בכל האמור בפיתרון החנייה – הוא שרלבנטי לענייננו – טענו העותרים, בין היתר, כי זה נוגד את זכותה של העותרת בהתאם להסכם המכר לרכוש כל מקום חנייה נוסף שתציע המשיבה למכור; כי התכנית אינה מסדירה את הכניסה והיציאה מחניון הבניין החדש ואינה מסדירה את סוגיית עלויות התפעול והשיתוף בין הבניינים וכי היא פוגעת בזכותה הנטענת של העותרת לגביית דמי ניהול (ע/5).
בכל האמור בפיתרון החנייה קבעה הועדה כך:
"הוועדה מחליטה לקבל חלקית את ההיתנגדות בעיניין הכניסה המוטורית המשותפת לפרויקט. באשר למחלוקת הקניינית שהוצגה בפני הועדה בנוגע לזכויות בחניון הסמוך [חניון הבניין הקיים], הועדה תבהיר כי מדובר בנושא קינייני אשר הועדה אינה מוסמכת להכריע בו. יחד עם זאת, הועדה קובעת כי על מנת להבטיח את הישימות של התכנית ופתרון החניה המוצע בה, יקבע בהוראות התכנית כי תנאי למתן היתר בנייה יהיה רישום זיקת הנאה בתחום החניון של המיגרש הסמוך [הבניין הקיים] לטובת מעבר לחניון של התכנית המוצעת. עוד יקבע בהוראות התכנית כי תוקף התכנית יפקע בתוך חמש שנים מיום אישורה, ככל שלא יוצא היתר בנייה מכוחה" (ע/7, בס' 22 להחלטה, קו תחתי הוּסף).
...
משאין מחלוקת כי כל יתר התנאים למתן היתר התקיימו, ומשאין עוד צורך בזיקת מעבר לשם הגעה לחניון שאיננו עוד, סבורני כי הוועדה המקומית רשאית היתה להותיר את ההיתר על כנו וכי לא נדרש בנסיבות העניין לשוב ולפנות לוועדה המחוזית לשם תיקון הוראות התכנית (ראו גם: ע' 2, ש' 15-11).
לשם שלמות הדיון יוער כי אפילו היינו מגיעים למסקנה כי נפל פגם בהיתר הבנייה שניתן למשיבה, ובכלל זה משום שנדרש היה לפנות בעניין לוועדה המחוזית, הייתי סבור כי לא היה מקום להורות על בטלות ההיתר כסעד שהתבקש בעתירה השלישית, וזאת מכוח תורת הבטלות היחסית.
סיכום ותוצאה
נוכח כל האמור לעיל – העתירה נדחית.