אמה של המערערת, אלונה גילצ'ה, אזרחית מולדוביה, ילידת 1976, שוהה משנת 2009, אז נכנסה לישראל באשרת עבודה כעובדת זרה בענף הסיעוד ברשיון ב/1 שהוארך מעת לעת.
עם זאת, ובנגוד לאמור בתגובת הרשות, לפיה אמה של המערערת שוהה בישראל ללא רישיון בתוקף מיום 10.12.18 (סעיף 11 לתגובת הרשות), הרי שמדוח הפעולה של פקחי הרשות שעכבו את המערערת, עולה כי בבדיקה מול מערכת אביב נימסר על ידי הבודק, כי לאם סטאטוס ב/1 בהליך עם בן זוג (כנראה במסגרת אותה בקשה שנייה – דו"ח הפעולה של פקחי הרשות צורף כנספח 6 לתגובת הרשות).
כשנה לאחר מכן, ביום 21.02.21, פנו המערערים יחד והגישו בלישכת הרשות בקשה להסדרת מעמד מכח חייהם המשותפים, לפי נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני זוג מאותו מין, מספר 5.2.0009 (להלן: הבקשה מכח חיים משותפים).
הן בכתבי הטענות מטעמם, הן בדברים שהשמיע ב"כ המערערים בדיון, לא נטען דבר שיכול להסביר את בחירותיהן של המערערת ואמה במשך השנים בכל הנוגע לכניסת המערערת לישראל בדרכון בשם שונה (ואף כקטינה), להסדרת המעמד בארץ ולשהייה בה שלא כדין, והכל תוך השקעת מאמצים ניכרים בהליכים ובפעולות שננקטו באופן בלתי חוקי כדי למשוך את הזמן ולהאריך את שהייתה בישראל בכוונה מראש ובחוסר תום לב. לא ניתן להבין אחרת את דברי המערערת בשימוע לגבי בקשת המקלט שלה שנזנחה, שם ציינה כי זו הוגשה אך כדי "למשוך זמן", ולא ניתן להבין אחרת את פעולותיה להעסקת "מאכרים" במשרד הפנים ועורכי דין שהבטיחו לה "קומבינות". בנוסף, תמוהה בלשון המעטה, גם הטענה כי המצלמות שפעלו לכאורה בסלון היופי נוטרלו על-ידי צד שלישי והדבר נודע רק ביום 01.05.22, וזאת לאור התכתובת שצרף ב"כ המערערים עצמו אשר מלמדת כי המחלוקת לעניין המצלמות היתה ידועה לו עוד בחודש מרץ.
...
אין לאפשר לקושי הנוכחי של המערערים להתמודד עם תוצאות מעשיהם לגבור על התנהלותה הבלתי חוקית של המערערת, וכמו כן לא ניתן לדון בבקשה שמעולם לא הוגשה.
יתרה מכך, אף בערעור לא מצאתי הצדקה, קודמת או חדשה, להיעתר לבקשת המערערים להמשיך בהליך אשר טרם נולד.
סוף דבר
לאור כל האמור הערעור נדחה, פסק דינו של בית הדין לעררים נותר על כנו.