נחשף להתגבשות הרפורמה הצפויה במשרד הבריאות להסדרת שרשרת אספקת קנביס רפואי וחלוקה למטופלים בבתי המרקחת וגמלה בלבו החלטה להיות מחלוצי העוסקים בישראל בתחום הקנביס לשימוש רפואי.
תומר הסביר, כי בשל הדרישות הרגולטוריות שנקבעו בתכנית ההסדרה, הונפקו הרשיונות על שם אורי, שהוא בעל הזכויות בקרקע החקלאית, אולם נושא טכני זה מעולם לא עורר חשיבות מיוחדת "הואיל וביני ובין אורי שררה למן תחילת הדרך הסכמה על שותפות מלאה במיזם (50-50) וממילא גם ברישיונות." (סעיף 35 לתצהיר תומר, ההדגשה במקור – י.ש.).
...
תמצית טענות התובע (תומר) יש לקבל את התביעה ולאכוף את המערכת ההסכמית שנכרתה בין תומר לאורי, מהנימוקים הבאים: במסגרת ההליך הוכח כי תומר הוא זה אשר הגה, יזם, יסד והקים את המיזם.
לסיכום, הגעתי לכלל מסקנה כי בין תומר לאורי הוסכם על חלוקה שוויונית ביניהם של הזכויות במיזם.
עסקינן בהוצאות שתומר הוציא בהסתמך על שותפותו במיזם ומאחר והגעתי לכלל מסקנה, כי יש לאכוף את צירופו של תומר למיזם, ממילא מדובר בהוצאות שהוא היה נדרש להוציא לוּ החוזה עמו לא היה מופר ולא ניתן להורות על החזר הוצאות אלו במקביל לסעד לאכיפת זכויותיו במיזם.
סוף דבר לאור האמור לעיל, מתקבלת התביעה ברובה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לטענת הרשות, שיעור דמי השעור היא אותו תובעת אושרה בהחלטות הנהלת רמ"י בשורה של החלטות לרבות החלטת הנהלה מס' 4525 (וקודמותיה כגון החלטה 1243) וכן בנוהל רמ"י מס' B90.07 "הסדרת הפרות במיגזר החקלאי" שפורסם ביום 17.6.2019.
עוד נטען כי האחוז הנוסף מבוסס על ההנחיה של השמאי הממשלתי משנת 2016 ועל החלטת הנהלה מספר 1243 העוסקת בשימוש חורג בקרקעות חקלאיות במושבים.
...
אף בעניין זה מקובלת עלי עמדת התובעת אשר עולה בקנה אחד עם פסיקת בתי משפט המחוזי והעליון.
בנסיבות העניין שקלתי את טענות הצדדים והגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על מתן ארכה לנתבעים בת שלושה חודשים ממועד מתן פסק הדין לביצוע פינוי והריסה לצורך התארגנות לפינוי המבנה זאת בשים לב לשימוש הלא חוקי שנעשה לאורך שנים רבות אף לאחר שניתן פסק דין בהליך אחר.
סוף דבר: בהתאם להסכמות בין הצדדים מורה על הסעדים כדלקמן: ניתן צו מניעה קבוע האוסר על הנתבעת 2 לעשות כל שימוש חורג במקרקעין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו